Creatieve middag met basisschool leerlingen

Het geluksmoment van vijf bewoonsters van Woonzorgcentrum Scheldehof: mevrouw De Koning, mevrouw Groesser, mevrouw Janse, mevrouw Disseldorp en mevrouw Kuijt.

 

Het is een sombere regenachtige vrijdagmiddag, maar wanneer je Scheldehof binnen wandelt vergeet je dit gelijk. Je voelt je hier thuis, je proeft de prettige sfeer in de ontvangsthal en brasserie.

 

Achter de brasserie bevindt zich de Werkplaats, waar vijf bewoonsters binnendruppelen. Deze middag is een bijzondere, want een groepje leerlingen van basisschool Ichtusschool in Vlissingen staan te trappelen om samen met de dames een boom van klei maken. Er wordt die middag klei gekneed, gerold en geboetseerd.

 

Gesprekken komen al snel op gang. Zo hebben mevrouw Disseldorp en één van de leerlingen een onderonsje, ze blijken dezelfde passie te hebben: voetbal. Ook mevrouw Janse is in haar nopjes: “Zo fantastisch om die boom te zien groeien!”. Na een uurtje knutselen is de boomstam van klei al bijna een meter hoog! De tijd vliegt voorbij, het is tijd om afscheid van elkaar te nemen. Tot volgende week!