Informatie coronavirus en WVO Zorg

Laatste update: 23 februari 2021

 

Wij houden u via deze weg op de hoogte van het nieuws rond het coronavirus en de verschillende maatregelen bij WVO Zorg. 

 

Wat is de acutele situatie in Zeeland?

Allévo, Cederhof, Cleijenborch, Schutse Zorg Tholen, SVRZ, Ter Weel, WVO Zorg, ZorgSaam en Zorgstroom brengen wekelijks een dashboard uit op donderdag. In dit dashboard staan de actuele coronacijfers over de positief geteste cliënten, de cliënten die inmiddels hersteld en die overleden zijn.

 

23 februari: wat is de actuele situatie bij WVO Zorg?

Onder cliënten en medewerkers zijn helaas positieve uitslagen. We wensen iedereen veel beterschap en sterkte. Hier vindt u een overzicht van de situatie per locatie.

 

Ter Reede Vondellaan
Vanwege positieve testuitslagen bij bewoners van diverse woningen, is de gehele Vondellaan tot nader bericht helaas niet te bezoeken.

 

De Zoute Viever

Vanaf woensdag 24 februari is de Viever weer te bezoeken. 

 

Woonzorgcentrum Ter Reede

In woonzorgcentrum Ter Reede zijn helaas meerdere bewoners en medewerkers van de thuiszorg positief getest op het coronavirus. Om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan, zijn bewoners van het woonzorgcentrum (preventief) in quarantaine. De besmette thuiszorgmedewerkers zijn thuis in quarantaine. 

 

Veiligheid blijft voorop staan. Daarom vragen we u om u aan alle maatregelen en afspraken te houden die gelden binnen onze locaties. 

 

Vaccineren medewerkers en cliënten

Veel van onze medewerkers in de verpleeghuizen hebben ondertussen hun eerste en sommigen al hun tweede vaccin gehad. We hopen binnenkort ook onze thuiszorgmedewerkers uit te kunnen nodigen voor de vaccinatie. Op 2 februari zijn we gestart met het vaccineren van onze bewoners. Iedere bewoner waarvan wij toestemming hebben ontvangen heeft het eerste vaccin gehad. Vier weken daarna krijgen zij het tweede vaccin. 

 

Er zijn steeds meer mensen gevaccineerd. Wanneer kunnen we versoepelen?

We krijgen regelmatig vragen over de periode na de vaccinaties. Wanneer worden de maatregelen voor de cliënten én medewerkers die zijn ingeënt versoepeld? Helaas kunnen we daar nu nog geen duidelijkheid over geven. Op dit moment zijn nog niet alle medewerkers die een vaccin willen, ook daadwerkelijk gevaccineerd. Voor cliënten moet de tweede vaccinatieronde nog komen.

Daarnaast is nog niet bekend of iemand die tegen corona gevaccineerd is, het virus toch kan verspreiden. We wachten op versoepeling van maatregelen op de landelijke instructies. En tot die tijd vragen we u om de huidige regels te respecteren.

 

Op bezoek in de verpleeghuizen 

De volgende afspraken zijn er voor het bezoeken van uw naaste:

 

Hoeveel bezoekers kunnen er bij mijn naaste langskomen?

Twee tot drie vaste personen per week kunnen langskomen bij uw naaste in het verpleeghuis. Een ‘sociale bezoek bubbel’ zeg maar. Van deze vaste groep bezoekers, kan er per dag 1 iemand op bezoek komen. Dit betekent dat u met uw familie en bekenden moet afspreken wie er wanneer op bezoek gaat komen bij uw naaste.

 

Hoe plant u uw bezoek in?

De manier waarop een afspraak ingepland kan worden voor een bezoekmoment of wandeling is per verpleeghuislocatie verschillend. Heeft u vragen over het plannen van een bezoek of wandeling? Neemt u dan contact op met uw contactpersoon op de locatie.

 

Gaat u liever met uw naaste naar buiten toe?
U kunt er voor kiezen om samen naar buiten te gaan om een rondje te lopen in de omgeving. U zult begrijpen dat het niet de bedoeling is dat u naar drukke plekken gaat of tijdens het wandelen afspreekt met andere mensen.

 

Hoe zorgen we samen voor hygiëne en veiligheid?

