Informatie coronavirus en WVO Zorg

Laatste update: 6 mei 2021

 

Wij houden u via deze weg op de hoogte van het nieuws rond het coronavirus en de verschillende maatregelen bij WVO Zorg. 

 

Wat is de acutele situatie in Zeeland?

Allévo, Cederhof, Cleijenborch, Schutse Zorg Tholen, SVRZ, Ter Weel, WVO Zorg, ZorgSaam en Zorgstroom brengen wekelijks een dashboard uit op donderdag. In dit dashboard staan de actuele coronacijfers over de positief geteste cliënten, de cliënten die inmiddels hersteld en die overleden zijn.

 

6 mei: wat is de actuele situatie bij WVO Zorg?

Op al onze locaties is de situatie gelukkig rustig en stabiel. 

 

Vaccineren medewerkers en cliënten

Onze medewerkers in de verpleeghuizen hebben hun eerste en hun tweede vaccin gehad. Het vaccineren van de medewerkers van de (huishoudelijke) thuiszorg en dagbesteding loopt nog. Op 2 februari zijn we gestart met het vaccineren van onze bewoners. Iedere bewoner waarvan wij toestemming hebben ontvangen heeft twee vaccins gehad. Bij WVO Zorg is gemiddeld 88% van de bewoners gevaccineerd. Dit betekent dus dat er versoepelingen mogelijk zijn in de verpleeghuizen.

 

Versoepelingen binnen de verpleeghuizen 

De overheid heeft aangegeven dat er versoepelingen mogelijk zijn binnen verpleeghuizen die aan bepaalde voorwaarden voldoen. Zo moet minimaal 80% van de bewoners in de gelegenheid zijn gesteld om zich te laten vaccineren. Bij WVO Zorg Is gemiddeld 88% van de bewoners gevaccineerd. Dit betekent dat er versoepelingen mogelijk zijn in de verpleeghuizen. En daar zijn we blij mee.

 

Bij deze 88% zijn de cliënten die geriatrische revalidatiezorg (GRZ) krijgen of kort bij ons verblijven (ELV), niet meegenomen. Onder deze cliënten zijn namelijk veel wisselingen. Dit houdt in dat de eerste versoepelingen helaas niet gelden voor cliënten van GRZ of ELV.

 

Cliënten en naasten zijn door de eigen locatie geïnformeerd over de versoepelingen. Fijn dat we deze stap kunnen maken.

 

We dragen mondkapjes in openbare ruimtes en verpleeghuizen. Wat betekent dit voor u?

Komt u op bezoek? Of u een mondkapje wilt dragen in openbare ruimtes. Gaat u als bezoeker of vrijwilliger een cliënt in het verpleeghuis bezoeken? Dan draagt u een chirurgisch mondkapje type IIR uit voorzorg. Deze zijn verkrijgbaar op de woningen.

 

(Welzijns)activiteiten
Tot nader bericht worden er in onze gebouwen geen activiteiten voor externe bezoekers georganiseerd. Ook starten er helaas nog geen cursussen en workshops.

 

Brasserieën en gezamenlijk een hapje eten 

Onze restaurants zijn dicht voor bezoekers van buitenaf. Op sommige locaties is het voor bewoners mogelijk om tussen de middag warm te eten.

 

Bewegen bij WVO Zorg

Sporten bij Club Vief en bij onze beweeggroepen is op dit moment helaas niet mogelijk. 

 

Huurders van ruimtes

Het is voor huurders niet mogelijk om weer gebruik te maken van de ruimtes op onze locaties. 

 

Vrijwilligerswerk

Nu er meer mogelijk is in de verpleeghuizen, kunnen we daar ook weer meer vrijwilligers verwelkomen. Ontzettend fijn dat dit weer kan. Vrijwilligers worden hierover geïnformeerd door hun contactpersoon op de locatie.

 

Algemene coronaregels
  • Houd 1,5 meter afstand! 

  • Desinfecteer uw handen bij aankomst op een van onze locaties. Op iedere locatie staan desinfectie zuilen.

  • Was daarnaast uw handen regelmatig en grondig met handzeep en water.

  • Hoest en nies in de binnenkant van de elleboog.

  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na eenmalig gebruik weg.

  • Vermijd aanraken van de ogen, mond en neus met ongewassen/niet gedesinfecteerde handen.

  • Schud geen handen.

  • Ga bewust en voorzichtig om met contacten met bewoners, medewerkers, vrijwilligers en andere bezoekers.

Meer informatie 
Kijk op de website van het RIVM voor meer informatie en voor wat u zelf kunt doen om besmetting zoveel mogelijk te voorkomen. Het RIVM heeft een landelijk informatienummer: 0800 - 1351.

Ook kunt u bellen met ons algemene nummer 0118 – 448 448.  Wij zullen uw vragen zo goed mogelijk beantwoorden en met u mee denken.