Vacaturebank

Op onze locaties in Middelburg, Oost-Souburg en Vlissingen zijn diverse vacatures voor vrijwilligers. In deze vacaturebank vindt u een overzicht van enkele openstaande vacatures.

 

Heeft u vragen over de mogelijkheden van vrijwilligerswerk bij WVO Zorg? Neem dan gerust contact op met de coördinator vrijwilligers via 0118 – 448 448 of stuur een e-mail naar vrijwilligerswerk AT wvozorg DOT nl.

 

Busbegeleiding

Voor onze routes zijn extra vrijwilligers nodig die in de ochtend en de middag een uurtje willen meerijden om cliënten op te halen en thuis te brengen. In overleg spreken we een (vaste) dag met u af.

 

Chauffeurs

Als vrijwillige chauffeur rijdt u een route, waarbij u in de ochtend cliënten naar onze dagbesteding brengt en in de middag weer naar huis brengt. Bij deze route rijdt een begeleider met u mee. Deze routes worden van maandag t/m zaterdag gereden en in onderling overleg spreken we af op welke dag(en) u ingepland kunt worden. Ook voor diverse uitstapjes doordeweeks en weekendritten kunt u zich aanmelden.

U dient in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs B. Ervaring met rijden in een 9-persoonsbus strekt tot de aanbeveling. 

 

Theo van Doesburg woonzorgcentrum - Vlissingen

 

Restaurant

We zoeken enthousiaste vrijwilligers die de warme maaltijd willen begeleiden, de tafels gezellig willen dekken en het eten serveren. U zorgt daarbij voor een ontspannen en gastvrije sfeer zodat onze bewoners een fijne middagmaaltijd beleven. 

Dag: vrijdag, zaterdag en/of zondag van 11:00 - 14:00 uur

 

Mocht u iemand weten of wellicht zelf belangstelling hebben dan kunt u contact opnemen met de teamleider thuiszorg Jeanette Marijs via 0118-448448 of mailen naar vrijwilligerswerk AT wvozorg DOT nl.

 

 

Ter Reede – Vlissingen

  

Bezoekvrijwilligers gevraagd voor zelfstandig wonende!

Door meerdere van onze cliënten is gevraagd naar een vrijwilliger die langs wil komen voor bijvoorbeeld een praatje, samen iets drinken of wandelen. Alledaagse dingen die voor deze mensen moeilijk zijn geworden. De wereld om hen heen wordt kleiner... bent u degene die deze weer iets groter wil maken?

Dag: volgens afspraak

 

Maatje

Bent u betrokken, sociaal, zorgzaam en betrouwbaar? Kunt u signaleren, bent u geduldig en geeft u iemand graag aandacht? Wilt u graag iets betekenen voor uw medemens en bent u beschikbaar voor het liefst 1 dagdeel per week  dan is het vrijwilligerswerk van een maatje op uw lijf geschreven.

Dag: een ochtend of een middag/avond per week, zelf in te plannen. 

https://www.wvozorg.nl/vrijwilligers/maatje-worden

  

De Brasserie zoekt u...

Bent u gastvrij en vindt u een prettige sfeer ook zo belangrijk tijdens het eten? Komt u ons dan helpen in onze Brasserie, zodat onze bewoners een gezellige maaltijd kunnen ervaren.

Middag tussen 11.30 - 14.00 uur / Avond tussen 16.30 - 19.00 uur. 

  

Dagbesteding 

Onze dagbestedingen zijn op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om onze cliënten een fijne dag te bezorgen. Hierbij moet u denken aan het schenken van koffie, spelletjes doen, wandelen, gesprekken voeren, voorlezen enz.

Dag: ochtend of middag in overleg. Ook mogelijkheden op zaterdag.

Ook voor onze andere dagbestedingslocaties in Vlissingen-Oost Souburg-Middelburg kunt u zich aanmelden.

 

Hospice

Vrijwilliger worden in het hospice van Ter Reede?

