Hospice

Als u te horen krijgt dat u niet meer lang te leven heeft, is dat het begin van een verwarrende en emotionele periode. Het is begrijpelijk dat u de laatste levensfase het liefst thuis doorbrengt. Helaas is dat niet voor iedereen mogelijk. Het hospice van WVO Zorg is dan een zorgzaam alternatief. Een warm en gastvrij huis waar ieder mens, in het leven en in het sterven, als uniek en waardevol wordt gezien.

 

Onze zorg
Wij bieden intensieve en betrokken begeleiding waarbij de wensen van u en uw naasten centraal staan. Een professioneel team van verzorgende, verpleegkundigen, artsen en vrijwilligers zorgen voor u. Gastvrijheid, comfort en veiligheid vinden wij daarbij belangrijk.

 

Uw eigen plek
Wij doen ons best om u een prettig en veilig thuis te bieden, wat zoveel mogelijk past bij uw wensen. Belangrijk is dat de kamer in het hospice een plekje van uzelf wordt. Een plek waar u en uw naasten zich thuis kunnen voelen. Neem vooral uw vertrouwde spullen mee om de kamer in te richten. En wilt u graag uw huisdier meenemen? In overleg is dat zeker mogelijk.

 

Hoe ziet het Hospice eruit?

Het hospice is onderdeel van de grootste locatie van WVO Zorg: Ter Reede. Het hospice ligt in een rustige vleugel van verpleeghuis Ter Reede Koudekerkseweg. Het kleinschalige hospice heeft vier ruime kamers, die ingericht zijn met onder andere een televisie, eigen douche en toilet en een aangepast bed. Uiteraard zijn uw partner, familie en vrienden dag en nacht welkom. Voor hen is er ook een mogelijkheid om te overnachten of gebruik te maken van een koppelbed op uw kamer. Zo kunnen uw naasten in deze periode altijd dichtbij u zijn. In het hospice is een familiekamer met keuken aanwezig waar u en uw familie gebruik van kunnen maken. Hier kunt u een aantal foto's van hospice WVO Zorg bekijken. Foto's van het huige hospice, want er wordt druk gebouwd aan het nieuwe hospice van WVO Zorg.

Een nieuw hospice

We bouwen een nieuw hospice. In Vlissingen, in het gebouw van Ter Reede, worden in 2021 zeven nieuwe gastenkamers gerealiseerd. Lees meer.

 

Zorg regelen
Een verblijf in het hospice kunt u regelen via de huisarts, transferverpleegkundige in het ziekenhuis of via de thuiszorg. U of uw naaste kan ook zelf contact opnemen met het hospice Ter Reede. Voor het verblijf in het hospice vraagt uw zorgverzekeraar mogelijk een bijdrage. Afhankelijk van uw aanvullende zorgverzekering wordt dit bedrag soms deels of geheel vergoed.

 

Heeft u vragen of wilt u eens een kijkje komen nemen ter oriëntatie? Neemt u dan contact op met het hospice via 0118 - 448 295.