Hospice

Als u te horen krijgt dat u niet meer lang te leven heeft, is dat het begin van een verwarrende en emotionele periode. Het is begrijpelijk dat u de laatste levensfase het liefst thuis doorbrengt. Omringd door persoonlijke spullen. Helaas is dat niet voor iedereen mogelijk. In dat geval biedt het hospice van WVO Zorg uitkomst.

 

Uw eigen plek
Het hospice bevindt zich in een aparte en rustige vleugel van Ter Reede in Vlissingen. Het kleinschalige hospice heeft vier ruime kamers, die standaard ingericht zijn met onder andere een televisie, eigen douche met toilet en een aangepast bed.

Huiselijke omgeving
Wij vinden het belangrijk dat de kamer in het hospice een plekje van uzelf wordt. Een plek waar u en uw naasten zich thuis kunnen voelen. Daarom bent u helemaal vrij om uw kamer verder in te richten met bijvoorbeeld wat meubels van thuis. Of met persoonlijke bezittingen, zoals foto’s.

Logeerkamers
Uiteraard zijn uw geliefde, familie en vrienden dag en nacht welkom in het hospice. Voor hen is er zelfs de mogelijkheid om te overnachten. Zo kunnen uw dierbaren in deze periode altijd dicht bij u zijn.

 

Kosten
De kosten voor een verblijf in hospice Ter Reede worden grotendeels vergoed. Het hospice is in principe bedoeld voor mensen met een levensverwachting van maximaal drie maanden. Dit is de termijn die het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg) heeft bepaald. Dit betekent echter niet dat een langer verblijf in ons hospice niet mogelijk is. 

 

Meer weten
Heeft u vragen of wilt u eens een kijkje komen nemen ter oriëntatie? Neemt u dan contact op met het hospice, telefoon 0118 - 448 295.