Het verpleegkundig team van het hospice werkt samen met de vrijwilligers om de laatste levensfase van de cliënten zo waardevol mogelijk te maken. Vrijwilligers geven aandacht aan cliënten en aan hun mantelzorgers maar bieden soms ook ondersteunende zorg in samenwerking met het team.

Bent u betrokken, sociaal, zorgzaam, betrouwbaar en integer? Kunt u goed luisteren en omgaan met verdriet en pijn van de cliënten en hun naasten? Dan bent u van harte welkom om te reageren op deze vacature. Ook voor meer informatie kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

 

Winkel

Het enthousiaste team van vrijwilligers van de winkel van Ter Reede zijn op zoek naar nieuwe collega's. Als winkel vrijwilliger krijgt u te maken met een allerhande voorkomende bezigheden: voorraad winkel en magazijn, spiegelen, kassa draaien, netjes houden enz. Wij zoeken klantvriendelijke vrijwilligers die van aanpakken weten en het leuk vinden om een winkelbezoek voor de mensen uitnodigend te maken. 

Dag: zaterdagmorgen van 8:00 - 12:30 uur

 

Reisleid(st)er / begeleid(st)er Samen op Stap bus

De Samen op Stap bus verzorgt uitjes voor zelfstandig wonende 55+'ers uit de Gemeente Vlssingen en Middelburg die zelf niet goed in staat zijn om alleen een uitstapje te maken. Voor deze uitstapjes kunnen mensen zich aanmelden zodat u altijd met een wisselend gezelschap op pad gaat. U kunt hierbij denken aan een rondrit door Walcheren maar ook een bezoek aan een dierentuin, dagje winkelen of een optreden in het land.

Ons team van de Samen op Stap bus is op zoek naar een begeleider voor deze uitstapjes.

Samen met de chauffeur zorgt u voor een invulling van het dagje uit en zorgt u ervoor dat de dag goed verloopt. U helpt gasten indien nodig bij het in- en uitstappen in de Samen op Stap bus en meldt de groep aan bij de plaats van bestemming. Naast organisatorische werkzaamheden, bent u ook een sociaal aanspreekpunt voor de groep voor vragen en voor een praatje.

Wij zoeken: Een enthousiast, meedenkend persoon. U bent sociaal vaardig en vindt het leuk om een groep mensen een leuke dag te bezorgen. U heeft affiniteit met ouderen, bent klantgericht en gastvrij. U beheerst de Nederlandse taal goed.

Heeft u tijd over en lijkt het u leuk om met regelmaat mee te gaan dan zou u deel uit kunnen maken van dit enthousiaste team.

  

Samen Bewegen

Voor een ieder is bewegen goed en daarom starten we met nieuwe bewegingsactiviteiten. Uw inzet is hierbij nodig. Wij zoeken vrijwilligers voor:

- De wandel- en spelgroep op woensdagmiddag voor de wandelaars onder ons.

- Extra hulp bij het rollator- en rolstoeldansen, de vrolijke dansochtend waarbij onze bewoners gezellig met elkaar gaan dansen.

 

Biljarten

Een aantal mannen wil wekelijks biljarten, maar ze hebben daarbij wel de ondersteuning en hulp van een vrijwilliger nodig. Heeft u een beetje kennis van biljarten en wilt u er een gezellig biljartuurtje van maken?

 

Ontspanning

Voor diverse activiteiten kunt u informeren naar de mogelijkheden om te ondersteunen.

Denk bijvoorbeeld aan:

- op dinsdagmiddag helpen (en meezingen) met het familie-koor

- op donderdagmiddag ondersteunen bij een wekelijks wisselende activiteit

- met uw (middel)grote, knuffelbare, sociale hond onze hondengroep op maandagmiddag bezoeken 

 

Wij zoeken mannen!

Voor de mannenclub zijn wij op de vrijdagmorgen of -middag op zoek naar mannen die het leuk vinden om met mannen, mannendingen te doen met de mannelijke bewoners. Spreekt dit u aan dan wordt u opgenomen in een leuke enthousiaste groep waarbij gezelligheid voorop staat.

