Thuisbegeleiding Niet Aangeboren Hersenletsel

Een beroerte, ongeluk of hersenoperatie kan een hersenaandoening tot gevolg hebben. Dit noemen we Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). Het leven verandert ingrijpend wanneer u blijvend hersenletsel hebt. Zelfs al gaat revalideren voorspoedig, het kan zijn dat er bij thuiskomst merkbaar veel veranderd is. Denk hierbij aan moeite hebben met de dagelijkse dingen, meer afhankelijk zijn en het ervaren van stemmingswisselingen en veranderingen in uw lichaam. Het zet uw leven op zijn kop.

 

Waarmee kunnen wij u helpen?

Wanneer u naar huis mag blijkt het vaak lastig om de draad weer op te pakken. Voor uzelf, maar misschien ook voor uw partner, het gezin of de omgeving. Thuisbegeleiding Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) is opgezet om hierbij te ondersteunen.

 

Dingen die u voorheen met gemak deed lijken nu ingewikkeld. Thuisbegeleiding NAH kan helpen bij het leren accepteren van de situatie en te leren omgaan met de veranderingen. Ze ondersteunen bij het ordenen van praktische zaken in huis, zoals huishouding, boodschappen en financiën. Ook op sociaal gebied en het opnieuw leren van vaardigheden kan de Thuisbegeleiding u tot steun zijn.

“Revalideren is veel meer dan lichamelijk weer na een aantal weken of maanden een beetje opknappen. Mentaal kan het vaak jaren duren om weer een heel klein beetje ‘de oude’ te worden. Begeleiding op termijn is daarbij ons inziens erg belangrijk!" Cliënt en echtgenoot

 

Werkwijze

U kunt contact opnemen met ons als u behoefte heeft aan begeleiding en/of advies. Wij komen altijd eerst langs voor een intakegesprek, waarbij we samen kijken naar waar u tegen aan loopt en welke doelen u graag zou willen bereiken.

 

Met elkaar gaan we aan deze doelen werken, waarbij de huisarts op de hoogte wordt gehouden van het proces. Onze logopedisten, fysio- en ergotherapeuten werken nauw samen met de Thuisbegeleiding NAH en kunnen als het nodig is worden ingeschakeld. Als de doelen behaald zijn, of er is geen progressie meer, dan wordt de Thuisbegeleiding NAH beëindigd.

 

Vergoeding

Thuisbegeleiding NAH valt onder de Wet Maatschappelijke Ondersteuning van de gemeente en daarvoor geldt een eigen bijdrage aan het CAK

  

Meer weten?
Hebt u vragen over de Thuisbegeleiding NAH? Neem dan gerust contact met ons op via telefoonnummer 0118 - 448 448 of per e-mail: nah AT wvozorg DOT nl.