Informatie coronavirus en WVO Zorg

Laatste update: 26 november 2020

 

Wij houden u via deze weg op de hoogte van het nieuws rond het coronavirus en de verschillende maatregelen bij WVO Zorg. 

 

We dragen mondkapjes in openbare ruimtes. Wat betekent dit voor u?

Het aantal besmettingen met COVID-19 neemt toe en één van de landelijke maatregelen om het aantal besmettingen te laten dalen, is het dragen van mondkapjes in openbare ruimtes. Wanneer u dus bijvoorbeeld in een hal, gang of andere openbare ruimte komt, draagt u een mondkapje. Gaat u in een openbare ruimte zitten, bijvoorbeeld in De Brasserie en kunt u 1,5 meter afstand bewaren? Dan hoeft het mondkapje uiteraard niet op. 

 

Gaat u als bezoeker of vrijwilliger een cliënt in het verpleeghuis bezoeken van wie het gedrag moeilijk te voorspellen is? Of schat u in dat u geen 1,5 meter afstand kunt bewaren? Dan draagt u een chirurgisch mondkapje type IIR uit voorzorg. Deze zijn verkrijgbaar op de woningen.

 

Uiteraard blijft het belangrijkste: houd zoveel mogelijk 1,5 meter afstand, was uw handen vaak en laat u testen bij de minste klachten.

 

Wat is de acutele situatie in Zeeland?

Allévo, Cederhof, Cleijenborch, Schutse Zorg Tholen, SVRZ, Ter Weel, WVO Zorg, ZorgSaam en Zorgstroom brengen wekelijks een dashboard uit op donderdag. In dit dashboard staan de actuele coronacijfers over de positief geteste cliënten, de cliënten die inmiddels hersteld en die overleden zijn.

 

Bakkerij en winkel Ter Reede
De winkel van Ter Reede is weer open van 09.45 tot 15.30 uur. Uiteraard volgens de geldende corona-maatregelen:

- winkelen met mandje

- maximaal 5 klanten in de winkel

- eenrichtingsverkeer

- bij voorkeur betalen met de pin

 

De bakkerij van Ter Reede blijft geopend van 09.00 tot 11.00 uur.

 

(Welzijns)activiteiten
Tot nader bericht worden er in onze gebouwen geen activiteiten voor externe bezoekers georganiseerd. Ook starten er helaas nog geen cursussen en workshops.

 

Bewegen bij WVO Zorg

Sporten mag alleen op 1,5 meter afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan 2 personen. Door deze tijdelijke verzwarende maatregel (naar aanleiding van de persconferentie van 3 november) kunnen de beweeggroepen van Samen op stap de komende twee weken, in ieder geval tot en met 18 november, niet doorgaan. 

   

Op bezoek in de verpleeghuizen 

De volgende afspraken zijn er voor het bezoeken van uw naaste:

 

Hoeveel bezoekers kunnen er bij mijn naaste langskomen?
Twee bezoekers tegelijk en maximaal 3 bezoekers per dag kunnen er langskomen en de bezoeken vinden plaats op de kamer van uw naaste. Dit geldt niet voor bezoekers van het hospice.

 

Hoe plant u uw bezoek in?

De manier waarop een afspraak ingepland kan worden voor een bezoekmoment of wandeling is per verpleeghuislocatie verschillend. Heeft u vragen over het plannen van een bezoek of wandeling? Neemt u dan contact op met uw contactpersoon op de locatie.

 

Gaat u liever met uw naaste naar buiten toe?
U kunt er voor kiezen om samen naar buiten te gaan om een rondje te lopen in de omgeving. U zult begrijpen dat het niet de bedoeling is dat u naar drukke plekken gaat of tijdens het wandelen afspreekt met andere mensen.

 

Hoe zorgen we samen voor hygiëne en veiligheid?

Elkaar een knuffel geven, kan helaas op dit moment nog niet. We vragen u om 1,5 meter afstand te houden tot anderen, dus ook als u bij ons op bezoek bent. We doen gezamenlijk een beroep op het verantwoordelijkheidsgevoel van de bezoekers om alle veiligheidsmaatregelen goed in acht te blijven nemen en thuis te blijven bij (lichte) klachten die kunnen duiden op corona. Samen zorgen we ervoor dat verdere versoepelingen mogelijk zijn. Bezoek is alleen welkom, zolang er geen sprake is van een verdenking of een besmetting op de locatie. 

  

Heeft u nog vragen?

Wilt u meer weten over de manier waarop we de bezoeken gaan regelen? Neemt u dan even contact op met uw contactpersoon op de locatie. 

 

Cliënten in de thuiszorg

Het speciale Corona Thuiszorgteam is per 29 juni opgeheven. WVO Zorg en Zorgstroom richtten in april samen een Corona Thuisteam op, om cliënten op Walcheren in de thuissituatie te verzorgen die positief getest zijn op corona of ervan verdacht worden. Door de zorg voor cliënten met corona te scheiden van de reguliere zorg, is de verspreiding fors beperkt. Als de omstandigheden daarom vragen, wordt het team weer opgericht.

 

Huurders van ruimtes

Het is voor huurders niet mogelijk om weer gebruik te maken van de ruimtes op onze locaties. 

 

Vrijwilligerswerk

Eind augustus is een kleine groep vrijwilligers weer gestart op onze locaties. Daar zijn we heel blij mee. Per locatie kijken we hoe en waar vrijwilligers in te zetten. Dit gebeurt op uitnodiging van de locatie en is alleen mogelijk als er geen besmettingen zijn. Vrijwilligers worden hierover geïnformeerd door de vrijwilligerscoördinator. 

 

Brasserieën en gezamenlijk een hapje eten 

Onze restaurants zijn dicht voor bezoekers van buitenaf. In Ter Reede eet een vaste groep bewoners ’s middags in de Brasserie. Ook is het op sommige locaties mogelijk om gebruik te maken van het keuzemenu (open tafel).

 

Meer informatie 
Kijk op de website van het RIVM voor meer informatie en voor wat u zelf kunt doen om besmetting zoveel mogelijk te voorkomen. Het RIVM heeft een landelijk informatienummer: 0800 - 1351.

Ook kunt u bellen met ons algemene nummer 0118 – 448 448.  Wij zullen uw vragen zo goed mogelijk beantwoorden en met u mee denken.