Woonzorgcentrum Nieuw Bachtenpoorte

Aan het Oranjeplein in Oost-Souburg ligt Woonzorgcentrum Nieuw Bachtenpoorte. De supermarkt is om de hoek, er is een ruime rustige binnentuin en er is een thuiszorgkantoor van WVO Zorg ter plekke: een heerlijke plek om te wonen waar zorg altijd dichtbij is.

 

Wonen in Nieuw Bachtenpoorte
Nieuw Bachtenpoorte beschikt over 73 comfortabele appartementen van verschillende grootte voor senioren. Elk appartement heeft een woonkamer met open keuken, een slaapkamer, een badkamer, een balkon of serre en een berging. De meeste appartementen hebben daarnaast een hobby- of logeerkamer.

 

In het wooncentrum zijn drie liften, fietsbergingen en een centrale ruimte voor huisvuilcontainers aanwezig. Ook is er onder het gebouw een parkeergarage met lift. Recht tegenover de entree vindt u het kantoor van de zorgcoördinator, waar u met al uw vragen over zorg terecht kunt. Alle appartementen zijn rolstoeltoegankelijk.

 

Activiteiten

Nieuw Bachtenpoorte biedt verschillende activiteiten aan in de recreatieruimte. Zo kunt u lid worden van de creaclub, die onder andere bloemschikken en kaarten maken. Naast creatieve activiteiten zijn er ook sportieve bezigheden, zoals gymnastiek en koersbal. In de ruimte zijn ook biljarttafels aanwezig waar u samen met anderen een potje biljart kan spelen.

 

Hoe is de zorg geregeld in Nieuw Bachtenpoorte?
Bij Woonzorgcentrum Nieuw Bachtenpoorte woont u zelfstandig en kunt u beroep doen op de thuiszorg van WVO Zorg wanneer u dat nodig hebt. Dagelijks is er een wijkverpleegkundige of verpleegkundige aanwezig, die alle zorg- en dienstverlening regelt en waar u met al uw vragen over zorg terecht kunt.

 

In uw woning beschikt u over een alarmeringssysteem, zodat u elk moment van de dag en nacht hulp in kunt inroepen. Dat geeft wel zo’n veilig gevoel. Maar niet alleen voor lichamelijke zorg  kunt u terecht bij WVO Zorg. U kunt ook gebruikmaken van de maaltijdservice aan huis of tussen de middag eten in de recreatiezaal.