Verpleeghuis Picassoplein

Wonen in een verpleeghuis geeft u een veilige woonomgeving waar zorg dag en nacht voor u klaar staat. Verpleeghuis Picassoplein biedt zorg aan mensen met dementie.


In het verpleeghuis woont u kleinschalig. Dat betekent dat u samen met anderen woont en de beschikking heeft over een eigen appartement. U deelt de badkamer met de bewoner van het aangrenzende appartement. Daarnaast heeft iedere woning een ruime gezamenlijke woonkamer met open keuken. Er zijn zeven appartementen per woning.

 

Uw woonomgeving

Het verpleeghuis ligt vlakbij de Vlissingse boulevard en de binnenstad. Regelmatig worden bezoekjes gebracht aan de wekelijkse markt op vrijdag. In de buurt van het verpleeghuis bevindt zich het woonzorgcentrum Ter Reede. U en uw naasten kunnen gebruik maken van alle voorzieningen van dit centrum.

 

Uw appartement

Uw appartement bestaat uit een zit/slaapkamer en een badkamer met douche en toilet die u deelt. De basisinrichting bestaat uit een verstelbaar bed, een vaste kledingkast, een nachtkastje, vloerbedekking en gordijnen. Neem vooral uw vertrouwde spullen mee om uw appartement in te richten. Aan de voorzijde van het gebouw ligt een terras.

 

Zomaar een dag op het Picassoplein

De dag verloopt eigenlijk zoals de meeste mensen dit gewend zijn: krant lezen, koffie drinken, koken, samen eten enz. Als u wilt mag u meehelpen, maar niets moet. U kunt ook deelnemen aan diverse activiteiten. Familie, vrienden en bekenden zijn op ieder moment van de dag welkom. Uiteraard kunnen zij de vertrouwde dingen met u blijven doen: uw haren in de krul zetten, u ophalen voor het koor of wat u maar wilt. En willen ze een keer voor u en de andere bewoners komen koken; ook dat is mogelijk.

 

Hoe is de zorg geregeld?

 

Verpleeghuis Picassoplein helpt met de ondersteuning van ouderen met dementie. Een team van medewerkers en vrijwilligers staat voor u klaar om u te helpen en te begeleiden, bij de dingen die u niet meer alleen kan.

 

De medische zorg is in handen van een specialist ouderengeneeskunde. De arts wordt bijgestaan door een fysiotherapeut, ergotherapeut, diëtist, logopedist, maatschappelijk werker en geestelijk verzorger. In overleg met u en/of uw contactpersoon en het zorgteam worden afspraken gemaakt over de zorg die u nodig heeft. De afspraken over zorg worden vastgelegd in een zorgplan, zodat u en alle medewerkers op de hoogte zijn van deze afspraken. U of uw contactverzorgende kunt uw zorgplan te allen tijde inzien.

 

Een kijkje in het verpleeghuis

Meer weten over wonen in verpleeghuis Picassoplein? Bekijk dan de locatie-video of neem contact met ons op via 0118-448 678.