Verpleeghuis Scheldehof

Verpleeghuis Scheldehof is eind 2017 opgeleverd en had als basis de Zware Plaatwerkerij van het Scheldekwartier (scheepsbouw). Door een grondige verbouwing en nieuwbouw van een vleugel aan de Zware Plaatwerkerij is het gebouw geworden tot wat het nu is: een woonzorgcentrum en verpleeghuis voor ouderen in Vlissingen.

 

Scheldehof biedt een thuis aan veel verschillende doelgroepen:

  • Zelfstandig wonen (huur)
  • Wonen in een groep (voor mensen met dementie)
  • Wonen met zorg (voor mensen met lichamelijke aandoeningen)
  • Beschermd Wonen (voor mensen met psychiatrische aandoeningen)

De woonvormen voor de drie laatstgenoemde doelgroepen maken deel uit van het verpleeghuis Scheldehof. Er zijn drie etages met in totaal 61 appartementen voor mensen met lichamelijke aandoeningen. Verder zijn er zes woningen met elk acht kamers voor mensen met dementie. Ouderen die in aanmerking komen voor beschermd wonen kunnen bij Scheldehof terecht in een van de 15 appartementen op de afdeling Beschermd Wonen.

 

Appartement voor mensen met lichamelijke aandoeningen

Uw appartement of kamer bestaat uit een zit/slaapkamer en eigen badkamer met douche en toilet. De basisinrichting bestaat uit een verstelbaar hoog-laag bed, een vaste kledingkast, een nachtkastje met uitklaptafel, vinyl op de vloer, vitrage en gordijnen. U beschikt over ruime kasten met hang- en leggedeelten waar u uw kleding, schoenen en andere spullen in kwijt kunt. Uw kamer kunt u zelf verder inrichten met uw vertrouwde spullen, zodat het een prettige en gezellige plek wordt waar u zich thuis voelt.

 

Naast de basisinrichting staat in uw appartement ook een roomdivider, een kast met open vakken. U kunt hier bijvoorbeeld uw televisie, boeken, een plant of persoonlijke spullen in zetten. Het appartement beschikt verder over een klein keukenblok met een ingebouwde koelkast. U kunt er bijvoorbeeld een koffiezetapparaat of magnetron neerzetten, zodat u uzelf of uw visite van iets lekkers kunt voorzien.

 

Groepswoning voor mensen met dementie

Mensen met dementie komen te wonen in een groepswoning. Zij wonen samen met zeven andere bewoners. De groepswoning bestaat uit een gezamenlijke woonkamer met een open keuken. Binnen de groepswoning heeft u een eigen kamer. In de gezamenlijke keuken worden de maaltijden klaargemaakt en eet u met elkaar. In de keuken bevindt zich ook een grote koelkast voor gezamenlijk gebruik en een stoomoven.

 

Uw kamer bestaat uit een zit/slaapkamer met eigen badkamer met douche en toilet. De basisinrichting bestaat uit een verstelbaar hoog-laag bed, een vaste kledingkast, een nachtkastje met uitklaptafel, vinyl op de vloer, vitrage en gordijnen. U beschikt over ruime kasten met hang- en leggedeelten waar u uw kleding, schoenen en andere spullen in kwijt kunt. Uw kamer kunt u zelf verder inrichten met uw vertrouwde spullen, zodat het een prettige en gezellige plek wordt waar u zich thuis voelt.

 

Zomaar een dag

De dag verloopt eigenlijk zoals de meeste mensen dit gewend zijn. Krant lezen, koffie drinken, tafeldekken, koken, samen de maaltijd gebruiken… het gebeurt er allemaal. We vinden het belangrijk dat u zich thuis voelt. Als u wilt, mag u meehelpen, maar niets moet. Boodschappen kunnen in De Winkel van Scheldehof worden gehaald, daar is ook een afdeling met vers brood.

 

U kunt ook deelnemen aan activiteiten. De activiteiten worden afgestemd op uw wensen en op wat u kunt doen. Er is veel mogelijk. Van een wandeling maken, een spelletje spelen tot luisteren naar muziek of kijken naar een film. Een andere keer bladeren we door een fotoboek en praten we over vroeger. Wilt u liever een dutje doen, dan kan dat ook.

 

Familie en bekenden zijn op ieder moment van de dag welkom.

 

Hoe is de zorg geregeld?

De medische zorg is in handen van een specialist ouderengeneeskunde. De arts werkt samen met een multidisciplinair team bestaand uit fysiotherapeut, ergotherapeut, diëtist, logopedist, maatschappelijk werker en geestelijk verzorger. In overleg met u en/of uw contactpersoon en het zorgteam worden afspraken gemaakt over de zorg die u nodig heeft. De afspraken rondom uw zorgvraag worden vastgelegd in een zorgplan. U en/of uw contactpersoon kunt uw zorgplan te allen tijde inzien. Het zorgleefplan wordt minimaal twee keer per jaar met u besproken.

 

Parkeren

 

Er zijn verschillende parkeerterreinen in de buurt van Scheldehof. Het voordeligst kunt u parkeren aan de Koningsweg, hier staat u tussen 09.00 en 18.00 uur de eerste 3 uur gratis. Vanaf de Koningsweg is het 5 minuten lopen naar Scheldehof.

 

Een kijkje in het zorgcentrum

Meer weten over wonen in Scheldehof? Neem contact met ons op via 0118 - 448 678.