Aanbod

De sportactiviteiten bij VIEF zijn heel divers: u heeft de keuze uit individueel bewegen of sportief aan de slag binnen een groep, binnen of buiten activiteiten en sporten in diverse tempo’s. We hebben alle activiteiten voor u op een rijtje gezet:

 

Individueel bewegen / vrije fitness
U beweegt zelfstandig aan de hand van een voor u op maat gemaakte trainingskaart. Deskundige begeleiding is altijd binnen handbereik. Wij zien erop toe dat u op een verantwoorde en veilige manier traint. Moeite met instellen van toestellen of apparaten? Dan staat er altijd een ondersteuner klaar om u daarbij te helpen.

 

Groepslessen algemeen

Club VIEF heeft een groot en gevarieerd aanbod aan groepslessen die zijn aangepast aan onze doelgroep. Ook hier staat professionele begeleiding centraal. We werken met kleine groepen, waardoor onze bewegingsdeskundigen u de aandacht kunnen geven die nodig is. In het lesrooster kunt u zien welke lessen wanneer te volgen zijn. Ons aanbod bestaat uit de volgende lessen:

 

VIEF Easy of VIEF Plus

Een gevarieerde circuittraining met aandacht voor plezierig bewegen, een juiste techniek en functionele bewegingen uit het dagelijks leven. Het trainingstempo is rustig (easy) tot hoog (plus)

 

VIEF Balans

Naar mate mensen ouder worden, neemt het gevoel voor evenwicht en balans en daarmee het zelfvertrouwen om te bewegen vaak af. In deze les ligt de nadruk op oefeningen ter verbetering van balans en evenwicht.

 

Yoga

U kunt kiezen voor reguliere Dru Yoga of een laagdrempelige vorm vanuit de stoel.

 

Pilates

Deze les bestaat voornamelijk uit grondoefeningen, die ook prima thuis zijn uit te voeren. De aandacht is voornamelijk gericht op het versterken van je rompstabiliteit. Je verbetert kracht, flexibiliteit en balans.

 

Spinning

Lekker fietsen op stimulerende muziek, waarbij flink wat calorieën worden verbrand en vooral de buik, billen en benen worden getraind. Gemakkelijk aan te passen aan ieder niveau.

 

VIEF-amine

Korte effectieve circuittraining van 30 minuten met als ingrediëten soepelheid, kracht en conditie.

  

Soultraining

Een combinatie van Pilates, yoga, Tai Chi/Qigong en meditatie

 

Tai Chi/Qigong

Een eeuwenoude Chinese bewegings- en krijgskunst, die bestaat uit langzame, vloeiende bewegingen die zonder inspanning worden uitgevoerd. Hierdoor worden energieblokkades opgeheven en verbetert de bloedsomloop en het evenwicht. Het versterkt spieren en pezen, brengt lichaam en geest tot rust en in evenwicht.

 

Specifieke programma’s

VIEF Virtueel
Virtueel oefenen met de SilverFit. Een zeer laagdrempelig, persoonlijk aan te passen training met gebruik van computer game technologie.

 

VIEF 30 minuten afspraken
Heeft u een operatie achter de rug of last van een blessure? Dan is er de mogelijkheid om op vaste tijden 30 minuten lang intensievere begeleiding te krijgen van een medisch onderlegde fitnessinstructeur (alleen op afspraak).

Buitenactiviteiten

 

Beweegtuin Ter Reede
Bij goed weer is het mogelijk om de VIEF easy/plus lessen in de buitenlucht te laten plaatsvinden op de toestellen in de tuin van Ter Reede. Het is altijd aan de instructeur om dit te bepalen.

 

Nordic Walking tochten (60 tot 90 minuten)
Stevig doorlopen met  speciale stokken (poles). Bij een goedetechniek gebruikt u 92% van alle spieren.