Planetree award web banner

Stem op ons! - Nominaties voor de Planetree Innovatie Award

We zijn genomineerd met twee inzendingen voor een Planetree Innovatie Award 2023! De inzendingen zijn beoordeeld op de thema’s empathie, kwaliteit en partnerschap. Omdat wij hier goed op gescoord hebben zijn wij één van de genomineerden.

We zijn genomineerd met het Bordspel niet aangeboren hersenletsel en Video Interventie Ouderenzorg.

Bordspel niet aangeboren hersenletsel

Jane van Veen, verzorgende IG bij WVO Zorg, heeft een bordspel gemaakt met het thema Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). Zorgmedewerkers en leerlingen, maar ook andere disciplines kunnen deelnemen.

Voor het spel begint geven we informatie over NAH. De deelnemers kunnen ook zelf een stukje theorie doornemen. Je speelt het spel met vragenkaartjes over de theorie en met kaartjes over situaties uit de praktijk. Het is een leuke manier om te leren en met elkaar problemen uit de praktijk te bespreken.

VIO

We gebruiken VIO al langer, maar nu is het een vast onderdeel van de STIP-methodiek. Bij VIO kijken we met zorgmedewerkers heel precies hoe een bewoner reageert aan de hand van videobeelden en wordt besproken hoe we de bewoner zo goed mogelijk kunnen benaderen. Het helpt medewerkers anders te leren kijken en doen.

Stem op ons!

Om de award te winnen hebben we uw stem nodig! Wilt u ons helpen? Stem dan op WVO Zorg. Klik op deze link om uw stem uit te brengen: Planetree Awards 2023 | Planetree.

De stembus is geopend tot en met 24 april! De winnaars worden tijdens de Planetree Conferentie op 11 mei 2023 bekend gemaakt.


Nieuws