Banner website blauw

Hoera! Een nieuwe naam

Vorig jaar lieten we u weten dat WVO Zorg en Zorgstroom op 14 december juridisch gefuseerd zijn. Na een periode van voorbereiding maken wij met trots onze nieuwe naam en het logo bekend. Vanaf nu gaan WVO Zorg en Zorgstroom verder onder de naam Amarijn'.

Amarijn staat voor een frisse, positieve en mensgerichte organisatie en past bij wie we zijn, wat we doen en wat we willen bereiken, vertellen bestuurders Jaap Wielaart en Ruben Leijnse.

Amarijn Logo blauw
Het nieuwe logo van Amarijn

Waarom een nieuwe naam?

De naamswijziging is onderdeel van de fusie tussen WVO Zorg en Zorgstroom. “Wij zijn met elkaar gefuseerd om goede (ouderen)zorg te blijven bieden, met eenzelfde visie en het vertrouwen dat we samen sterker staan”, vertelt Jaap Wielaart. “De fusie is daarnaast hét perfecte moment voor verfrissing en vernieuwing. Daar hoort ook een passende naam bij. Amarijn staat voor een warme gemeenschap waar iedereen zichzelf kan en mag zijn. Waarbij we toegewijd zijn om niet alleen zorg en ondersteuning te bieden, maar ook een omgeving te scheppen waarin iedereen wordt gewaardeerd, tevreden is en zich vooral thuis voelt.”

Amarijn staat voor een warme gemeenschap waar iedereen zichzelf kan en mag zijn.

Jaap Wielaart Jaap Wielaart, Raad van bestuur Amarijn

Wat betekent de nieuwe naam voor u?

Buitenom een nieuwe naam en uitstraling, is er in de dagelijkse zorg voor cliënten nog niet veel van de fusie te merken. Ruben Leijnse: ''Ondanks dat we op papier sinds december al gefuseerd zijn, is de nieuwe naam en het logo het eerste zichtbare resultaat van de fusie. Ik hoop dat Amarijn het 'samen sterker' gevoel nog meer benadrukt. We nemen nu vooral de tijd om strategische keuzes te maken voor de toekomst. Voor onze collega’s, maar vooral voor onze cliënten. Daar doen we het uiteindelijk voor!'' De fusie heeft geen directe gevolgen voor de huidige dienstverlening. Amarijn blijft de zorg en ondersteuning bieden zoals cliënten dat nu ook gewend zijn.

Ik hoop dat Amarijn het 'samen sterker' gevoel nog meer benadrukt.

Ruben Leijnse Ruben Leijnse, Raad van bestuur Amarijn

Nieuwe naam zichtbaar maken

Amarijn is gevestigd op Walcheren en heeft 23 locaties met ruim 3100 medewerkers en 800 vrijwilligers. Stapsgewijs wordt de nieuwe naam en het logo zichtbaar gemaakt, binnen en buiten de organisatie. Dat is een flinke klus! Het is goed mogelijk dat u de naam WVO Zorg of Zorgstroom om die reden de komende tijd nog tegenkomt, bijvoorbeeld op of rondom onze locaties en op de werkkleding van onze collega’s.

Vragen en meer informatie

Voorlopig blijven wij gewoon bereikbaar via de gebruikelijke contactgegevens. Als er in de toekomst veranderingen zijn, dan informeren we u daarover. Heeft u vragen over de fusie of over de nieuwe naam? Neem gerust contact op met ons, wij helpen u graag. Neem ook eens een kijkje op de fusiepagina.


Nieuws