Verpleeghuis Willibrord

Wonen in een verpleeghuis geeft u een veilige woonomgeving waar zorg dag en nacht voor u klaar staat. Verpleeghuis Willibrord biedt zorg aan mensen met dementie of chronische lichamelijke klachten.


Het verpleeghuis is klein van opzet. U woont samen met anderen en heeft een eigen appartement met badkamer. Er zijn drie woningen voor mensen met dementie. Ook beschikt verpleeghuis Willibrord over appartementen voor mensen met lichamelijke klachten.

 

Verpleeghuis Willibrord heeft het Planetree Label voor mensgerichte zorg toegekend gekregen. Dit internationale label is een erkenning voor het bieden van mensgerichte zorg; mensgerichte zorg voor de cliënt en zijn naasten, maar ook voor medewerkers. Klik hier voor meer informatie.

 

Uw woonomgeving

In het hartje van Middelburg ligt verpleeghuis Willibrord. Een bezoek aan de weekmarkt of het historische centrum is makkelijk te maken. Het verpleeghuis heeft een ruime
stadstuin met uitzicht op de Lange Jan. In De Brasserie kunt u eten, andere mensen ontmoeten of aanschuiven bij diverse activiteiten.

 

Uw appartement

Uw appartement bestaat uit een zit/slaapkamer en een badkamer met douche en toilet. De basisinrichting bestaat uit een verstelbaar bed, vloerbedekking en gordijnen. Neem vooral uw vertrouwde spullen mee om uw appartement in te richten.

 

De appartementen voor mensen met dementie liggen over drie verdiepingen verspreid en elke verdieping heeft een woning met een ruime gezamenlijke woonkamer met open keuken. Er zijn zeven tot acht appartementen per woning. Aan de andere kant van het gebouw bevinden zich de appartementen voor mensen met lichamelijke klachten.

 

Zomaar een dag op Willibrord

De dag verloopt eigenlijk zoals de meeste mensen dit gewend zijn: krant lezen, koffie drinken, koken, samen eten enz. U kunt ook deelnemen aan diverse activiteiten. Familie, vrienden en bekenden zijn op ieder moment van de dag welkom. Uiteraard kunnen zij de vertrouwde dingen met u blijven doen: uw haren in de krul zetten, u ophalen voor het koor of wat u maar wilt. En willen ze een keer op de woningen komen koken; ook dat is mogelijk.

 

Hoe is de zorg geregeld in Willibrord?


Als u in Willibrord woont, heeft u veelal hulp nodig bij uw persoonlijke verzorging en/of hulp in de huishouding. Deze hulp wordt afgestemd op uw persoonlijke behoefte. Als bewoner heeft u een vaste contactpersoon, waarmee u afspraken maakt over de zorg en hulp die nodig is.

 

Deze afspraken worden vastgelegd in een zorgplan, zodat alle medewerkers steeds op de hoogte zijn van de gemaakte afspraken. Dit zorgplan kunt u te allen tijde inzien en indien nodig bijstellen, samen met de contactpersoon. Vanzelfsprekend krijgt u bij ziekte extra hulp en verpleging als dat nodig is.

  

Een kijkje in het verpleeghuis

Meer weten over wonen in verpleeghuis Willibrord? Bekijk dan de locatie-video of neem contact met ons op via 0118 - 448 678.