Hospice8 kopiëren

Ondernemer én vrijwilliger in het hospice Ter Reede

Onze vrijwilligers zijn ontzettend belangrijk voor WVO Zorg. 7 december is het de Dag van de Vrijwilliger, daarom lichten wij graag één van onze vrijwilligers uit!

Nerina is zorgvrijwilliger bij hospice Ter Reede. Als zorgvrijwilliger ben je een luisterend oor en help je mensen met hun persoonlijke verzorging. Daarnaast zorg je voor de maaltijden, eventueel samen met een kookvrijwilliger. Dankzij onze kookvrijwilligers in het hospice is het ook voor familieleden mogelijk om mee te eten.

Tijdens de coronaperiode begon Nerina als vrijwilliger in het hospice. Ze kon namelijk niet meer doen wat ze het liefste deed: het gasten naar de zin maken. Inmiddels ligt de coronaperiode achter ons, maar werkt ze nog steeds met veel plezier als vrijwilliger in het hospice.

Nerina: “Sinds 2010 ben ik eigenaresse van een kleinschalig 3-sterren hotel met 12 kamers. Toen de coronatijd aanbrak, liep ik tegen de muren op. Ik was mijn passie kwijt. In deze periode kon ik geen gasten ontvangen. Het mijn gasten naar de zin maken met een lekker ontbijt en een persoonlijke benadering, vind ik het leukste wat er is, en dat ontbrak. Een vriendin wees me op het vrijwilligerswerk in het hospice en zo ben ik in Hospice Ter Reede gaan werken. Na de coronatijd ben ik dit blijven doen.”

Nerina geniet van haar werk als vrijwilliger in het hospice. “Ik heb weleens gelezen dat het er niet om gaat om dagen aan het leven toe te voegen, maar het leven aan die dagen. Zo voelt het voor mij: dat ik daar ook mijn steentje aan mag bijdragen door een mooi gesprek, samen een boek lezen, de familie bijstaan, af en toe lekker lachen en een wandeling in de buitenlucht. Het geeft ook mij als gezond mens meer levenslust! Dat ook ik er bij stil mag staan dat ik NU leef.”

Toch is het hospice geen verdrietige plek en lachen we samen wat af. Ook zieke mensen vinden het heerlijk om eens lekker voluit te kunnen lachen en het leven nog te leven!

Nerina, Zorgvrijwilliger hospice
Nerina vrijwilliger 2

Het is voor Nerina soms lastig om niet persoonlijk betrokken te raken, wanneer mensen wat langer in het hospice verblijven. Ook zij moet dan afscheid nemen van iemand die haar lief is geworden. Dat zijn moeilijke momenten, maar ook mooie momenten die haar laten stilstaan bij haar eigen leven.

Nerina: “Toch is het hospice geen verdrietige plek en lachen we samen wat af. Ook zieke mensen vinden het heerlijk om eens lekker voluit te kunnen lachen en het leven nog te leven! Een moment met een mevrouw met wie ik een wandeling maakte zal ik nooit vergeten. Ze zat heerlijk van de zon en het uitzicht te genieten en omdat ze haar telefoon bij zich had, vroeg ik haar of ik een foto van haar zou maken om eventueel naar haar kinderen te sturen. Ze wees naar haar hoofd en zei: foto is niet nodig, alles zit hier! Hier moet ik vaak aan denken als ik zelf weer iets vast wil leggen; moet dit echt op de foto of is dit een mooie herinnering voor in mijn hoofd?”

Wil jij een waardevolle bijdrage leveren als vrijwilliger bij WVO Zorg in het hospice of een andere vrijwilligersfunctie? Manteling helpt ons aan vrijwilligers zoals Nerina. Je kunt je via Manteling aanmelden voor vrijwilligerswerk in het hospice.

Word vrijwilliger!
Nieuws