Zorgcentrum De Zoute Viever

Wonen in een zorgcentrum geeft u een veilige woonomgeving waar zorg in de buurt is. Zorgcentrum De Zoute Viever biedt zorg aan mensen met (beginnende) dementie of chronische lichamelijke klachten.


In het zorgcentrum woont u kleinschalig. Dat betekent dat u samen met anderen woont en de beschikking heeft over een eigen appartement met badkamer en keuken. Als u wilt, kunt u met andere bewoners samen eten, op het terras koffie of thee drinken of meedoen aan activiteiten.

 

Uw woonomgeving

Het zorgcentrum ligt in een rustige omgeving in het dorpshart van Oost-Souburg. Het zorgcentrum heeft een prachtige tuin, een park met vijver om de hoek en de winkelstraat is op loopafstand te vinden. Er is een ruim aanbod van activiteiten bij de Zoute Viever en leuke uitstapjes.

 

Uw appartement

Uw appartement bestaat uit een zit/slaapkamer met keuken en een badkamer met douche en toilet. De basisinrichting bestaat uit een verstelbaar bed, een vaste kledingkast, een nachtkastje, vloerbedekking en gordijnen. Neem vooral uw vertrouwde spullen mee om uw appartement in te richten. Er zijn zowel één als tweepersoons appartementen in De Viever.
De appartementen hebben een klein terras of een balkon. Een poes, hond of vogeltje? Uw huisdieren zijn van harte welkom in De Zoute Viever.

 

Zomaar een dag in De Zoute Viever

De dag verloopt eigenlijk zoals de meeste mensen dit gewend zijn. U kunt ervoor kiezen om de maaltijden in uw appartement te gebruiken. Maar als u het prettig vindt om samen met anderen te eten, bent u tussen de middag welkom in de recreatiezaal. U kunt elke dag kiezen wat u wilt eten. Er zijn diverse activiteiten en uitstapjes waar u aan kunt deelnemen.
Familie, vrienden en bekenden zijn op ieder moment van de dag welkom. Uiteraard kunnen zij de vertrouwde dingen met u blijven doen: uw haren in de krul zetten, u ophalen voor het koor of wat u maar wilt.

Hoe is de zorg geregeld?


Als u in De Zoute Viever woont, zal u veelal hulp nodig hebben bij uw persoonlijke verzorging en/of hulp in de huishouding. Deze hulp wordt afgestemd op uw persoonlijke behoefte. Als bewoner heeft u een vaste contactpersoon, waarmee u afspraken maakt over de zorg en hulp die nodig is.

 

De afspraken over zorg worden vastgelegd in een zorgplan, zodat alle medewerkers steeds op de hoogte zijn van de gemaakte afspraken. Dit zorgplan kunt u te allen tijde inzien en indien nodig bijstellen, samen met uw contactpersoon. Vanzelfsprekend krijgt u bij ziekte extra hulp en verpleging als dat nodig is.


Bewoners die extra zorg nodig hebben, kunnen de dag doorbrengen in de daarvoor bedoelde huiskamers. Daar krijgen (beginnend) dementerende bewoners extra begeleiding en ondersteuning.

 

Ook worden er verschillende activiteiten ondernomen, zoals geheugentraining, wandelen en schilderen. In feite wordt hier verpleeghuiszorg in het zorgcentrum geboden, waardoor verhuizing naar het verpleeghuis vaak niet nodig is of kan worden uitgesteld.

 

Cliëntondersteuning Wet langdurige zorg (Wlz)


Als u recht heeft op langdurige zorg (met een Wlz-indicatie) kunt u hulp krijgen van een cliëntondersteuner. Hij of zij ondersteunt u of uw naaste met al uw vragen rondom het regelen en de uitvoering van langdurige zorg. Wilt u meer weten? Bekijk de informatie over cliëntondersteuning Wet langdurige zorg.

 

Een kijkje in het zorgcentrum

Meer weten over wonen in zorgcentrum De Zoute Viever? Bekijk dan de locatie-video of neemt contact met ons op via 0118 - 448 678.