Vondellaan2 kopiëren

Wonen met dementie

Dementie brengt veel onzekerheden met zich mee, zowel voor uzelf als uw naasten. Het is fijn om in zo’n moeilijke periode een paar zekerheden te hebben; een stevige thuisbasis bijvoorbeeld. U kunt bij ons terecht om veilig en vertrouwd te wonen. Omringd met goede zorg, maar vooral ook met persoonlijke aandacht. Wij bieden verschillende woonoplossingen: appartementen en kleinschalige woongroepen.

Appartementen

Heeft u beginnende dementie, dan kunt u terecht in onze appartementen in de Zoute Viever in Oost-Souburg. Hier staat een vast team van professionele verzorgenden en verpleegkundigen dag en nacht voor u klaar. U heeft echt een eigen plekje met een comfortabele woon-/slaapkamer die u zelf kunt (laten) inrichten. U kunt spulletjes van thuis meenemen en er is ook plek voor eigen meubels – zo krijgt uw verblijf hier gelijk iets vertrouwds. Aan het Oranjeplein in Oost-Souburg komt er nieuwbouw ter vervanging van de huidige Zoute Viever.

Kleinschalige woongroepen

Heeft u intensievere zorg nodig, dan zijn er kleinschalige woongroepen. U heeft hier een eigen zit-slaapkamer. Daarnaast is er een gezellige gezamenlijke woonkamer met open keuken. Dat zorgt gelijk voor een huiselijke sfeer. We vinden het belangrijk dat u persoonlijke zorg krijgt. Daarom hebben alle woningen zoveel mogelijk vaste medewerkers. U bereidt samen met hen de maaltijden en u kunt bij ze terecht voor een praatje. Uiteraard zorgen ze er ook voor dat u precies de juiste zorg krijgt.

Ondersteuning bij dementie

Wanneer u wordt geconfronteerd met dementie komt er veel op u af, en ook op uw partner en naasten. Dat kan overweldigend zijn. Gelukkig is er hulp om u bij een aantal stappen te ondersteunen. Onze medewerkers bieden u veel steun. Tegelijk is dementie een ziekte die heel veel vragen oproept. Er zijn meer partijen in Zeeland en daarbuiten die u bij dit proces kunnen helpen. We geven u graag tips mee voor organisaties waar u ook terecht kunt voor informatie, steun van ervaringsdeskundigen of zorg en ondersteuning.

Ondersteuning bij dementie

Andere mogelijkheden wonen bij ons