Revalidatie

Na bijvoorbeeld een operatie of beroerte is de kans groot dat u niet meteen in staat bent om uw oude leven weer op te pakken. Uw lichaam moet herstellen. Revalidatie of extra zorg is dan vaak noodzakelijk voor een goed herstel. WVO Zorg ondersteunt u graag in dit proces op onze revalidatieafdeling in Ter Reede.


Ons team bestaat uit gespecialiseerde professionals die, door middel van verschillende therapieën, samen met u werken aan uw herstel. Onder supervisie van de specialist ouderengeneeskunde staan onder andere een fysiotherapeut, logopedist, ergotherapeut en psycholoog voor u klaar.


Gerichte ondersteuning
Onze zorgverlening wordt altijd gebaseerd op de individuele cliënt. U bepaalt dus zelf op welke manier u het revalidatieproces het liefst wilt doorlopen. Niets is standaard, alles is persoonlijk. Het tempo en de intensiteit van het revalidatieproces wordt volledig aan u aangepast.


Vergroten van uw zelfredzaamheid
Het uiteindelijke doel van de revalidatie is uw zelfredzaamheid vergroten. Ervoor zorgen dat u weer thuis kunt wonen, eventueel met wat extra hulp. Dat u ondanks uw beperkingen samen met uw geliefde en familie leuke dingen kunt blijven ondernemen. Onze medewerkers stimuleren u om alledaagse handelingen zo veel mogelijk zelfstandig uit te voeren. U kunt de verschillende vaardigheden op die manier de hele dag door oefenen.


Thuis revalideren
Na het revalidatieproces op onze afdeling staat u er thuis uiteraard niet alleen voor. Met akkoord van de specialist ouderengeneeskunde kunt u vroegtijdig naar huis met behoud van revalidatiezorg. Dit betekent dat in de thuissituatie meerdere professionals kijken of de revalidatie bij uw thuis goed verloopt of dat u eventueel verdere hulp en ondersteuning nodig heeft. Zo kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van ergo- en fysiotherapie, hulp in de huishouding of maaltijdservice. Bij Zorg aan huis vindt u een overzicht van alle mogelijkheden.