Willibrord17 kopiëren

Planetree

Als u zorg nodig heeft, verandert er veel in uw leven. Maar het blijft belangrijk dat u zelf zoveel mogelijk over uw eigen leven kan beslissen. En dat u contact kunt blijven houden met uw dierbaren en de wereld om u heen. Daar maakt WVO Zorg zich sterk voor.

In onze zorg werken we daarom met Planetree. Dat staat voor mensgerichte zorg. Dat betekent: goed kijken en luisteren naar de mens die je voor je hebt. En samen bespreken wat de ander wil en wat de ander nodig heeft. Natuurlijk gaat Planetree over goede zorg. Maar levensgeluk en lekker eten zijn ook belangrijk. Net zoals een fijne plek om te wonen en leuke dingen om te doen. Daarom geven we daar veel aandacht aan.

Planetree is een zorgfilosofie die aandacht geeft aan:

  • Betere zorg;

  • Helende omgeving;

  • Gezonde organisatie.

We maken de Planetree-filosofie heel praktisch. Betere zorg gaat bijvoorbeeld over liefdevol menselijk contact, je eigen keuzes maken, leuke en zinvolle dingen om te doen, eten en drinken, beweging. Een helende omgeving staat voor het betrekken van familie en vrienden, een fijne plek om te wonen, begrijpelijke techniek. Bij gezonde organisatie kunt u denken aan tevreden cliënten, tevreden medewerkers en voldoende geld om te doen wat nodig is.

Planetree Certificering

Planetree heeft een certificering ontwikkeld om organisaties te helpen om de best mogelijke zorg te geven. Onze (verpleeg)huizen hebben allemaal zo’n certificering gekregen. De certificaten laten zien dat we echt goede, mensgerichte zorg geven.

Planetree als kwaliteitsinstrument

Planetree is ook ons kwaliteitsinstrument. We willen goede kwaliteit leveren. Daarom kijken we kritisch naar onze manier van werken. Is de cliënt goed geholpen, en doen we het goed, slim en zuinig? Waar kan het beter? Mensen van Planetree Nederland toetsen onze aanpak en de resultaten.

Contact

Voor vragen over Planetree kunt u contact opnemen met onze Planetree-coördinator via onderstaande contactgegevens. Meer algemene informatie kunt u vinden op de website van Planetree Nederland.

Meer weten over WVO Zorg?