Woonzorgcentrum De Schutterij

Woonzorgcentrum De Schutterij ligt in het centrum van Vlissingen. Vanaf het balkon heeft u uitzicht op de levendigheid van de stad. Zo kunt u genieten van een levendige sfeer in hartje Vlissingen vanuit uw eigen woning.

 

Wonen in De Schutterij

De Schutterij telt 98 galerijwoningen van verschillende grootte. Een appartement bestaat uit:

  • een woonkamer;
  • een open keuken;
  • 2 slaapkamers;
  • een douche met toilet en wastafel;
  • een balkon.

Zes woningen boven de entree hebben een extra slaapkamer. Het merendeel van de woningen is bereikbaar via het centrale trappenhuis met twee liften. Daarnaast zijn er acht woningen bereikbaar via een kleiner trappenhuis met plateaulift. Onder het complex bevinden zich de bergingen en een aantal garages. Alle woningen zijn rolstoeltoegankelijk.

 

Activiteiten

Per medio maart zullen wij ons terugtrekken uit het Grand Café ‘De Schutterij’. De sluiting is het gevolg van landelijke politieke wijzigingen, waardoor de verantwoordelijkheid van ondersteuning van (welzijns)voorzieningen bij de gemeenten zijn neergelegd. Gemeente Vlissingen heeft aangekondigd niet in staat te zijn om ons te ondersteunen.

 

Omdat De Schutterij dicht bij het nieuwe Scheldehof is gelegen, kiezen we ervoor om de activiteiten en de maaltijdverzorging in ‘De Schutterij’ zoveel als mogelijk over te brengen naar het nieuwe Scheldehof. Dit betekent dat de wekelijkse activiteiten zoals onder andere de koffieochtend op maandagochtend, de gymnastiek en klaverjas op dinsdag, de bingo op woensdagmiddag en de spelletjesmiddag op vrijdag vanaf 19 maart 2018 zullen plaatsvinden in Scheldehof. Naast deze wekelijkse activiteiten zijn er ook nog variërende activiteiten. Als u benieuwd bent naar de activiteiten van de komende weken, dan kunt u een kijkje nemen in de activiteitenkalender.

 

Ook de maaltijdverzorging verhuist. Scheldhof beschikt over een gezellige Brasserie waar u welkom bent voor een bakje koffie of een heerlijke maaltijd.

 

Meer informatie over wat de verhuizing van de activiteiten en de maaltijdverzorging concreet inhoudt vindt u hier.

 

Hoe is de zorg geregeld?

In het woonzorgcentrum woont u zelfstandig met alle privacy die daarbij past. Dagelijks is er een wijkverpleegkundige of verpleegkundige aanwezig, die alle zorg- en dienstverlening regelt die u nodig heeft. Of u nu weinig ondersteuning nodig heeft of intensieve zorg, u kunt altijd een beroep doen op de thuiszorg van WVO Zorg. Ook kunt u gebruikmaken van de maaltijdservice aan huis.