Een emotioneel weerzien

Er zijn veel momenten in de zorg die je geluk geven. Voor Barbara Manders is één moment in het bijzonder haar altijd bij gebleven. Barbara werkte vier jaar geleden op onze locatie de Zoute Viever in Oost-Souburg.

 

Een hechte band

 

Een bewoonster van Barbara haar afdeling had het moeilijk. “Deze mevrouw was altijd heel zelfstandig geweest en kon van de een op andere dag niets meer. Ze was volledig afhankelijk van zorg. Haar zus woonde in Vaassen (Gelderland) en ze mistte haar heel erg.” De zussen hebben altijd een hele hechte band gehad. Maar omdat ze beide in de 90 waren was het voor de zussen niet mogelijk om elkaar te bezoeken.

 

Op een dag vertelde ze aan Barbara dat haar zus bijna jarig was. Toen Barbara dit hoorde is ze meteen aan de slag gegaan. Na wat wikken en wegen is het gelukt om voor beide vrouwen een mooie verrassing te organiseren. “De dag voordat haar zus jarig was ben ik haar gaan vertellen dat ze er morgen op haar best moest uitzien. We ging een autoritje maken, naar Vaassen! Mevrouw wist niet wat ze hoorde en kon het niet geloven.” De volgende dag heeft Barbara haar met een collega in de auto geholpen en zijn ze vertrokken.

Op avontuur

 

“We hebben er een leuke dag van gemaakt, onderweg hadden we broodjes met zalm waar ze gek op was. Ze bleef vertellen hoe blij ze was op deze dag.” Aangekomen bij haar zus was de verrassing nog veel groter, omdat haar zus geen idee had dat haar zusje op bezoek kwam.  “Ze vielen elkaar huilend in de armen en dat was prachtig om te zien. Heel moeilijk om het zelf dan droog te houden. Als je zoiets moois voor iemand kan betekenen, dan heb je toch de mooiste baan die er is?“

 

Wil jij ook geluksmomenten creëren?

 

Wil jij net als Barbara er zijn voor mensen en geluksmomenten creëren? Wordt onze collega en bekijk hier de vacatures!