Schede18 kopiëren

Verhuisd van IJzendijke naar Vlissingen om te wonen in Kop van het Dok

Aad en Richard wonen met veel plezier in Kop van het Dok en zijn verhuisd van IJzendijke naar Vlissingen. Richard heeft moeilijkheden met het verwerken van informatie (cognitieve functies) en maakt daarom gebruik van het Volledig Pakket Thuis (VPT). Met dit pakket wordt zorg naar behoefte verleend.

Aad vertelt: “We wilden graag van Zeeuws-Vlaanderen naar Vlissingen verhuizen, omdat je in Vlissingen een trein en bus dichtbij hebt. Als we in de toekomst geen auto meer kunnen rijden is dat iets wat belangrijk is. Je wilt je blijven verplaatsen.” De andere reden is dat Richard twee jaar geleden van de trap is gevallen in ons huis. Buiten lichamelijke moeilijkheden, kwamen er extra moeilijkheden op cognitief vlak. We waren blij dat we hier al ingeschreven stonden en uiteindelijk een appartement toegewezen kregen.”

Een fantastische match

Richard krijgt twee ochtenden per week één op één begeleiding vanuit VPT en zoals Richard en Aad zeggen was dat een perfecte match. Er worden grapjes gemaakt en ontzettend veel gelachen met elkaar.

Richard: ''Mijn begeleider zal nooit begrijpen hoeveel ze mij heeft geholpen. We gaan soms samen wandelen, maar ook op de duofiets door alle straatjes in Middelburg en Vlissingen. En we hebben hetzelfde gevoel voor humor. Zij en alle andere collega’s zijn fantastisch en erg verzorgend. Een aanrader voor iedereen!”

IMG 1198

"Wij kunnen hier nog wel even vooruit."

Richard en Aad, Bewoners Kop van het Dok

Wonen met zorg dichtbij

Richard gaat drie dagen naar de volkstuin in Vlissingen, het Tuinhuis van WVO Zorg. Hij wordt ‘s ochtends opgehaald en aan het einde van de dag weer naar huis gebracht. Dat geeft Aad ook de ruimte om dingen voor zichzelf te doen en aan zichzelf toe te komen. Het tuinhuis is een fijne ontmoetingsplek waar mensen met geheugenproblemen of beginnende dementie en hun mantelzorger welkom zijn. Voor een praatje, een bakje koffie, een leuke activiteit of dagbesteding. Zo wordt bijvoorbeeld de lunch bereid uit de volkstuin.

''Daarnaast helpen zorgmedewerkers Richard in de ochtend met douchen en ‘s avonds kijken ze of alles goed gaat. “Alles wat we nu nodig hebben wordt geregeld door de zorgmedewerkers dankzij VPT. Voor nu hebben we deze zorg en dat is voldoende. Wanneer er extra zorg nodig is, is dat zo geregeld” vertelt Aad.

Unieke plek

“Je woont op een unieke plek met uitzicht waar iedereen alleen maar jaloers op kan zijn. Met locatie Scheldehof naast ons waar je heen kan wanneer je wilt en als je meer hulp nodig hebt kan je het krijgen. Je zit midden in het centrum van Vlissingen. Wat wil een mens nog meer?” Glundert Aad.

Richard vult aan: “De eerste paar ochtenden dat ik hier wakker werd en mensen beneden zag lopen, de vissersbootjes zag varen en het geluid van het water hoorde barstte ik bijna in tranen uit van geluk. Het voelde echt meteen als thuis.”

22 kopiëren

Contact met de buren

Ook het contact met de buren is goed. “Laatst zijn we met onze buurman Ad koffie gaan drinken, dat was gezellig. De meeste ontmoetingen vinden ook plaats in de lift. Dan maak je even een praatje met elkaar. Wij kunnen hier nog wel even vooruit”, glimlachen ze allebei.

Contact

Vragen over wonen in Kop van het Dok of in de nieuwbouw aan het Oranjeplein? Neem contact op met onze cliëntadviseur Kristel.

Huurappartementen met verpleeghuiszorg

Op locatie Kop van het Dok in Vlissingen en in de nieuwbouw aan Oranjeplein in Oost-Souburg biedt WoonVoort comfortabele en levensloopbestendige huurappartementen aan waar u zorg kunt krijgen. De ideale tussenvorm tussen een verpleeghuis en geheel zelfstandig wonen. De huurappartementen van WoonVoort zijn exclusief voor huurders met een zorgvraag/ zorgindicatie.

Het huuraanbod vindt u op de website van WoonVoort!
Verhaal