Woonzorgcentrum De Gouwe Tuyn

Woonzorgcentrum De Gouwe Tuyn ligt net buiten het centrum van Oost-Souburg. De locatie heeft haar naam te danken aan de riante, overdekte binnentuin. De tuin en de grote vijver in de buurt maken het een heerlijk rustige plek om te wonen.  

 

Wonen in De Gouwe Tuyn
Om de binnentuin zijn 76 huurappartementen aanwezig van verschillende grootte. Elk appartement bestaat uit:

  • een woonkamer en keuken;
  • 2 slaapkamers;
  • een douche met toilet en wastafel;
  • een berging.

Als u op de begane grond woont, heeft u een zitje voor uw appartement en mocht u op de eerste verdieping wonen, dan heeft u een balkon. In het gebouw is een lift aanwezig en u vindt er een fietsenstalling. Aan de overkant van de straat is een ruime parkeergelegenheid voor uw auto of die van bezoekers.

Activiteiten
Tegenover de ingang van het complex is een recreatieruimte te vinden waar verschillende activiteiten worden georganiseerd. U kunt deelnemen aan koersbal-, sjoel- en spelmiddagen en er zijn themabuffetten, zoals een Aziatisch buffet of een mosselavond. In de binnentuin zijn er ook geregeld dans- en muziekoptredens. De tuin behoeft ook onderhoud en mocht u groene vingers hebben, dan bent u welkom om te helpen in het onderhoud.

Hoe is de zorg geregeld?
In het woonzorgcentrum woont u zelfstandig met alle privacy die daarbij past. De wijkverpleegkundige of verpleegkundige is dagelijks aanwezig in het nabij gelegend kantoor in locatie Nieuw Bachtenpoorte. Zij kunnen u helpen met het regelen van zorg. Als u het nodig hebt, kunt u 24 uur per dag thuiszorg ontvangen. In uw woning beschikt u over personenalarmering, zodat u ook 's nachts hulp kunt inroepen als dit nodig is. Dat geeft wel zo'n veilig gevoel. Ook kunt u gebruikmaken van de maaltijdservice aan huis of mee eten in de recreatiezaal.