Illustratie Lucas PGO op telefoon

Persoonlijke gezondheidsomgeving

Dit jaar bouwen WVO Zorg, SVRZ, Adrz, Allévo, Nucleuszorg, Revant, ZHCo-PeriScaldes en ZorgSaam aan een optimale en efficiënte digitale informatie-uitwisseling tussen zorgorganisaties, patiënten en cliënten. Denk hierbij aan uitwisseling met Persoonlijke Gezondheidsomgevingen (PGO’s), digitale verpleegkundige overdracht en digitaal uitwisselen van medische gegevens tussen zorgorganisaties. Iedere (Zeeuwse) burger heeft de gelegenheid om een eigen PGO-account aan te maken en kan daarvoor een eigen PGO-aanbieder kiezen. Bij de Zeeuwse huisartsen, ziekenhuizen en revalidatiecentra kan men al een PGO gebruiken.

Wat is een PGO?

PGO’s zijn apps of websites waarmee patiënten steeds meer medische gegevens op één plek kunnen verzamelen. Dit beperkt zich niet tot verzamelen van medische gegevens bij zorgverleners maar patiënten kunnen vaak zelf ook informatie toevoegen in hun PGO, zoals allergieën, bloeddruk, hartslag en glucosewaarden. Het toevoegen van deze gegevens kan cliënten helpen om een completer beeld te krijgen van hun gezondheid.

PGO bij WVO Zorg?

De ouderenzorgorganisaties in Zeeland volgen later dit jaar. Dus bent u cliënt bij WVO Zorg, maar ook bij een Zeeuws ziekenhuis? Dan kunt u nu al een PGO kiezen voor uw gegevens van het ziekenhuis en later de gegevens van WVO Zorg binnenhalen in uw PGO. Wanneer dit kan, is nu nog niet bekend.

Webinar

Wilt u nu al meer weten over PGO? Op 5 en 6 april wordt er een landelijke webinar georganiseerd. Tijdens dit webinar krijgt u hulp bij het kiezen van een PGO, hoe inloggen werkt en hoe u uw gegevens binnen kunt halen in uw PGO. Aanmelden voor de webinar kan via https://www.pgo.nl/webinar/.

Vragen

Heeft u vragen over PGO’s, wilt u weten wat het verschil is tussen een patiëntenportaal en een PGO of heeft u vragen over de veiligheid van PGO’s? Kijk dan op de website PGO.nl/Zeeland.

Illustratie Lucas PGO op telefoon

Nieuws