   

Gouwe Tuyn woonzorgcentrum - Oost Souburg

Restaurant

Hiervoor zoeken we enthousiaste vrijwilligers die de warme maaltijd willen begeleiden, de tafels gezellig dekken, eten serveren enz. U zorgt daarbij voor een ontspannen en gastvrije sfeer, zodat onze bewoners een fijne middagmaaltijd beleven.  

Dag: zaterdag en/of zondag tussen 10.45 - 13.15 uur. 

 

Scheldehof - Vlissingen

 

Brasserie

Samen genieten van de maaltijd. Of het nu het ontbijt, de lunch of het diner is, wie wil dit nu niet. 

Om dit mogelijk te maken zijn we op zoek naar vrijwilligers die willen helpen op doordeweekse dagen en in de weekenden. Heeft u affiniteit met eten en onze doelgroep dan horen we graag van u.

 

Samen naar de stad?

Een bewoonster van de afdeling somatiek zou graag met een vrijwilliger 1 x per week naar de stad gaan. Houdt u van winkelen en heeft u affiniteit met mensen met een psychiaterische aandoening dan is deze vacature iets voor u. 

 

Winkel

Wie wil in onze winkel komen helpen op zaterdagochtend? De openingstijd is van 9.30 - 12.30 uur. Om de week is eventueel ook mogelijk.

 

Boetseren iets voor u?

Op de woensdagmiddag zijn we op zoek naar vrijwilligers die willen assisteren bij het boetseren. Heeft u affiniteit met boetseren of lijkt het u gewoon leuk om te helpen meldt u dan aan.

Dag: woensdag van 13:15 - 15:00 uur 

 

Vissen

De grote passie van een bewoner is vissen, maar welke vrijwilliger zou samen met hem een hengeltje uit willen gooien?

Tijdstip: in overleg met de bewoner

 

Restaurant

In het restaurant van Scheldehof verzorgen we ontbijt, lunch en diner. Vrijwilligers zijn onmisbaar bij deze maaltijden, want ze helpen o.a. bij het opdekken en afruimen, serveren en zorgen voor een gezellige, ontspannen sfeer. 

Dag: in overleg en volgens rooster. 

 

Woningvrijwilliger

Wilt u een ochtend komen helpen? Met de bewoners maakt u een praatje, vouwt u samen de was op, maakt u een wandeling of speelt u een spelletje, enz.

Dag: in onderling overleg.

 

Spelletjes

Elke week hebben we een gezellige spelletjesmiddag met o.a. sjoelen, rummikub enz. Vrijwilligers zorgen dat alles in goede banen wordt geleid.

Dag: donderdagmiddag. 

 

Zingen

Zingt u ook zo graag en wilt u samen met onze bewoners een gezellige middag beleven? Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die willen helpen bij het zanguurtje.

Dag: vrijdag van 14:30 - 15:45 uur.

  

Nieuw Bachtenpoorte woonzorgcentrum - Oost Souburg

 

Bingo

Geen bingo is mogelijk zonder cadeautjes. Welke vrijwilliger wil dit graag organiseren en zorgen dat er om de week een bingo kan plaatsvinden?

 

De Zoute Viever zorgcentrum- Oost Souburg

Bezoekvrijwilligers

We zoeken meerdere vrijwilligers die 1-op-1 met een bewoner leuke gesprekken willen voeren, persoonlijk contact, met iemand een stukje wandelen en/of even om een boodschapje. Alledaagse dingen die voor deze mensen moeilijk zijn geworden. De wereld om hen heen wordt kleiner... bent u degene die deze weer iets groter wil maken?

Dag: in overleg met de desbetreffende bewoner

 

Open tafel

We zoeken voor de zaterdag en eventueel reserve vrijwilligers voor onze open tafel.  Wat wordt er van u verwacht? Een gevarieerd takenpakket: de tafels dekken, bewoners helpen met het invullen van het maaltijdlijstje, uitdelen van de maaltijden, tafels afruimen, uitdelen van de toetjes en het fruit enz.

