Zorgcentrum Scheldehof

Op loopafstand van de binnenstad en de Vlissingse boulevard ligt Zorgcentrum Scheldehof. Vanuit dit kleine huis met een gemoedelijke sfeer kijkt u uit op het stadhuisplein en het stadhuis. Een gezellige en actieve omgeving die goed bij Scheldehof past.

Wonen in Scheldehof
Scheldehof biedt ruimte voor 72 bewoners en heeft 66 eenpersoons- en 3 tweepersoonsappartementen. Ieder appartement bestaat uit een:

•    een zit-/slaapkamer;
•    een kleine keuken;
•    een douche en toilet.


De tweepersoonsappartementen hebben een aparte slaapkamer. U kunt uw eigen meubilair meenemen om uw appartement naar eigen wens in te richten. Ieder appartement heeft een telefoonaansluiting en een kabelaansluiting voor radio en tv. In het appartement bevindt zich ook een oproepsysteem, waarmee u dag en nacht een zorgmedewerker kunt oproepen als dat nodig is. Dat geeft wel zo'n veilig gevoel. Alle appartementen zijn rolstoeltoegankelijk.

Mocht u uw huisdier graag bij u willen houden, dan is dat mogelijk. Als u in staat bent voor uw eigen huisdier te zorgen en deze geen overlast veroorzaakt, mag uw huisdier gewoon met u mee.

 

Scheldehof heeft het Planetree Label voor mensgerichte zorg toegekend gekregen. Dit internationale label is een erkenning voor het bieden van mensgerichte zorg; mensgerichte zorg voor de cliënt en zijn naasten, maar ook voor medewerkers. Klik hier voor meer informatie.


Activiteiten
Zoals Vlissingen bekend staat als een bruisende stad, is er in Scheldehof ook altijd wat te doen. Regelmatig worden er in Scheldehof allerlei gezellige en ontspannende activiteiten georganiseerd. Zo kunt u onder andere genieten van uiteenlopende muziekoptredens op locatie. Bent u zelf in voor een liedje? Dan kunt u ook deelnemen aan zangactiviteiten.

Naast muzikale activiteiten zijn er spelletjesmiddagen en kunt u natuurlijk meedoen aan de bingo.  Als u zin heeft in wat meer beweging dan kunt u de benen strekken bij de wandelclub.

Ook is er bij Scheldehof aandacht voor de natuur. Regelmatig trekken we er samen op uit met onze recreatiebus naar bijvoorbeeld het bos, de eigen volkstuin, een boerderij of het platteland om daar van de flora en fauna te genieten. Er is voor de huisdierenliefhebbers zelfs een huisdierenproject genaamd ‘Diersaam’, waarbij vrijwilligers met hun huisdieren op bezoek komen.

Hoe is de zorg geregeld?
Als u in Scheldehof woont, zal u veelal hulp nodig hebben bij uw persoonlijke verzorging en/of hulp in de huishouding. Deze hulp wordt afgestemd op uw persoonlijke behoefte. Als bewoner heeft u een vaste contactpersoon, waarmee u afspraken maakt over de zorg en hulp die nodig is. De afspraken over zorg worden vastgelegd in een zorgplan, zodat alle medewerkers steeds op de hoogte zijn van de gemaakte afspraken. Dit zorgplan kunt u te allen tijde inzien en indien nodig bijstellen, samen met de contactverzorgende. Vanzelfsprekend krijgt u bij ziekte extra hulp en verpleging als dat nodig is. Zo komen we samen tot passende zorg naar uw wens.

 

Verpleeghuiszorg in Scheldehof
Mocht u extra zorg nodig hebben, dan kan u de dag doorbrengen in de daarvoor bedoelde huiskamers. Daar kan u samen met (beginnend) dementerende bewoners extra begeleiding en ondersteuning krijgen. Ook onderneemt u dan allerlei activiteiten, zoals geheugentraining, wandelen en schilderen. In feite wordt hier verpleeghuiszorg in het zorgcentrum geboden, waardoor verhuizing naar het verpleeghuis vaak niet nodig is of kan worden uitgesteld.

Beschermde woongroep
Voor ouderen die kampen met psychiatrische problemen is er de mogelijkheid om de dag door te brengen in een huiskamer in Scheldehof. De begeleiding wordt gegeven door een klein team van een psychiatrisch verpleegkundige en enkele verzorgenden. Als u meer wilt weten dan kunt u een kijkje nemen op de site van Emergis.

 

Cliëntondersteuning Wet langdurige zorg (Wlz)
Als u recht heeft op langdurige zorg (met een Wlz-indicatie) kunt u hulp krijgen van een cliëntondersteuner. Hij of zij ondersteunt u of uw naaste met al uw vragen rondom het regelen en de uitvoering van langdurige zorg. Wilt u meer weten? Bekijk de informatie over cliëntondersteuning Wet langdurige zorg.