Maatje worden, iets voor u?

 

We zijn op zoek naar bezoekvrijwilligers of maatjes voor bewoners van de verpleeghuizen Ter Reede Vondellaan en Picassoplein. Bij deze bewoners is sprake van dementie.

 

Als maatje bezoekt u regelmatig iemand die behoefte heeft aan gezelschap. U geniet samen van een kopje koffie, maakt samen een wandeling (al dan niet met een rolstoel) of onderneemt een andere activiteit die past bij de leefwereld van uw maatje. 

 

U wordt één-op-één gekoppeld aan een bewoner. Bij het maken van de koppelingen letten we op gedeelde verwachtingen en interesses. Daardoor kunnen bewoner en vrijwilliger allebei plezier hebben aan het contact. Een glimlach op het gezicht van de ander, een blij gezicht, daar haalt u uw voldoening uit.

 

Als vrijwilliger treedt u de ander tegemoet als een gelijkwaardig persoon, waarbij de waarde van het persoonlijk contact voorop staat. Een vrijwilliger zorgt voor wat extra aandacht en begeleiding en draagt daarmee bij aan een warme en huiselijke sfeer.

 

Bent u betrokken, sociaal, zorgzaam en betrouwbaar? Kunt u signaleren, bent u geduldig en geeft u iemand graag aandacht? Bent u beschikbaar voor ongeveer 1 dagdeel per week en voor minimaal een jaar? 

 

Neem dan contact op met de vrijwilligerscoördinator van WVO zorg, Annelies Ros, via (0118) 448 448 of via vrijwilligerswerk AT wvozorg DOT nl