Ergotherapie10 kopiëren

Revalideren

Herstellen na een beroerte, ongelukkige val, heupletsel of operatie gaat vaak niet vanzelf. U moet gaan werken aan uw herstel. Dat vraagt veel van u en wij steunen u graag bij het revalideren. Onze ervaren medewerkers van de gespecialiseerde revalidatieafdeling staan dan voor u klaar. Met deskundig advies, steun en een vriendelijk woordje wanneer u het nodig heeft. Zo zorgen we er samen voor dat u weer zelfredzaam wordt.

Revalideren bij ons op locatie

Voor uw herstel is het fijn dat u zich bij ons thuis voelt. U heeft uw eigen gemeubileerde kamer met douche en toilet. Uw kamer kunt u verder inrichten met vertrouwde spullen van thuis. Onze revalidatieafdeling zit in Vlissingen op locatie Ter Reede Koudekerkseweg. Hier kunt u gebruik maken van alle faciliteiten van Ter Reede en van de heerlijke tuin.

Hoe werkt de revalidatie?

We bekijken samen hoe we het beste kunnen werken aan uw herstel. Zo komen we uit op een revalidatieplan op maat en met het tempo dat bij u past. Daarmee gaan we aan de slag. Wij ondersteunen u bij het hele proces, maar het echte werk verzet u zelf. U krijgt een weekprogramma met verschillende therapieën. Zoals gezegd: dat is hard werken. Maar herstel zit hem ook in andere kleine dingen. Het is belangrijk dat u ook buitenom de therapie veel oefent, bijvoorbeeld door zelf even een kopje koffie te halen of uw bed op te maken. Dat zijn ook belangrijke stappen op weg naar zelfredzaamheid. Want hét doel is om weer thuis te kunnen wonen. Kunt u na uw revalidatie niet naar huis, dan helpen we u zoeken naar een andere passende oplossing zoals een woonomgeving op één van onze locaties.

Revalidatie thuis

Nadat u bij ons hebt gerevalideerd, kunt u mogelijk naar huis. Daar gaat het revalideren gewoon verder en ook daar steunen we u bij. Zo houden we met u contact om te kijken of de revalidatie thuis goed verloopt en of u hulp en ondersteuning nodig heeft. Misschien komen ergotherapie, logopedie en fysiotherapie van pas, of hulp in de huishouding en maaltijdservice.

Wat kunnen we nog meer voor u betekenen?