Vacaturebank

 

Op onze locaties in Middelburg, Oost-Souburg en Vlissingen zijn diverse vacatures voor vrijwilligers. In deze vacaturebank vindt u een overzicht van enkele openstaande vacatures.

 

Wilt u zich aanmelden als vrijwilliger? Of heeft u nog vragen over andere mogelijkheden van vrijwilligerswerk bij WVO Zorg? Neem dan gerust contact op met de coordinator vrijwilligers via 0118 – 448 448 of stuur een e-mail naar vrijwilligerswerk AT wvozorg DOT nl.

 

 

Ter Reede – Vlissingen

 

Winkel-bakkerij

We zijn op zoek naar enthousiaste winkel-vrijwilligers voor alle voorkomende bezigheden: voorraad winkel en magazijn, spiegelen, kassa draaien, netjes houden enz.

Spoed Voor de bakkerij hebben we een vrijwilliger nodig op zaterdagochtend.

 

Nieuw

Tuinman/vrouw

Het Tuinhuis, gelegen op de volkstuinvereniging Levenslust, is een ontmoetingsplek voor mensen met beginnende dementie en geheugenproblematiek. Geopend dinsdag t/m vrijdag.

Binnenkort wordt een gedeelte op het complex omgetoverd tot een bloemen- en fruit pluktuin. Ziet u het zitten om de tuin aan te leggen en te onderhouden? Samen met de coördinator draagt u de verantwoording dat de pluktuin goed onderhouden wordt. Het is belangrijk dat u het leuk vindt om de bezoekers van het Tuinhuis te stimuleren om mee te werken in de pluktuin. Dagen zijn zelf in te plannen, wel heeft het de voorkeur om regelmatig op de dagen aanwezig te zijn als er bezoekers zijn.

 

Nieuw

Fotoclub

Welke vrijwilliger wil assisteren bij onze camera-groepen? Een beetje kennis van fotografie heeft wel de voorkeur.

Dag: woensdag- en/of donderdagochtend.

 

Administratief

Houdt u ervan om (administratieve) puzzels op te lossen en hebt u tijd op de maandagen? Dan bent u de vrijwilliger die wij zoeken om ons Steunpunt te versterken.

Bewoners kunnen op het spreekuur (10.00-12.00 / 13.30-14.00 uur) terecht met al hun vragen omtrent hun administratie en het Steunpunt adviseert en regelt zaken als kwijtschelding van gemeentelijke belastingen en waterschapslasten, minimaregelingen enz.

 

Brasserie

Bent u gastvrij en vind u een prettige sfeer ook zo belangrijk tijdens het eten? Komt u ons dan helpen in onze Brasserie, zodat onze bewoners een gezellige maaltijd kunnen ervaren.

Dag: avond tussen 16.30-19.00 uur.

 

Busbegeleiding

Voor onze routes zijn extra vrijwilligers nodig die in de ochtend en de middag een uurtje willen meerijden om clienten op te halen en thuis te brengen. In overleg spreken we een (vaste) dag met u af.

  

Creatief

In ons atelier zijn boetseren en schilderen een wekelijkse activiteit. Heeft u hiermee affiniteit en wilt u onze bewoners hierbij helpen?

 

Dagbesteding

Het Tuinhuis is voor dagbesteding open op woensdag en vrijdag. Voor de ochtend zijn we op zoek naar vrijwilligers die ook de middagmaaltijd willen koken, voor de middag zoeken we vrijwilligers die juist creatief bezig willen zijn.

Dag: ochtend/middag in overleg.

Ook voor onze andere dagbestedingslocaties in Vlissingen-Oost Souburg-Middelburg kunt u zich aanmelden: helpen met een spelletje, een praatje, tafel dekken, koffie zetten enz.

Dag: Dag en tijd in overleg. Ook mogelijkheden op zaterdag/zondag.

 

Bewegen

Voor een ieder is bewegen goed en daarom starten we met nieuwe bewegingsactiviteiten. U kunt daarbij helpen.

- Wandelgroep op woensdagmiddag.

- Vrijwilligers kunnen zich ook melden om mee te helpen bij het rollator-rolstoeldansen, de vrolijke dansochtend waarbij onze bewoners zo genieten. 

- In verpleeghuis Picassoplein kunt u op vrijdagochtend helpen bij een gym-uurtje.

 

Biljarten

Een aantal mannen wil wekelijks biljarten, maar ze hebben daarbij wel de ondersteuning en hulp van een vrijwilliger nodig. Heeft u een beetje kennis van biljarten en wilt u er een gezellig biljartuurtje van maken?

 

Ontspanning

Voor diverse activiteiten kunt u nog informeren naar de mogelijkheden om te ondersteunen. Bijvoorbeeld:op dinsdagmiddag kunt u helpen (en meezingen) met het familie-koor en op donderdagmiddag kunt u ondersteunen bij een wekelijks wisselende activiteit.

  

Bezoek

Er zijn diverse aanvragen voor een wekelijks gezelschaps-bezoekje. Even de eenzaamheid doorbreken door een praatje te maken of een luisterend oor bieden, samen een bakje koffie drinken, even naar buiten om te wandelen, samen om boodschappen. Dag en tijd spreken we in onderling overleg af.

