Verpleeghuis Picassoplein

Verpleeghuis Picassoplein ligt in de wijk Nieuw Bonedijke, in het middengebied van Vlissingen. Het verpleeghuis is voor dementerende ouderen en regelmatig komen er kinderen op bezoek van de nabijgelegen basisschool Ravenstein. Door middel van voorleesochtenden en natuurwandelingen komen jong en oud samen.

Wonen in verpleeghuis Picassoplein
Verpleeghuis Picassoplein beschikt over 4 woningen met 7 bewoners. Uw kamer bestaat uit een eigen zit-/slaapkamer. Daarnaast is er in iedere woning een ruime woonkamer met open keuken. Zo is er ruimte voor privacy en een huiselijke sfeer. Op de begane grond is een terras aanwezig en een ruime recreatiezaal waar activiteiten plaatsvinden. Alle woningen en ruimtes zijn rolstoeltoegankelijk.

Activiteiten
Naast de kinderen die regelmatig op bezoek komen, zorgt het activiteitenteam van Picassoplein voor het nodige vermaak. Zo kunt u deelnemen aan spelmiddagen, gymnastiek en muziekavonden. Ook in het nabijgelegen Woonzorgcentrum Ter Reede worden leuke activiteiten georganiseerd. Deze activiteiten zijn te vinden in de activiteitenkalender.

 

Hoe is de zorg geregeld?
Verpleeghuis Picassoplein helpt met de ondersteuning van ouderen met dementie. Een team van medewerkers en vrijwilligers staat voor u klaar om u te helpen en te begeleiden, bij de dingen die u niet meer alleen kan.

 

Als bewoner is uw medische zorg in handen van een verpleeghuisarts. De arts wordt bijgestaan door een fysiotherapeut, ergotherapeut, diëtist, logopedist, maatschappelijk werker en geestelijk verzorger. In overleg met u en/of uw contactpersoon en het zorgteam worden afspraken gemaakt over de zorg die u nodig heeft. De afspraken over zorg worden vastgelegd in een zorgplan, zodat u en alle medewerkers op de hoogte zijn van deze afspraken. U of uw contactverzorgende kunt uw zorgplan te allen tijde inzien.

 

Cliëntondersteuning Wet langdurige zorg (Wlz)
Als u recht heeft op langdurige zorg (met een Wlz-indicatie) kunt u hulp krijgen van een cliëntondersteuner. Hij of zij ondersteunt u of uw naaste met al uw vragen rondom het regelen en de uitvoering van langdurige zorg. Wilt u meer weten? Bekijk de informatie over cliëntondersteuning Wet langdurige zorg.