Kop van het Dok

Meer informatie over Kop van het Dok

 

Om meer mensen de gelegenheid te geven om in hartje binnenstad te wonen, gaat WVO Zorg meer appartementen realiseren in het Scheldekwartier.


Op de Kop van het Dok, gelegen in het verlengde van de voormalige scheepshelling en de parkeergarage Scheldeplein in Vlissingen, komen 182 woningen. Over een jaar hoopt WVO Zorg te beginnen met de bouw van 3 woontorens van elf tot zeventien verdiepingen hoog, met daarin 83 sociale huurappartementen, 63 koopappartementen en 36 huurappartementen.

 

De woningen krijgen een uniek uitzicht over het Dok, de Westerschelde en de binnenstad. De toekomstige bewoners kunnen een parkeerplaats huren in parkeergarage Scheldeplein, die met een vaste loopbrug bereikbaar zal zijn.

 

Faciliteiten van woonzorgcentrum Scheldehof

Er wordt daarnaast ook een loopbrug gebouwd tussen het nieuwe complex en de Zware Plaatwerkerij, waar woonzorgcentrum Scheldehof is gevestigd. Als zorgaanbieder gaat WVO Zorg woningen realiseren die bestemd zijn voor senioren. Mocht er zorg nodig zijn, dan kan deze gemakkelijk en dichtbij worden geregeld met behulp van de uitgebreide zorgfaciliteiten van het naastgelegen woonzorgcentrum. Van huishoudelijke hulp tot maaltijdservice. Van hulp bij revalidatie tot advies over hulpmiddelen. En van tijdelijke hulp tot langdurige verzorging en verpleging aan huis.

 

Ook als er nog geen enkele behoefte is aan zorg, kan er wel worden geprofiteerd van de voorzieningen van het naastgelegen woonzorgcentrum Scheldehof. Met een brasserie, theaterzaal en recreatieve voorzieningen wordt het een fijne ontmoetingsplaats.

 

Wonen aan de Kop van Het Dok

Naar verwachting zijn de appartementen aan de Kop van Het Dok eind 2020 / begin 2021 gereed.

 

Heeft u nog vragen? Neemt u dan contact op met ons Zorginformatiepunt (ZIP) via telefoonnummer 0118 – 448 678 of stuur een email naar zip AT wvozorg DOT nl.