Vacaturebank

 Op onze locaties in Middelburg, Oost-Souburg en Vlissingen zijn diverse vacatures voor vrijwilligers. In deze vacaturebank vindt u een overzicht van enkele openstaande vacatures.

 

Wilt u zich aanmelden als vrijwilliger? Of heeft u nog vragen over andere mogelijkheden van vrijwilligerswerk bij WVO Zorg? Neem dan gerust contact op met de coördinator vrijwilligers

via 0118 – 448 448 of stuur een e-mail naar vrijwilligerswerk AT wvozorg DOT nl.

 

 

Ter Reede – Vlissingen

 

 

Kantoorvrijwilliger Samen op Stap bus

 

De kantoorvrijwilliger ondersteunt de beroepskracht met verschillende werkzaamheden met name  als telefoniste.

Kernwoorden: affiniteit met de doelgroep, positieve houding, behulpzaam, geduldig, verantwoordelijk, teamgeest, duidelijke stem, nauwkeurig en kennis van het Office pakket.

Werktijden: maandagmorgen van 9:00 - 12:30 uur

 

 

De Brasserie zoekt u....

 

Bent u gastvrij en vindt u een prettige sfeer ook zo belangrijk tijdens het eten? Komt u ons dan helpen in onze Brasserie, zodat onze bewoners een gezellige maaltijd kunnen ervaren.

Middag tussen 11.30-14.00 uur / Avond tussen 16.30-19.00 uur.

 

TEVENS ZIJN WIJ OP ZOEK NAAR VRIJWILLIGERS DIE DE HULPVRAAG WILLEN INVULLEN VAN BEWONERS DIE NIET MEER ZELFSTANDIG NAAR DE BRASSERIE KUNNEN KOMEN OM TE ETEN.

Het gaat hier om het halen en brengen van bewoners tussen 1630-1800 uur. Het ophalen en wegbrengen van meerdere bewoners kan tot de mogelijkheden behoren.

 

Dringende oproep voor Chauffeurs

 

Als vrijwillige chauffeur rijdt u een route, waarbij u in de ochtend cliënten naar onze dagbesteding brengt en in de middag weer naar huis brengt. Bij deze route rijdt een begeleider met u mee.

Deze routes worden van maandag t/m zaterdag gereden en in onderling overleg spreken we af op welke dag u ingepland kunt worden. Ook voor diverse uitstapjes o.a. voor weekendritten kunt u zich aanmelden.

U dient in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs B.

Ervaring met rijden in een 9-persoonsbus strekt tot aanbeveling.

  

Dagbesteding 

 

Onze dagbestedingen zijn op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om onze clienten een fijne dag te bezorgen. Hierbij moet u denken aan het schenken van koffie, spelletjes doen, wandelen, gesprekken voeren, voorlezen enz.

Dag: ochtend of middag in overleg. Ook mogelijkheden op zaterdag/zondag.

Ook voor onze andere dagbestedingslocaties in Vlissingen-Oost Souburg-Middelburg kunt u zich aanmelden.

 

Hospice

 

Vrijwilliger worden in het hospice van Ter Reede?

Het verpleegkundig team van het hospice werkt samen met de vrijwilligers om de laatste levensfase van de clienten zo waardevol mogelijk te maken. Vrijwilligers geven aandacht aan clienten en aan hun mantelzorgers maar bieden soms ook ondersteunende zorg in samenwerking met het team.

Bent u betrokken, sociaal, zorgzaam, betrouwbaar en integer? Kunt u goed luisteren en omgaan met verdriet en pijn van de cliënten en hun naasten? Dan bent u van harte welkom om te reageren op deze vacature. Ook voor meer informatie kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

 

Winkel

 

Het enthousiaste team van vrijwilligers van de winkel van Ter Reede zijn op zoek naar nieuwe collega's. Als winkel vrijwilliger krijgt u te maken met een allerhande voorkomende bezigheden: voorraad winkel en magazijn, spiegelen, kassa draaien, netjes houden enz. Wij zoeken klantvriendelijke vrijwilligers die van aanpakken weten en het leuk vinden om een winkelbezoek voor de mensen uitnodigend te maken. 

Wanneer: zaterdagmorgen van 8:00-12:30 

 

Busbegeleiding

 

Voor onze routes zijn extra vrijwilligers nodig die in de ochtend en de middag een uurtje willen meerijden om clienten op te halen en thuis te brengen. In overleg spreken we een (vaste) dag met u af.

 

Maaltijdchauffeur vakantieperiode

 

Als maaltijdchauffeur maakt u deel uit van ons team chauffeurs welke de maaltijden bezorgen bij de mensen aan huis op heel Walcheren. Wanneer u graag auto rijdt en het leuk vindt om met mensen om te gaan komen wij graag in contact met u.

