DB7 kopiëren

Mantelzorgondersteuning

Wanneer u de zorg voor een naaste of uw partner heeft, komt er veel op u af. Of het nu gaat om iemand die even ziek is, gehandicapt is of te maken heeft met dementie. U moet vaak de verantwoordelijkheid nemen voor allerlei zaken en heeft minder tijd voor uzelf en voor ontspanning. Het is dan fijn om te weten dat er de mogelijkheid is voor een steuntje in de rug.

Dat kan gaan om een vertrouwde plek waar uw partner voor een paar uurtjes of goed terecht kan, maar ook om een locatie waar u even ontspannen met lotgenoten kunt praten of een kopje koffie kunt doen met uw geliefde in een veilige omgeving. We staan graag voor u klaar om te zorgen voor wat lucht en ruimte in uw drukke schema.

Hulp en ondersteuning thuis

We kunnen u thuis op verschillende manieren ondersteunen. Bijvoorbeeld met huishoudelijke hulp, verzorging en verpleging, thuisbegeleiding, maaltijdservice en alarmering. Zo kunnen we het voor u thuis wat makkelijker maken.

Dagbesteding als ondersteuning bij mantelzorg

Bij de dagbesteding kan uw partner of familielid een paar uur per dag terecht. Er worden allerlei activiteiten georganiseerd, maar er is ook de mogelijkheid om zelf bezig te zijn of gewoon een drankje te doen. De bezoekjes aan de dagbesteding geven u de ruimte en tijd om even een boodschap te doen en wat tijd u uzelf te hebben. Er zijn dagbestedingslocaties in Middelburg, Oost-Souburg en Vlissingen.

Ontmoetingsgroep Tuinhuis

De Ontmoetingsgroep in het Tuinhuis is een plek waar mensen met geheugenproblemen of beginnende dementie en hun mantelzorger welkom zijn. U kunt er terecht voor een praatje en een bakje koffie of om deel te nemen aan activiteiten. Het is een fijne plek, midden tussen het groen op het volkstuincomplex Levenslust net buiten Vlissingen. Een plek waar iedereen zicht thuis voelt. U kunt er lotgenoten spreken, maar ook mooie momenten beleven samen met uw partner of naaste.

Kort verblijf

Soms is het tijdelijk lastig om mantelzorg te kunnen bieden. Bijvoorbeeld omdat u zelf een kleine ingreep moet ondergaan of omdat u ziek bent. In dat geval staan wij voor u klaar. Uw naaste of partner kan bij ons terecht voor een kort verblijf - tot u weer in staat bent om voor hem of haar te zorgen. Uw partner of naaste krijgt een zit-slaapkamer die met eigen spulletjes kan worden ingericht. Ook staan we klaar met de juiste zorg. Zo zorgen we voor een vertrouwde én veilige omgeving.

Manteling

Omdat er veel op u als mantelzorger afkomt, kunt u ook een extra steuntje in de rug gebruiken. We wijzen u dan ook graag op Stichting Manteling. Zij bieden hulp aan mantelzorgers en mensen die mantelzorg kunnen gebruiken. Bij hen kunt u met veel vragen over mantelzorg terecht.

Ga naar de website van Stichting Manteling

Wat wij voor u kunnen betekenen