Personenalarmering (Telehulp)

Woont u zelfstandig en vindt u het fijn om hulp in de buurt te hebben? Met Personenalarmering kunt u 24 uur per dag en 7 dagen per week om hulp vragen. Bijvoorbeeld als u gevallen bent of als u zich plotseling onwel voelt. Met één druk op de knop maakt u al contact met de alarmcentrale. 


Een veilig gevoel

De alarmering werkt heel simpel. U krijgt in uw woning een speciaal toestel met een alarmknop. Drukt u op de rode knop, dan belt u automatisch naar de alarmcentrale. Omdat het ook kan voorkomen dat u zelf niet bij de telefoon kunt komen, krijgt u één of meerdere draagbare zenders die u als een horloge om uw pols of om uw hals kunt dragen zoals een medaillon. Deze draagbare zenders bestaan eigenlijk alleen uit één grote knop. Drukt u op de knop, dan belt u met de alarmcentrale en kunt u uitleggen wat er aan de hand is. Vervolgens schakelt de alarmcentrale hulp in. Bijvoorbeeld door contact op te nemen met uw mantelzorger of met de thuiszorg van WVO Zorg. En als u niet in staat bent om te antwoorden, komt er uiteraard onmiddellijk iemand naar u toe.


Aanvragen personenalarmering

Wij werken samen met Maatje in Zeeland en via Maatje kunt u personenalarmering regelen. Kijk op maatjeinzeeland.nl of bel 0118 55 12 15. Bij uw aanvraag geeft u aan Maatje door met wie de alarmcentrale contact kan opnemen bij een alarmering. Dit kan zijn één van uw mantelzorgers, maar ook is het mogelijk om als contactpersoon de thuiszorg van WVO Zorg door te geven. In dat geval neemt de alarmcentrale bij een alarmering contact op met de thuiszorg van WVO Zorg en komt er direct iemand van onze thuiszorg bij u langs.