 

Bewegen

 

Voor een ieder is bewegen goed en daarom starten we met nieuwe bewegingsactiviteiten. U kunt daarbij helpen.

- Wandelgroep op woensdagmiddag.

- Vrijwilligers kunnen zich ook melden om mee te helpen bij het rollator-rolstoeldansen, de vrolijke     dansochtend waarbij onze bewoners zo genieten. 

 

Biljarten

 

Een aantal mannen wil wekelijks biljarten, maar ze hebben daarbij wel de ondersteuning en hulp van een vrijwilliger nodig. Heeft u een beetje kennis van biljarten en wilt u er een gezellig biljartuurtje van maken?

 

Ontspanning

 

Voor diverse activiteiten kunt u nog informeren naar de mogelijkheden om te ondersteunen. Bijvoorbeeld:op dinsdagmiddag kunt u helpen (en meezingen) met het familie-koor en op donderdagmiddag kunt u ondersteunen bij een wekelijks wisselende activiteit. Heeft u een (middel)grote, knuffelbare, sociale hond en wilt u daamee elke maandagmiddag onze hondengroep uitbreiden? 

 

Wij zoeken mannen

 

Voor de mannenclub zijn wij op de vrijdagmorgen of -middag op zoek naar mannen die het leuk vinden om met mannen, mannendingen te doen met de mannelijke bewoners. Bent u man en spreekt dit u aan dan wordt u opgenomen in een leuke enthousiaste groep waarbij gezelligheid voorop staat.

  

Bezoek

 

Er zijn diverse aanvragen voor een wekelijks gezelschaps-bezoekje. Even de eenzaamheid doorbreken door een praatje te maken of een luisterend oor bieden, samen een bakje koffie drinken, even naar buiten om te wandelen, samen om boodschappen. Dag en tijd spreken we in onderling overleg af.

Ook voor thuiswonenden in de wijk kunt u zich aanmelden. Misschien woont de aanvrager wel bij u om de hoek?

 

Maatje

 

Bent u betrokken, sociaal, zorgzaam en betrouwbaar? Kunt u signaleren, bent u geduldig en geeft u iemand graag aandacht? Bent u beschikbaar voor ongeveer 1 dagdeel per week en voor minimaal een jaar? 

Dag: een ochtend of een middag/avond per week, zelf in te plannen in een rooster.

https://www.wvozorg.nl/vrijwilligers/maatje-worden

 

Gouwe Tuyn woonzorgcentrum - Oost Souburg

Restaurant

 

Hiervoor zoeken we enthousiaste vrijwilligers die de warme maaltijd willen begeleiden, de tafels gezellig dekken, eten serveren enz. U zorgt daarbij voor een ontspannen en gastvrije sfeer, zodat onze bewoners een fijne middagmaaltijd beleven.  

Dag: zaterdag en/of zondag tussen 10.45-13.15 uur. 

 

 

Scheldehof - Vlissingen

 

Samen naar de stad?

 

 

Een bewoonster van de afdeling somatiek zou graag een met een vrijwilliger 1 x per week naar de stad gaan. Houdt u van winkelen en heeft u affiniteit met mensen met een psychiaterische aandoening dan is deze vacature iets voor u. 

 

Winkel

 

Wie wil in onze winkel komen helpen op zaterdagochtend? De openingstijd is van 9.30-12.30 uur. Om de week is eventueel ook mogelijk.

 

Boetseren iets voor u?

 

Op de woensdagmiddag zijn we op zoek naar vrijwilligers die willen assisteren bij het boetseren. Heeft u affiniteit met of lijkt het u gewoon leuk om te helpen meldt u dan aan.

Tijdstip van 13:15 tot 15:00 uur 

 

Vissen

 

De grote passie van een bewoner is vissen, maar welke vrijwilliger zou samen met hem een hengeltje willen uitgooien?

 

Restaurant

 

In het restaurant van Scheldehof verzorgen we ontbijt-lunch-diner. Vrijwilligers zijn onmisbaar bij deze maaltijden, want ze helpen o.a. bij het opdekken en afruimen, serveren en zorgen voor een gezellige, ontspannen sfeer. 

Dag: in overleg en volgens rooster. 

 

Woningvrijwilliger

 

Wilt u een ochtend komen helpen? Met de bewoners maakt u een praatje, vouwt u samen de was op, maakt u een wandeling of speelt u een spelletje, enz.

Dag: in onderling overleg.

