Informatie coronavirus en WVO Zorg

Laatste update: 27 augtustus 2021

 

Wij houden u via deze weg op de hoogte van het nieuws rond het coronavirus en de verschillende maatregelen bij WVO Zorg. Op al onze locaties is de situatie gelukkig rustig en stabiel. Daar zijn we blij mee. 

 

Versoepelingen binnen de verpleeghuizen 

Door de hoge vaccinatiegraad bij bewoners zijn er gelukkig versoepelingen mogelijk. Zo kunnen cliënten weer meerdere bezoekers per dag ontvangen. Cliënten en naasten zijn door de eigen locatie geïnformeerd over de versoepelingen. 

 

Dragen van mondkapjes

U hoeft geen mondkapje te dragen als u op bezoek komt. Wel vragen we u om u te houden aan de algemene landelijke coronaregels.

 

Activiteiten en optredens
Tot eind van het jaar worden er in onze gebouwen geen activiteiten voor externe bezoekers georganiseerd. Wel zijn er weer activiteiten voor bewoners van onze woonzorgcentra en verpleeghuizen. Fijn dat dit weer mogelijk is. 

 

Brasserieën en gezamenlijk een hapje eten 

In De Brasserie Ter Reede bent u van harte welkom voor een lunch of wat te drinken. En vanaf 1 oktober om 's avonds een hapje te eten. De Brasserie Ter Reede is vanaf 1 oktober open tussen 11.00 en 20.00 uur (keuken open tot 19.00 uur). Onze andere restaurants zijn nog wel dicht voor bezoekers van buitenaf.

 

Bewegen bij WVO Zorg

Club Vief heeft de deuren weer geopend. Meer informatie vindt u op de website van Club Vief. De beweeggroepen van Samen op stap starten in september. 

 

Huurders van ruimtes

Het is voor huurders niet mogelijk om weer gebruik te maken van de ruimtes op onze locaties. 

 

Vrijwilligerswerk

Nu er meer mogelijk is in de verpleeghuizen, kunnen we daar ook weer meer vrijwilligers verwelkomen. Vrijwilligers worden hierover geïnformeerd door hun contactpersoon op de locatie.

 

Algemene coronaregels
  • Houd 1,5 meter afstand! 

  • Desinfecteer uw handen bij aankomst op een van onze locaties. Op iedere locatie staan desinfectie zuilen.

  • Was daarnaast uw handen regelmatig en grondig met handzeep en water.

  • Hoest en nies in de binnenkant van de elleboog.

  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na eenmalig gebruik weg.

  • Vermijd aanraken van de ogen, mond en neus met ongewassen/niet gedesinfecteerde handen.

  • Schud geen handen.

  • Ga bewust en voorzichtig om met contacten met bewoners, medewerkers, vrijwilligers en andere bezoekers.

Meer informatie 
Kijk op de website van het RIVM voor meer informatie en voor wat u zelf kunt doen om besmetting zoveel mogelijk te voorkomen. Het RIVM heeft een landelijk informatienummer: 0800 - 1351.

Ook kunt u bellen met ons algemene nummer 0118 – 448 448.  Wij zullen uw vragen zo goed mogelijk beantwoorden en met u mee denken.