Ergotherapie5 kopiëren

Ergotherapie

Door ziekte, een ongeluk of ouderdom kunnen alledaagse handelingen (de was vouwen, kleding aantrekken) een probleem voor u worden. Met een aantal slimme en vaak heel simpele aanpassingen kunnen we u helpen om dan zelfstandig te blijven wonen. Onze ergotherapeuten helpen u daar graag bij.

Wat is ergotherapie?

Ergotherapie is hulp gericht op zelfstandigheid en het veilig uit kunnen voeren van uw dagelijkse handelingen. Zo kan onze ergotherapeut er bijvoorbeeld voor zorgen dat aankleden, eten en drinken, hobby’s, vervoer, het draaiende houden van uw huishouden of zorg voor uzelf makkelijker wordt. Deze hulp kan bestaan uit adviezen voor u en uw naasten. Maar ook met het regelen van hulpmiddelen of aanpassingen in huis helpt onze ergotherapeut u graag.

Specialisaties ergotherapie

Naast algemene ergotherapie zijn onze ergotherapeuten gespecialiseerd in:

  • Ziekte van Parkinson

  • EDOMAH (ergotherapie bij ouderen met dementie en hun mantelzorger)

  • Ergotherapie voor ouderen

  • Neurorevalidatie

Afhankelijk van welke hulp u precies nodig heeft, werken ze ook samen met onze fysiotherapeuten, logopedisten en thuiszorg.

Ergotherapie thuis en op locatie in Vlissingen

Onze ergotherapeuten kunnen bij u aan huis komen in (de omgeving van) Vlissingen, Oost-Souburg en Middelburg. Zo kunnen zij zien hoe zij u thuis het beste kunnen helpen bij het uitvoeren van uw dagelijkse handelingen. Ook kunt u langskomen op onze locatie Ter Reede in Vlissingen. Er is een ergotherapieruimte in:

Adres
Vredehoflaan 370, Vlissingen

Openingstijden
maandag t/m vrijdag: 08.00 - 17.00 uur

Contact
Voor vragen of het maken van een afspraak kunt u bellen naar 0118 - 448 320. U kunt ook een e-mail sturen naar ergotherapie@wvozorg.nl.

Vergoeding

U heeft een verwijzing van de huisarts of specialist nodig voor het maken van een afspraak voor ergotherapie. Uw zorgverzekeraar of onze ergotherapeuten kunnen u informeren over de vergoeding die u krijgt. Wat u precies vergoed krijgt hangt af van uw verzekering. Ons advies is om altijd uw polis even goed na te kijken of te bellen met uw zorgverzekeraar.

Afspraak afzeggen

Handig om te weten: een afspraak afzeggen kan kosteloos, als u uiterlijk 24 uur voorafgaand aan de afspraak de behandeling telefonisch afmeldt via 0118 - 448 320. Als u niet in staat bent om de afspraak af te melden of u heeft de afspraak gewoon vergeten dan moeten wij helaas de gereserveerde tijd bij u in rekening brengen.

Welke behandelmogelijkheden bieden we nog meer?