Ook voor thuiswonenden in de wijk kunt u zich aanmelden. Misschien woont de aanvrager wel bij u om de hoek?

 

Hospice

Samen met onze professionals bieden hospicevrijwilligers ondersteuning aan mensen in hun laatste levensfase.

Dag: een ochtend of een middag/avond per week, zelf in te plannen in een rooster.

https://www.wvozorg.nl/vrijwilligers/hospice

 

Gouwe Tuyn woonzorgcentrum - Oost Souburg

 

Restaurant

Hiervoor zoeken we enthousiaste vrijwilligers die de warme maaltijd willen begeleiden, de tafels gezellig dekken, eten serveren enz. U zorgt daarbij voor een ontspannen en gastvrije sfeer, zodat onze bewoners een fijne middagmaaltijd beleven.  

Dag: zaterdag en/of zondag tussen 10.45-13.15 uur. 

 

Scheldehof - Vlissingen

 

Vissen?

De grote passie van een bewoner is vissen, maar welke vrijwilliger zou samen met hem een hengeltje willen uitgooien?

 

Restaurant

In het restaurant van Scheldehof verzorgen we ontbijt-lunch-diner. Vrijwilligers zijn onmisbaar bij deze maaltijden, want ze helpen o.a. bij het opdekken en afruimen, serveren en zorgen voor een gezellige, ontspannen sfeer. 

Dag: in overleg en volgens rooster. 

 

Woningvrijwilliger

Wilt u een ochtend komen helpen? Met de bewoners maakt u een praatje, vouwt u samen de was op, maakt u een wandeling of speelt u een spelletje, enz.

Dag: in onderling overleg.

 

Spelletjes

Elke week hebben we een gezellige spelletjesmiddag met o.a. sjoelen, rummikub enz. Vrijwilligers zorgen dat alles in goede banen wordt geleid.

Dag: donderdagmiddag. 

  

Nieuw Bachtenpoorte woonzorgcentrum - Oost Souburg

 

Bingo

Geen bingo is mogelijk zonder cadeautjes. Welke vrijwilliger wil dit graag organiseren en zorgen dat er om de week een bingo kan plaatsvinden?

 

de Zoute Viever zorgcentrum- Oost Souburg

Avond

We kunnen hierbij ondersteuning van een vrijwilliger goed gebruiken, want er is elke avond een andere activiteit.

Dag: donderdagavond.

 

het Getij woonzorgcentrum - Middelburg

 

Dagbesteding

Wilt u ons komen ondersteunen bij de dagbesteding? U kunt helpen bij een activiteit, wandelen, koffie/thee verzorgen, boodschappen doen enz.

Dag: dinsdagmiddag, donderdagmiddag, vrijdagmiddag. Ook mogelijkheden om in te vallen op wisselende dagen.

 

Gym

We willen graag een gymactiviteit opstarten en we kijken ernaar uit om dit samen met een enthousiaste vrijwilliger te doen.

Dag: in overleg.

 

Willibrord verpleeghuis - Middelburg

  

Winkel

Voor onze winkel zijn nieuwe vrijwilligers nodig. U kunt met onze kassa overweg en u zorgt voor alle bij een winkel behorende werkzaamheden. 

Dag: donderdag/zaterdag van 10.00-12.00 uur.

 

Algemeen

Als vrijwilliger kunt u de bewoners helpen bij spelletjes, (voor)lezen, wandelen, samen de was opvouwen, enz. Ook kunt u ons helpen bij de avondmaaltijd en aansluitend iets leuks doen met de bewoners. Werktijden bespreken we in overleg.

Dag: in overleg.

 

Ontspanning

Over de gehele maand zijn er diverse activiteiten zoals bingo, muziek, gymnastiek, yoga,  een (creatief) spel, wandelen, bloemschikken enz.  Dit zijn gezamenlijke activiteiten met meerdere vrijwilligers, maar ook hierbij kunnen we nog extra handen gebruiken. Ook voor het verder ontwikkelen van ons activiteiten aanbod zijn vrijwilligers van harte welkom.

Dag: diverse mogelijkheden.

 

Duo-fiets

We zijn op zoek naar vrijwilligers die er met cliënten op de duofiets op uit willen gaan. Bij deze fiets zit u naast elkaar. De fiets heeft trapondersteuning.

Dag: in overleg.

 

Wandelclub

Wekelijks wandelen we met bewoners een rondje door de stad, bolwerken, langs de boten en singels. Wie wil zich bij de wandelclub aansluiten?

Dag; maandagochtend.

 

Muzikanten

Vrijwillige muzikanten gevraagd om af en toe wat liedjes te spelen/zingen voor onze verpleeghuisbewoners. Ook voor een klein muzikaal intermezzo in onze Brasserie tijdens de koffie-uurtjes zijn vrijwilligers heel welkom (vleugel/piano aanwezig).

Dag: in overleg.

 

Theo van Doesburg woonzorgcentrum - Vlissingen

 

Restaurant

We hebben nog helpende handen nodig bij de middagmaaltijd voor onze bewoners.

Dag: zaterdag en/of zondag.