Samen slapen in het verpleeghuis

Dankzij een donatie van Stichting Roparun is WVO Zorg sinds kort in het bezit van twee ‘koppelbedden’. Het koppelbed is een logeerbed voor mensen die graag samen willen zijn in een zorgomgeving. Bijvoorbeeld voor als een partner, kinderen of andere familieleden in de laatste levensfase samen met hun geliefde willen zijn. Of als partners een keer samen willen slapen in het verpleeghuis.

 

Koppelbedden zijn bedden waarbij heel eenvoudig een volwaardig tweepersoons-hoog-laagbed te creëren is. Door middel van het bij rijden en op de juiste hoogte stellen van het koppelbed, wordt een eenpersoons hoog-laag zorg bed in een handomdraai een volwaardig tweepersoonsbed. Wanneer twee normale (zorg)bedden tegen elkaar aan gezet worden, zit er altijd een opening tussen de matrassen. Deze afstand maakt het voor naasten lastig om elkaars warmte op te zoeken. Een koppelbed biedt de oplossing. Roparun heeft de bedden mogelijk gemaakt en Projectinrichting Lavoir heeft het beddengoed voor de twee koppelbedden geschonken.

 

Eén van de gedoneerde koppelbedden wordt gebruikt op het hospice van WVO Zorg in Ter Reede. Een plek waar mensen in tijden van palliatieve zorg dicht bij elkaar willen zijn. Het andere bed gaat rouleren over de verpleeghuizen van WVO Zorg.