Verpleeghuis Willibrord onderscheiden met Planetree-Award

Werkt voor Ouderen is met het nieuwe verpleeghuis Willibrord onderscheiden met de Spirit of Planetree Award 2014. Deze prijs wordt uitgereikt aan vernieuwende initiatieven waarmee een positief verschil wordt gemaakt voor klanten en medewerkers in de zorg. De award werd uitgereikt op donderdag 13 maart tijdens de Planetree Nederland Conferentie in Nieuwegein.

 

Verpleeghuis Willibrord
In de binnenstad van Middelburg is onlangs het verpleeghuis Willibrord geopend. Bij de nieuwbouw van het verpleeghuis was het uitgangspunt een gebouw neer te zetten waarbij de inzet van innovatieve technieken en optimaal gebruik van architectuur en inrichting het wonen en werken van bewoners en medewerkers veraangenamen. Met de nieuwe locatie is een helende omgeving gecreëerd, waarin de technologie ondersteunend, verbeterend en besparend is. Het concept laat zien dat technologie menswaardig kan zijn en ook voor ouderen niet bedreigend hoeft te zijn. Het kan zelfs waarde toevoegen, als je gezamenlijk vanuit de juiste focus zoekt naar de beste manier om het in te zetten.

 

Over de Spirit of Planetree Award
De Spirit of Planetree Award is in het leven geroepen door Planetree Nederland. De visie van Planetree staat voor de best mogelijke zorg voor klanten en medewerkers. Persoonlijke aandacht, veilige zorg en eigen regie en zeggenschap voor klanten vormen belangrijke elementen in deze visie. In Nederland bestaat een groeiend netwerk van zorgorganisaties dat zich heeft aangesloten bij de Planetree visie. Sinds 2012 omarmt Werkt voor Ouderen de filosofie van Planetree.

 

Uit totaal 92 inzendingen zijn 15 projecten genomineerd voor de Award. Een vakjury, bestaande uit vertegenwoordigers van cliëntenraden, zorgmedewerkers en deskundigen uit de zorgsector, hebben drie winnaars gekozen. Het concept verpleeghuis Willibrord is daar één van.

 

Willibrord bij RTL7
Het nieuwe verpleeghuis Willibrord blijft niet onopgemerkt. Zo besteedt het programma Ondernemerszaken van RTL aandacht aan het innovatieve verpleeghuis. De uitzending van zondag 23 maart staat volledig in het teken van Willibrord. Het programma is van 12.30 tot 13.00 uur te zien op RTL7.

 

Foto (v.l.n.r.): Adrie Goudzwaard (Planetree-coördinator, Wilma de Rijke (locatiemanager Willibrord), Bart-Jan Leijnse (hoofd technische dienst) en Jim van den Beuken (voorzitter Planetree Nederland).