Hospice

Als u te horen krijgt dat u niet meer lang te leven heeft, is dat het begin van een verwarrende en emotionele periode. Het is begrijpelijk dat u de laatste levensfase het liefst thuis doorbrengt. Helaas is dat niet voor iedereen mogelijk. In dat geval biedt het hospice van WVO Zorg uitkomst. Een warm en gastvrij huis waar 24 uur per dag zorg geboden wordt door een team van o.a. gespecialiseerde verpleegkundigen, artsen en vrijwilligers. De wensen van u en uw naasten staan centraal tijdens het verblijf in het hospice.

 

Uw eigen plek
Wij vinden het belangrijk dat de kamer in het hospice een plekje van uzelf wordt. Een plek waar u en uw naasten zich thuis kunnen voelen. Neem vooral uw vertrouwde spullen mee om de kamer in te richten, zoals een fijne stoel of kastje. Hospice Ter Reede is onderdeel van de grootste locatie van WVO Zorg: Ter Reede. Het hospice bevindt zich in een rustige vleugel van verpleeghuis Ter Reede Koudekerkseweg. Het kleinschalige hospice heeft vier ruime kamers, die ingericht zijn met onder andere een televisie, eigen douche en toilet en een aangepast bed. Uiteraard zijn uw partner, familie en vrienden dag en nacht welkom in het hospice. Voor hen is er ook een mogelijkheid om te overnachten. Zo kunnen uw naasten in deze periode altijd dichtbij u zijn. In het hospice is een familiekamer met keuken aanwezig waar u en uw familie gebruik van kunnen maken.

 

Zorg regelen
Een verblijf in het hospice kunt u regelen via de huisarts, transferverpleegkundige in het ziekenhuis of via de thuiszorg. U of uw naaste kan ook zelf contact opnemen met het hospice Ter Reede. Voor het verblijf in het hospice vraagt uw zorgverzekeraar mogelijk een bijdrage. Afhankelijk van uw aanvullende zorgverzekering wordt dit bedrag soms deels of geheel vergoed.

 

Heeft u vragen of wilt u eens een kijkje komen nemen ter oriëntatie? Neemt u dan contact op met het hospice, telefoon 0118 - 448 295. Meer informatie vindt u ook in de welkomstbrochure.