Informatie coronavirus en WVO Zorg

Wij houden u via deze weg op de hoogte van het nieuws rond het coronavirus en de verschillende maatregelen bij WVO Zorg. 

 

Zeeuwse ouderenzorgorganisaties gebruiken tijdelijk preventief vaker mondkapjes

Op dit moment zijn er in verschillende gemeenten enkele cliënten en medewerkers positief getest op het virus. Daarnaast is het momenteel is het druk met toerisme in Zeeland. Zeeuwse ouderenzorgorganisaties besluiten daarom tijdelijk preventief vaker mondkapjes te gebruiken. Wat betekent dit voor u? 

 

Het is hoogseizoen, dus er zijn de komende weken veel toeristen in Zeeland. Door die extra drukte is de kans op verspreiding van COVID-19 groter. We willen er alles aan doen om te voorkomen dat onze cliënten besmet raken via onze medewerkers of bezoekers. Zeker nu we naar aanleiding van de eerste piek beter weten hoe het virus zich gedraagt en verspreidt. De Zeeuwse ouderenzorgorganisaties Allevo, SVRZ, Ter Weel, WVO, ZorgSaam en Zorgstroom maken daarom tijdelijk preventief extra maatregelen mogelijk. Dit betekent dat medewerkers en bezoekers vanaf vrijdag 31 juli de mogelijkheid hebben onze chirurgische mondmaskers (type IIR) te gaan dragen op momenten dat ze geen 1,5 meter afstand kunnen garanderen en een risico op besmetting inschatten. Dit geldt zowel voor situaties binnen het verpleeg- en verzorgingshuis als in de thuiszorg. 

 

Kunt u als bezoeker niet voldoende afstand houden tot uw naaste? Bijvoorbeeld omdat u uw naaste wilt ondersteunen tijdens het wandelen? Of omdat uw naaste niet meer zo goed begrijpt dat hij of zij afstand moet houden? Dan wordt u de mogelijkheid geboden één van onze mondkapjes te gebruiken. U hoeft dus zelf geen mondkapjes mee te nemen. Op alle locaties zijn voldoende mondkapjes voor bezoekers aanwezig. Als u op bezoek komt in de verpleeghuizen of zorgcentrum, kunt u hier om vragen op de woning waar uw naaste woont. Deze richtlijn geldt voorlopig tot nader order. Iedere instelling kan daarnaast waar nodig aanvullende maatregelen nemen. En uiteraard blijft het belangrijkste: houd zoveel mogelijk de 1,5 meter afstand, was je handen vaak en laat je testen bij de minste klachten. Fijn dat we op uw medewerking kunnen rekenen en samen kunnen werken tegen COVID-19.

  

Op bezoek in de verpleeghuizen 

Zoals u wellicht heeft vernomen, zijn in de gemeente Goes besmettingen met corona vastgesteld. Hoewel de toename van het aantal besmettingen zich vooral lokaal rondom Goes lijkt af te spelen, volgen we bij WVO Zorg uiteraard deze ontwikkelingen en staan in nauw contact hierover met onze collega zorginstellingen. Gezien de toename van het aantal besmettingen, blijven er afspraken gelden voor het bezoeken van uw naaste:

 

Hoeveel bezoekers kunen er bij mijn naaste langskomen?
Twee bezoekers kunnen er tegelijk langskomen en de bezoeken vinden plaats op de kamer van uw naaste.

 

Hoe plant u uw bezoek in?

De manier waarop een afspraak ingepland kan worden voor een bezoekmoment of wandeling is per verpleeghuislocatie verschillend. Heeft u vragen over het plannen van een bezoek of wandeling? Neemt u dan contact op met uw contactpersoon op de locatie.

 

Gaat u liever met uw naaste naar buiten toe?
U kunt er voor kiezen om samen naar buiten te gaan om een rondje te lopen in de omgeving. U zult begrijpen dat het niet de bedoeling is dat u naar drukke plekken gaat of tijdens het wandelen afspreekt met andere mensen.

 

Hoe zorgen we samen voor hygiëne en veiligheid?

Elkaar een knuffel geven, kan helaas op dit moment nog niet. We vragen u om 1,5 meter afstand te houden tot anderen, dus ook als u bij ons op bezoek bent. We doen gezamenlijk een beroep op het verantwoordelijkheidsgevoel van de bezoekers om alle veiligheidsmaatregelen goed in acht te blijven nemen en thuis te blijven bij (lichte) klachten die kunnen duiden op corona. Samen zorgen we ervoor dat verdere versoepelingen mogelijk zijn. Bezoek is alleen welkom, zolang er geen sprake is van een verdenking of een besmetting op de locatie. 

