Revalidatie

Na bijvoorbeeld een operatie of beroerte is de kans groot dat u niet meteen in staat bent om uw oude leven weer op te pakken. Uw lichaam moet herstellen. Revalidatie of extra zorg is dan vaak noodzakelijk voor een goed herstel. WVO Zorg ondersteunt u graag in dit proces op onze revalidatieafdeling in Ter Reede.


Ons team bestaat uit gespecialiseerde professionals die, door middel van verschillende therapieën, samen met u werken aan uw herstel. Naast onze fysiotherapeut staan onder andere een logopedist, ergotherapeut, psycholoog en muziektherapeut voor u klaar.


Gerichte ondersteuning
Onze zorgverlening wordt altijd gebaseerd op de individuele cliënt. U bepaalt dus zelf op welke manier u het revalidatieproces het liefst wilt doorlopen. Niets is standaard, alles is persoonlijk. Het tempo en de intensiteit van het revalidatieproces wordt volledig aan u aangepast.


Vergroten van uw zelfredzaamheid
Het uiteindelijke doel van de revalidatie is uw zelfredzaamheid vergroten. Ervoor zorgen dat u weer thuis kunt wonen, eventueel met wat extra hulp. Dat u ondanks uw beperkingen samen met uw geliefde en familie leuke dingen kunt blijven ondernemen. Onze medewerkers stimuleren u om alledaagse handelingen zo veel mogelijk zelfstandig uit te voeren. U kunt de verschillende vaardigheden op die manier de hele dag door oefenen.


Thuis revalideren
Na het revalidatieproces op onze afdeling staat u er thuis uiteraard niet alleen voor. Met revalideren aan huis blijft ons team u graag behandelen, terwijl u alweer thuis woont.

 

Korte film over revalideren

Wilt u een beeld krijgen van het revalideren bij WVO Zorg? In de korte film 'Alles is revalidatie’ vertellen drie revalidanten over hun revalidatieproces bij WVO Zorg:  http://bit.ly/2adypKr