Duo3 kopiëren

Beroerte (cva)

Een beroerte in welke vorm dan ook (herseninfarct, hersenbloeding of TIA) heeft vaak ingrijpende gevolgen. U kunt dan ongetwijfeld een steuntje in de rug gebruiken. Gewoon al doordat er mensen voor u klaar staan die veel ervaring hebben op dit gebied, maar ook door de juiste, professionele zorg. Wij helpen u graag om de draad weer op te pakken en kunnen u op veel vlakken bijstaan.

Zorg bij een beroerte

Ieder persoon is anders en de klachten die u heeft door een beroerte kunnen ook enorm van elkaar verschillen. Daarom bieden we zeer uiteenlopende zorg aan. U kunt met ons overleggen over welke zorg u (of uw naaste) nodig heeft. Een aantal zaken waarmee we u kunnen helpen zijn bijvoorbeeld:

Op de revalidatieafdeling heeft u uw eigen zit-slaapkamer zolang het nodig is en zorg is altijd dichtbij. Wanneer u voldoende hersteld bent, gaat u weer naar huis.

Ook wanneer u weer thuis woont, kunt u onze hulp inschakelen. We staan voor u klaar met advies, maar bijvoorbeeld ook met hulp om uw mobiliteit te verbeteren of hulp met spreken. We kunnen u bijvoorbeeld helpen met fysiotherapie, logopedie of ergotherapie.

Er zijn allerlei manieren waarop we u thuis kunnen helpen bij dagelijkse handelingen zoals opstaan of steunsokken aantrekken. Ook bieden we medische ondersteuning. Met een helpende hand van onze thuiszorgmedewerkers krijgt u net dat beetje steun waardoor u thuis kunt wonen zonder zorgen.

Als u hersenletsel overhoudt aan uw beroerte, vergt dat veel aanpassing. Praktisch vraagt het veel bij uw dagelijkse functioneren, maar ook op emotioneel en mentaal vlak. Ook daarin kunnen we u begeleiden.

Als u zeer intensieve zorg nodig heeft, kunt u ook in een van onze locaties terecht. U heeft een eigen zit-slaapkamer en er is een gezamenlijke woonkamer. We staan voor u klaar met zorg en begeleiding en u kunt gebruik maken van al onze faciliteiten.

Wat wij voor u kunnen betekenen