Dag: in overleg. van 11:00 - 14:00 uur

 

Muziek

Wij zoeken vrolijke enthousiaste vrijwilligers die ons helpen bij de muziekavond. Je bent samen met onze gastvrouw en helpt bij het voorbereiden van de hapjes, het schenken van koffie en een drankje. Samen maken we er een gezellige avond van.

Dag: donderdag van 18:30 - 20:30 uur

 

Koersbal

Wie heeft er passie voor koersbal en wil onze bewoners helpen met het bijhouden van de scores en de bewoners begeleiden bij het spel? Tijdens het spel voorziet u de bewoners ook gezellig van een heerlijk bakje koffie.

Dag: maandag van 14:00 - 16:00 uur

 

Wandelclub

Actieve wandelaars gezocht die samen met onze bewoners lekker een uurtje willen wandelen. Is dit iets voor u?

Dag: woensdag van 10:30 - 11:30 uur

 

 

Het Getij woonzorgcentrum - Middelburg

 

Dagbesteding

Wilt u ons komen ondersteunen bij de dagbesteding? U kunt helpen bij een activiteit, wandelen, koffie/thee verzorgen, boodschappen doen enz.

Dag: dinsdagmiddag, donderdagmiddag, vrijdagmiddag. Ook mogelijkheden om in te vallen op wisselende dagen.

 

Gym

We willen graag een gymactiviteit opstarten en we kijken ernaar uit om dit samen met een enthousiaste vrijwilliger te doen.

Dag: in overleg.

 

Willibrord verpleeghuis - Middelburg

  

Wandelclub

Voor deze wandelactiviteit zijn we op zoek naar een vrijwilliger die graag wandelt en een cliënt wil voortduwen in een rolstoel zodat deze ook kan genieten van de buitenlucht.

Wanneer: maandagmorgen van 10:00 - 11:30 uur

 

Bingo

De 2e en 4e donderdag van de maand kunnen de bewoners Bingo spelen. Echter daar zijn wat extra handen bij nodig om de bewoners te halen en brengen, hulp bij het koffie schenken en het helpen bijhouden van de bingokaart aan tafel.

Altijd in voor een spelletje? Dan zoeken we u!

 

Zang

Vrijdagmiddag is zangmiddag voor de bewoners. Ze zingen met enthousiasme en uit volle borst hun liedjes mee. Voor deze middag zijn we op zoek naar vrijwilligers die willen helpen met het halen en brengen, koffie schenken en het bijhouden van de juiste liederen bij de bewoners.

Zingt u ook zo graag? Komt u onze bewoners dan een fijne middag bezorgen?

Wanneer: vrijdagmiddag 13:30 - 16:30 uur

 

Brasserie

Wie wil 's ochtends in het weekend onze bewoners helpen in onze Brasserie?

 

Algemeen

Als vrijwilliger kunt u de bewoners helpen bij spelletjes, (voor)lezen, wandelen, samen de was opvouwen, enz. Ook kunt u ons helpen bij de avondmaaltijd en aansluitend iets leuks doen met de bewoners. Werktijden bespreken we in overleg.

Dag: in overleg.

 

Duo-fiets

We zijn op zoek naar vrijwilligers die er met cliënten op de duofiets op uit willen gaan. Bij deze fiets zit u naast elkaar. De fiets heeft trapondersteuning.

Dag: in overleg.

  

Muzikanten

Vrijwillige muzikanten gevraagd om af en toe wat liedjes te spelen/zingen voor onze verpleeghuisbewoners. Ook voor een klein muzikaal intermezzo in onze Brasserie tijdens de koffie-uurtjes zijn vrijwilligers heel welkom (vleugel/piano aanwezig).

Dag: in overleg.

 

Kerkvrijwilligers

Ons verpleeghuis is op zoek naar vrijwilligers die zich zo nu en dan een zaterdagmiddag van 16:30 tot 18:00 uur willen inzetten voor onze bewoners die een kerkdienst willen bijwonen.

Het betreft het halen en brengen van bewoners naar en van de kerkdienst voor zowel de katholieke als protestantse dienst.