Nieuwbouw Oranjeplein

WVO Zorg is druk bezig met de bouw van een nieuwe locatie ter vervanging van zorgcentrum De Zoute Viever in Oost-Souburg. Gelegen op de hoek van de Burgemeester Stemerdinglaan en het Oranjeplein in Oost-Souburg wordt de nieuwe locatie gerealiseerd.

In het nieuwe gebouw komen verpleeghuiswoningen en woonzorgappartementen voor ouderen. De verpleeghuiswoningen zijn bedoeld voor ouderen met een lichamelijke beperkingen of dementie. Elke woning biedt ruimte aan 8 bewoners. In het gebouw komt verder een dagbesteding, een behandelruimte voor fysiotherapie en een Atrium en Brasserie. Het Atrium en de Brasserie zijn er voor de bewoners, maar zeker ook voor mensen uit de wijk. Zo kunnen buurtbewoners bijvoorbeeld komen eten of deelnemen aan de activiteiten die er worden georganiseerd.

Levensloopbestendige huurappartementen

In het nieuwe gebouw komen zoals genoemd ook woonzorgappartementen: comfortabele en levensloopbestendige huurappartementen. U kunt hier zelfstandig wonen met zorg en ondersteuning dichtbij. We kijken daarbij naar uw situatie en maken afspraken met u over welke zorg u nodig heeft en wat u nog zelf kan. De woonzorgappartementen zijn bedoeld voor huurders met een zorgvraag/ zorgindicatie. Toekomstige huurders kunnen daarnaast gebruik maken van alle faciliteiten van de locatie.

De verhuur van de appartementen start binnenkort. Er worden meerdere type woonzorgappartementen aangeboden, zoals een studio, 2- en 3-kamerappartementen en appartementen die een inwoon mogelijkheid voor mantelzorgers bieden.

De huurappartementen worden binnenkort verhuurd door WoonVoort.

Ga direct naar WoonVoort

Benieuwd naar hoe de nieuwe locatie eruit komt te zien?

De architect heeft een mooie impressie video gemaakt. Deze kunt u hieronder bekijken.

Planning

In 2022 is bouwgroep Peters gestart met de bouw. Als alles volgens planning verloopt, verhuizen de bewoners van De Zoute Viever in de zomer van 2024 naar de nieuwe locatie aan het Oranjeplein.