Elkaar een knuffel geven, kan helaas op dit moment nog niet. We vragen u om 1,5 meter afstand te houden tot anderen, dus ook als u bij ons op bezoek bent. We doen gezamenlijk een beroep op het verantwoordelijkheidsgevoel van de bezoekers om alle veiligheidsmaatregelen goed in acht te blijven nemen en thuis te blijven bij (lichte) klachten die kunnen duiden op corona. Samen zorgen we ervoor dat verdere versoepelingen mogelijk zijn. Bezoek is alleen welkom, zolang er geen sprake is van een verdenking of een besmetting op de locatie. 

  

Heeft u nog vragen?

Wilt u meer weten over de manier waarop we de bezoeken gaan regelen? Neemt u dan even contact op met uw contactpersoon op de locatie. 

  

We dragen mondkapjes in openbare ruimtes en verpleeghuizen. Wat betekent dit voor u?

Komt u op bezoek? Of u een mondkapje wilt dragen in openbare ruimtes. Gaat u als bezoeker of vrijwilliger een cliënt in het verpleeghuis bezoeken? Dan draagt u een chirurgisch mondkapje type IIR uit voorzorg. Deze zijn verkrijgbaar op de woningen.

 

Bakkerij en winkel Ter Reede
De winkel van Ter Reede is weer open van 09.45 tot 15.30 uur. Uiteraard volgens de geldende corona-maatregelen:

- winkelen met mandje

- maximaal 5 klanten in de winkel

- eenrichtingsverkeer

- bij voorkeur betalen met de pin

 

De bakkerij van Ter Reede blijft geopend van 09.00 tot 11.00 uur.

 

(Welzijns)activiteiten
Tot nader bericht worden er in onze gebouwen geen activiteiten voor externe bezoekers georganiseerd. Ook starten er helaas nog geen cursussen en workshops.

 

Bewegen bij WVO Zorg

Sporten bij Club Vief en bij onze beweeggroepen is op dit moment helaas niet mogelijk. 

   

Cliënten in de thuiszorg

Het speciale Corona Thuiszorgteam is per 29 juni opgeheven. WVO Zorg en Zorgstroom richtten in april samen een Corona Thuisteam op, om cliënten op Walcheren in de thuissituatie te verzorgen die positief getest zijn op corona of ervan verdacht worden. Door de zorg voor cliënten met corona te scheiden van de reguliere zorg, is de verspreiding fors beperkt. Als de omstandigheden daarom vragen, wordt het team weer opgericht.

 

Huurders van ruimtes

Het is voor huurders niet mogelijk om weer gebruik te maken van de ruimtes op onze locaties. 

 

Vrijwilligerswerk

Kleine groepen vrijwilligers zijn actief op onze locaties. Daar zijn we heel blij mee. Per locatie kijken we hoe en waar vrijwilligers in te zetten. Dit gebeurt op uitnodiging van de locatie en is alleen mogelijk als er geen besmettingen zijn. Vrijwilligers worden hierover geïnformeerd door de vrijwilligerscoördinator. 

 

Brasserieën en gezamenlijk een hapje eten 

Onze restaurants zijn dicht voor bezoekers van buitenaf. In Ter Reede eet een vaste groep bewoners ’s middags in de Brasserie. Ook is het op sommige locaties mogelijk om gebruik te maken van het keuzemenu (open tafel).

 

Algemene coronaregels
  • Houd 1,5 meter afstand! 

  • Desinfecteer uw handen bij aankomst op een van onze locaties. Op iedere locatie staan desinfectie zuilen.

  • Was daarnaast uw handen regelmatig en grondig met handzeep en water.

  • Hoest en nies in de binnenkant van de elleboog.

  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na eenmalig gebruik weg.

  • Vermijd aanraken van de ogen, mond en neus met ongewassen/niet gedesinfecteerde handen.

  • Schud geen handen.

  • Ga bewust en voorzichtig om met contacten met bewoners, medewerkers, vrijwilligers en andere bezoekers.

Meer informatie 
Kijk op de website van het RIVM voor meer informatie en voor wat u zelf kunt doen om besmetting zoveel mogelijk te voorkomen. Het RIVM heeft een landelijk informatienummer: 0800 - 1351.

Ook kunt u bellen met ons algemene nummer 0118 – 448 448.  Wij zullen uw vragen zo goed mogelijk beantwoorden en met u mee denken.