DJI 0143 HDR

Hoe duurzaam zijn onze gebouwen?

We horen uit het nieuws vaak de berichten over de gas- en energieprijzen. Zo komt de vraag naar boven: Hoe zit dat precies bij onze locaties? Moet hier de verwarming ook een paar graden lager? Dit hoeft gelukkig niet! Omdat duurzaamheid in de huidige tijd belangrijk is en wij ons steentje willen bijdragen is ervoor gekozen om de gebouwen energiezuinig te maken.

Hoe zijn de gebouwen duurzaam gemaakt?

Al onze nieuwe gebouwen voldoen aan de laatste verduurzamingseisen of hoger van de overheid en gemeente. Hier gaat het om het nieuwe hospice, woonzorgcentrum Scheldehof, kantoor Hermesweg en onze nieuwbouw op Kop van het Dok en Oranjeplein.

De andere gebouwen, waarvan WVO Zorg eigenaar is, zijn zover mogelijk verduurzaamd. Zo zijn er zonnepanelen geplaatst, WKO installaties* en is er warmte terugwinning. In veel van onze eigen gebouwen werken we met vloerverwarming en daarmee kunnen we op een lagere temperatuur verwarmen. Zo kunnen we een constante temperatuur in de zomer en winter aanhouden in de zorgwoningen. Bijna alle locaties zijn voorzien van een gebouwbeheersysteem waardoor we inzage krijgen over de klimaat data van de locaties. Hier kunnen we ons voordeel meedoen met het verwarmen van de locaties.

*WKO installatie is een installatie waarmee je warmte uit de grond of lucht haalt. Deze warmte kun je gebruiken om een gebouw mee te verwarmen. Je kunt het systeem in de zomer gebruiken om mee te koelen.


Nieuws