Kortdurend verblijf

Bij WVO Zorg kunt u tijdelijk verblijven als u voor een bepaalde periode behoefte heeft aan (extra) zorg. Bijvoorbeeld om te herstellen na een operatie. Dit noemen wij kortdurend verblijf en bieden wij aan in Vlissingen.

 

Kortdurend verblijf duurt maximaal drie maanden en is bedoelt voor mensen voor wie opname in het ziekenhuis geen noodzaak (meer) is of wanneer u tijdelijk extra zorg en ondersteuning nodig heeft. Bijvoorbeeld:

  • wanneer u moet herstellen na een operatie;

  • wanneer u moet aansterken na een periode van ziekte;

De huisarts of specialist verzorgt uw verwijzing voor kortdurend verblijf. Een specialist ouderengeneeskunde van WVO Zorg beoordeelt vervolgens of u in aanmerking komt om tijdelijk bij ons te verblijven.

 

Wanneer u tijdelijk bij ons verblijft stemmen we de zorg en ondersteuning zo goed mogelijk af op uw situatie en levensgewoonten. Onze professionele medewerkers van de afdeling waar u verblijft werken samen met u aan uw herstel. Bijvoorbeeld door u te stimuleren om alledaagse handelingen zo veel mogelijk zelfstandig uit te voeren. Op deze manier kunt u de hele dag door oefenen. Onder toezicht van de specialist ouderengeneeskunde en verpleegkundig specialist van WVO Zorg wordt uw proces nauwkeurig gevolgd, zodat u uiteindelijk weer zelfstandig thuis kunt wonen. Eventueel met extra hulp. Tevens kunt u tijdens uw verblijf bij ons in aanmerking komen voor (beperkte) ondersteuning van onze fysiotherapie, ergotherapie of een andere discipline.

Waar kunt u terecht?

Als u in aanmerking komt voor kortdurend verblijf dan kunt u tijdelijk terecht in Ter Reede Koudekerkseweg.

Uw kamer

Wanneer u tijdelijk bij ons verblijft, beschikt u over een eigen slaapkamer met de nodige voorzieningen.

Onze faciliteiten

U kunt tijdens uw verblijf gebruikmaken van de faciliteiten van Ter Reede. Denk hierbij aan een gezellige brasserie, de bakkerij en het winkeltje. Ook kunt u deelnemen aan de vele activiteiten die wij organiseren.

Indicatie en kosten

Heeft u vragen over (het aanvragen van) een indicatie of wilt u meer informatie over de kosten van kortdurend verblijf? Neem dan contact op met ons via (0118) 448 448.