Leeromgeving voor studenten

Bij WVO Zorg hebben we een leerafdeling. Dit is een afdeling binnen een locatie waar studenten die een zorgopleiding volgen werken én leren. Ze worden daarin begeleid door praktijkopleiders en werkbegeleiders.

 

Zorgprofessionals van de toekomst

De leerafdeling biedt een praktijkomgeving aan studenten uit verschillende leerjaren en van verschillende zorgopleidingen, zoals verpleegkundige MBO en HBO en Medewerker Maatschappelijke Zorg en Verzorgende IG.

 

Doel van de leerafdeling

Doelstelling van de leerafdeling is om een realistische en aantrekkelijke leeromgeving te creëren waar studenten zelfstandig leren functioneren in een team. Daarnaast worden de studenten opgeleid tot onderzoekende professionals en brengen zij frisse blikken en nieuwe inzichten in de ouderenzorg. Studenten voeren zorgtaken voor cliënten uit, maar ook organisatorische en coördinerende taken. Ze overleggen met zorgmedewerkers, artsen of andere medewerkers van betrokken disciplines. Studenten leren die werkzaamheden uit te voeren waar zij straks na het afstuderen ook in de dagelijkse praktijk mee te maken krijgen.

 

Samenwerking en locaties

Naast begeleiding door praktijkopleiders en ervaren zorgmedewerkers van WVO Zorg, worden de studenten ook begeleid door docenten van Scalda en de HZ University of Applied Sciences. De leerafdelingen bevinden zich op de locaties Scheldehof en De Zoute Viever. De leerafdeling op Scheldehof is op de derde etage en in De Zoute Viever op de eerste etage.