 

Spelletjes

 

Elke week hebben we een gezellige spelletjesmiddag met o.a. sjoelen, rummikub enz. Vrijwilligers zorgen dat alles in goede banen wordt geleid.

Dag: donderdagmiddag. 

  

Nieuw Bachtenpoorte woonzorgcentrum - Oost Souburg

 

Bingo

 

Geen bingo is mogelijk zonder cadeautjes. Welke vrijwilliger wil dit graag organiseren en zorgen dat er om de week een bingo kan plaatsvinden?

 

de Zoute Viever zorgcentrum- Oost Souburg

Avond

 

We kunnen hierbij ondersteuning van een vrijwilliger goed gebruiken, want er is elke week een andere activiteit.

Dag: donderdagavond.

 

het Getij woonzorgcentrum - Middelburg

 

Dagbesteding

 

Wilt u ons komen ondersteunen bij de dagbesteding? U kunt helpen bij een activiteit, wandelen, koffie/thee verzorgen, boodschappen doen enz.

Dag: dinsdagmiddag, donderdagmiddag, vrijdagmiddag. Ook mogelijkheden om in te vallen op wisselende dagen.

 

Gym

 

We willen graag een gymactiviteit opstarten en we kijken ernaar uit om dit samen met een enthousiaste vrijwilliger te doen.

Dag: in overleg.

 

Willibrord verpleeghuis - Middelburg

  

Wandelclub

Voor deze wandelactiviteit zijn we op zoek naar een vrijwilliger die graag wandelt en een client wilt voortduwen in een rolstoel zodat de ook kan genieten van de buitenlucht.

Wanneer: maandagmorgen van 10:00-11:30 uur

 

Sjoelen

 

Wie houdt er van sjoelen en wil hier samen met de clienten een leuke middag van maken?

Als vrijwilliger haalt en brengt u de clienten, schenkt de koffie en houdt niet onbelangrijk in deze de puntentelling bij.

Wanneer: maandagmiddag 13:30-16:00 uur

 

Bingo

 

 

De 2e en 4e donderdag van de maand kunnen de bewoners Bingo spelen. Echter daar zijn wat extra handen bij welkom om de bewoners te halen en brengen, hulp bij het koffie schenken en het helpen bijhouden van de bingokaart aan tafel.

Altijd in voor een spelletje? Dan zoeken we u.

 

Zang

 

Vrijdagmiddag is zangmiddag voor de bewoners. Ze zingen met enthousiasme en uit volle borst hun liedjes mee. Voor deze middag zijn we op zoek naar vrijwilligers die willen helpen met het halen en brengen, koffie schenken en het bijhouden van de juiste liederen bij de bewoners.

Zingt u ook zo graag? Komt u onze bewoners dan een fijne middag bezorgen?

Wanneer: vrijdagmiddag 13:30-16:30 uur

 

Brasserie

 

Wie wil 's-ochtends in het weekend onze bewoners helpen in onze Brasserie?

 

Algemeen

 

Als vrijwilliger kunt u de bewoners helpen bij spelletjes, (voor)lezen, wandelen, samen de was opvouwen, enz. Ook kunt u ons helpen bij de avondmaaltijd en aansluitend iets leuks doen met de bewoners. Werktijden bespreken we in overleg.

Dag: in overleg.

 

Duo-fiets

 

We zijn op zoek naar vrijwilligers die er met cliënten op de duofiets op uit willen gaan. Bij deze fiets zit u naast elkaar. De fiets heeft trapondersteuning.

Dag: in overleg.

 

Wandelclub

 

Wekelijks wandelen we met bewoners een rondje door de stad, bolwerken, langs de boten en singels. Wie wil zich bij de wandelclub aansluiten?

Dag; maandagochtend.

 

Muzikanten

 

Vrijwillige muzikanten gevraagd om af en toe wat liedjes te spelen/zingen voor onze verpleeghuisbewoners. Ook voor een klein muzikaal intermezzo in onze Brasserie tijdens de koffie-uurtjes zijn vrijwilligers heel welkom (vleugel/piano aanwezig).

Dag: in overleg.

 

Kerkvrijwilligers

 

Ons verpleeghuis is op zoek naar vrijwilligers die zich zo nu en dan een zaterdagmiddag van 16:30 tot 18:00 uur willen inzetten voor onze bewoners die een kerkdienst willen bijwonen.

Het betreft het halen en brengen van bewoners naar en van de kerkdienst voor zowel de katholieke als protestantse dienst.

 

Theo van Doesburg woonzorgcentrum - Vlissingen

 

Restaurant

 

We hebben nog helpende handen nodig bij de middagmaaltijd voor onze bewoners.

Dag: zaterdag en/of zondag.