Zorgcentrum De Zoute Viever

Zorgcentrum De Zoute Viever ligt in een rustige omgeving in het dorpshart van Oost-Souburg. Het zorgcentrum heeft een prachtige tuin, een park met vijver om de hoek en de winkelstraat is op loopafstand te vinden. Als u het gebouw binnenstapt, voelt u gelijk de eigen, intieme sfeer van De Zoute Viever.

Wonen in De Zoute Viever
De Zoute Viever heeft 71 eenpersoons- en 3  tweepersoons-appartementen. Ieder appartement bestaat uit een:

  • zit-/slaapkamer met keukentje;
  • badkamer met douche en toilet.

De tweepersoonsappartementen hebben bovendien een aparte slaapkamer. U kunt uw eigen meubilair meenemen om uw appartement naar eigen wens in te richten. Ieder appartement heeft een telefoonaansluiting en een kabelaansluiting voor radio en tv. In het appartement bevindt zich ook een oproepsysteem, waarmee u dag en nacht een zorgmedewerker kunt oproepen als dat nodig is. Dat geeft wel zo'n veilig gevoel. Alle appartementen zijn rolstoeltoegankelijk.

 

Een poes, hond of vogeltje? Uw huisdieren zijn van harte welkom in De Zoute Viever. Wat wel belangrijk is, is dat u uw huisdier zelf kunt verzorgen en dat niemand last heeft van uw dier. Meer informatie over wonen in zorgcentrum De Zoute Viever vindt u in onze welkomstbrochure.

Activiteiten
Bij De Zoute Viever is vrijwel altijd wat te doen. Wekelijks kunt u deelnemen aan bijvoorbeeld gymnastieklessen, bingo en koersbal. Daarnaast zijn er ook nog de sjoelclub en de hobbyclub. Regelmatig komt een artiest op bezoek om live muziek te verzorgen. En voor mensen die zich graag eens laten verwennen met een goede maaltijd worden er themadiners georganiseerd.


Maar niet alleen binnen De Zoute Viever worden activiteiten verzorgd. We trekken er af en toe met de recreatiebus op uit om de provincie te herontdekken met bezoeken aan Vlissingse boulevard of een rondje Zuid-Beveland. Daarnaast worden er elk jaar een aantal dagreisjes georganiseerd met uiteenlopende bestemmingen.

Hoe is de zorg geregeld?
Als u in De Zoute Viever woont, zal u veelal hulp nodig hebben bij uw persoonlijke verzorging en/of hulp in de huishouding. Deze hulp wordt afgestemd op uw persoonlijke behoefte. Als bewoner heeft u een vaste contactpersoon, waarmee u afspraken maakt over de zorg en hulp die nodig is.

 

De afspraken over zorg worden vastgelegd in een zorgplan, zodat alle medewerkers steeds op de hoogte zijn van de gemaakte afspraken. Dit zorgplan kunt u te allen tijde inzien en indien nodig bijstellen, samen met uw contactpersoon. Vanzelfsprekend krijgt u bij ziekte extra hulp en verpleging als dat nodig is.


Bewoners die extra zorg nodig hebben, kunnen de dag doorbrengen in de daarvoor bedoelde huiskamers. Daar krijgen (beginnend) dementerende bewoners extra begeleiding en ondersteuning.

 

Ook worden er verschillende activiteiten ondernomen, zoals geheugentraining, wandelen en schilderen. In feite wordt hier verpleeghuiszorg in het zorgcentrum geboden, waardoor verhuizing naar het verpleeghuis vaak niet nodig is of kan worden uitgesteld.

 

Cliëntondersteuning Wet langdurige zorg (Wlz)
Als u recht heeft op langdurige zorg (met een Wlz-indicatie) kunt u hulp krijgen van een cliëntondersteuner. Hij of zij ondersteunt u of uw naaste met al uw vragen rondom het regelen en de uitvoering van langdurige zorg. Wilt u meer weten? Bekijk de informatie over cliëntondersteuning Wet langdurige zorg.