  

Heeft u nog vragen?

Wilt u meer weten over de manier waarop we de bezoeken gaan regelen? Neemt u dan even contact op met uw contactpersoon op de locatie. 

 

Overzicht Zeeuwse verpleeghuizen

De VVT organisaties in Zeeland hebben een dashboard gemaakt. Hierin is te zien hoeveel positief geteste cliënten er in de verpleeghuizen  zijn (geweest) op gemeentelijk niveau. Iedere week verschijnt er op donderdag op deze plek een actueel overzicht. Het is een cumulatief overzicht, dus van de volledige periode. Het overzicht is een samenwerking van de volgende zorgorganisaties: Allévo, Cederhof, Cleijenborch, Schutse Zorg Tholen, SVRZ, Ter Weel, WVO Zorg, ZorgSaam en Zorgstroom. Omdat de cijfers zo stabiel zijn, hebben we besloten om 2 juli voorlopig het laatste dashboard te publiceren. 

 

Cliënten in de thuiszorg

Ook in de thuiszorg gaat het goed. Omdat er al een aantal weken geen cliënten positief getest zijn op corona, wordt het speciale Corona Thuiszorgteam per 29 juni opgeheven. WVO Zorg en Zorgstroom richtten in april samen een Corona Thuisteam op, om cliënten op Walcheren in de thuissituatie te verzorgen die positief getest zijn op corona of ervan verdacht worden. Door de zorg voor cliënten met corona te scheiden van de reguliere zorg, is de verspreiding fors beperkt. Inmiddels is een speciaal team niet meer nodig. Mochten er toch weer cliënten besmet zijn, dan worden zij door de reguliere thuiszorgteams verzorgd. Als de omstandigheden daarom vragen, wordt het team weer opgericht.

 

Activiteiten en bijeenkomsten voor bezoekers van buiten

 

Per WVO Zorg locatie gaan we de komende tijd  kijken hoe de activiteiten in te vullen. Voor dit moment blijven bijeenkomsten en activiteiten op al onze locaties voorlopig geannuleerd. In Ter Reede zijn vanaf dinsdag 4 augustus weer enkele kleinschalige activiteiten voor bewoners van het woonzorgcentrum gestart.

 

Huurders van ruimtes
Stapsgewijs starten we onze zorg- en dienstverlening weer op. Medische zorg gaat hierbij voor. Externe huurders van ruimtes op onze locaties zijn daarom nog, onder voorbehoud, niet welkom tot 1 september. 

 

Vrijwilliger bij WVO Zorg
We hopen uiteraard onze vrijwilligers weer te kunnen verwelkomen op al onze locaties. Per locatie zullen we t.z.t. gaan kijken hoe we dit te gaan organiseren. Mocht u momenteel binnen uw huidige vrijwilligerswerk niets kunnen betekenen, maar mocht u zich op een andere manier in willen zetten, laat het gerust weten aan onze vrijwilligerscoördinator Annelies Ros; via a.ros@wvozorg.nl

 

Dagbestedingslocaties en ontmoetingsplek Tuinhuis

Onze dagbestedingslocaties zijn voorzichtig aan het opstarten. Waar nodig en gewenst kunnen cliënten weer gebruik maken van de dagbesteding. 

 

Paramedische dienst

Onze fysiotherapeuten, logopedisten en ergotherapeuten hebben de zorgverlening voor cliënten van buitenaf weer opgestart.  

 

Brasserieën en gezamenlijk een hapje eten 

We gaan kijken hoe we onze restaurants de komende periode beetje bij beetje kunnen opstarten. Zo eet in Ter Reede een vaste groep bewoners ’s middags in de Brasserie en is per 1 juli het buiten terras op Ter Reede weer open voor bewoners van het woonzorgcentrum. Het is nog niet mogelijk om gebruik te maken van het keuzemenu (open tafel) op onze locaties. Uiteraard kunt u wel maaltijden thuis bezorgd krijgen via onze maaltijdservice aan huis.

   

Bakkerij en winkel Ter Reede
De openingstijden van de bakkerij en winkel blijven voorlopig hetzelfde. De bakkerij van Ter Reede is open van 09.00 tot 11.00 uur. De winkel van Ter Reede is open van 13.00 tot 15.00 uur.  

 

Meer informatie 
Kijk op de website van het RIVM voor meer informatie en voor wat u zelf kunt doen om besmetting zoveel mogelijk te voorkomen. Het RIVM heeft een landelijk informatienummer: 0800 - 1351.

Ook kunt u bellen met ons algemene nummer 0118 – 448 448.  Wij zullen uw vragen zo goed mogelijk beantwoorden en met u mee denken.