Th12 kopiëren

Dagbesteding

Lekker bezig zijn of samen met anderen genieten van een kopje koffie of muziek… Dat zijn dingen waar een mens zich goed bij voelt. Met onze dagbesteding bieden we een fijne plek waar u ontspannen en heel vrijblijvend deel kunt nemen aan allerlei activiteiten. Dat kan gezellig samen, maar bent u liever wat meer op uzelf, dan kunt u ook individueel van alles ondernemen. Bezoekjes aan onze dagbesteding geven structuur aan uw dag en tegelijk bieden ze mantelzorgers even wat ruimte voor zichzelf of om boodschappen te doen.

Wanneer is dagbesteding een goed idee?

Als u overdag wat extra steun en begeleiding kunt gebruiken (voor uzelf of voor uw naasten) is dagbesteding iets voor u. In de praktijk wordt onze dagbesteding vaak bezocht door ouderen, mensen met een minder goede gezondheid of mensen met beginnende dementie.

Zo werkt het bij de dagbesteding

Als u alleen thuis zit, kan de dag lang duren. Wij zorgen er bij de dagbesteding voor dat u lekker bezig bent en dat u, als u wilt, ook in contact komt met anderen. U kunt één of meerdere dagen per week vanaf 10.00 uur bij ons terecht. Indien nodig kunnen we u ophalen met een bus. Afhankelijk van uw wensen kunt u deelnemen aan verschillende activiteiten. Creatief bezig zijn, een spelletje doen of een wandeling maken; het is allemaal mogelijk. Ook is er natuurlijk veel ruimte voor gezelligheid. Met elkaar wat drinken en tussen de middag samen koken en eten. Zo kunt u tussen de middag warm eten. De begeleiding is in handen van ervaren en betrokken medewerkers en vrijwilligers. De dagbesteding duurt tot 16.00 uur en u wordt ook weer thuisgebracht. U kunt de dag in zijn geheel bij ons doorbrengen of een dagdeel langskomen.

Dagbesteding op maat, ook voor hoogopgeleide ouderen

Wat als u merkt dat u achteruitgaat (bijvoorbeeld door beginnende dementie) maar u bent hoogopgeleid of hoogbegaafd? U houdt er dan misschien ook wel van om een beetje uitgedaagd te worden en eens een goed gesprek te hebben. Dat kan in het Getij in Middelburg waar een dagbesteding voor hoogopgeleide of hoogbegaafde mensen is. U kunt bijvoorbeeld samen praten over de mooie dingen in het leven (kunst, cultuur, reizen) of het nieuws doornemen.

Waar kunt u terecht?

U kunt op meerdere locaties terecht voor dagbesteding. Bekijk onze locaties en filter op 'dagbesteding'.

Ga naar onze locaties

Waar wij u verder mee kunnen helpen