Planetree

Wanneer u meer zorg nodig heeft, wordt veel van wat eerst vanzelfsprekend was, opeens een uitdaging. Juist dan is het belangrijk om zoveel mogelijk de regie over uw eigen leven te houden en verbonden te blijven met de mensen die u dierbaar zijn en de wereld om u heen. Daar maakt WVO Zorg zich sterk voor.

In onze zorg werken we daarom met Planetree: een manier van denken, kijken, luisteren en doen waarbij mensgerichte zorg voorop staat. Met Planetree richten we ons niet alleen op de zorg, maar schenken we ook veel aandacht aan welzijn, omgeving, voeding en spiritualiteit. We kijken daarbij kritisch naar onze manier van werken: doen we het goed en efficiënt, is de cliënt goed geholpen, waar kan het beter?

Wat houdt Planetree in?
Planetree is een zorgfilosofie die gebaseerd is op drie pijlers:

  • betere zorg;
  • helende omgeving;
  • gezonde organisatie.

Elke pijler bevat een aantal componenten (aandachtsgebieden) die de Planetree-gedachte heel concreet handen en voeten geven. Bij betere zorg gaat het bijvoorbeeld over eigen keuzes maken, zingeving, eten en drinken, beweging, menselijke interactie. Een helende omgeving staat voor het betrekken van familie en vrienden, architectuur en interieur, menswaardige technologie.

 
Planetree Label

Om de best mogelijke zorg te stimuleren en te erkennen heeft Planetree een Certificering ontwikkeld. Alle verpleeghuizen van WVO Zorg hebben de internationale Planetree Certificering voor mensgerichte zorg. Verpleeghuis Vondellaan is bekroond met een Gouden Certificering en onze overige locaties met Zilver. De certificering geeft aan dat op deze locaties excellente mensgerichte zorg gegeven wordt.


Planetree in de praktijk?
Benieuwd hoe we in de praktijk invulling aan Planetree geven? Bekijk dan enkele voorbeelden zoals de oud-Hollandse snoepwinkel en de mindfulness-cursus voor medewerkers.

 

Bekijk de praktijkvoorbeelden

Meer weten?
Voor vragen over Planetree kunt u contact opnemen met Adrie Goudzwaard (Planetree-coördinator) via telefoonnummer 0118 - 448 448 of via planetree AT wvozorg DOT nl.

 

Meer algemene informatie kunt u vinden op de website van Planetree Nederland.