Verpleeghuis Ter Reede Vondellaan

Mooi gelegen onderaan de boulevard en dichtbij het centrum vindt u Centrum voor Verzorgd Wonen Ter Reede. Dit is de grootste locatie van WVO Zorg en daarbinnen bevindt zich Verpleeghuis Ter Reede Vondellaan. In dit verpleeghuis kunt u kleinschalig wonen met de voorzieningen van een groot woonzorgcentrum.

Wonen in Verpleeghuis Ter Reede Vondellaan
Verpleeghuis Ter Reede Vondellaan is er voor mensen met dementie. In het verpleeghuis woont u kleinschalig. Dat betekent dat u samen met anderen woont en de beschikking heeft over een eigen appartement. Daarnaast heeft iedere woning een ruime gezamenlijke woonkamer met open keuken. Meer informatie over wonen in verpleeghuis Vondellaan vindt u in onze welkomstbrochure.

 

Verpleeghuis Ter Reede Vondellaan heeft het Planetree Label voor mensgerichte zorg toegekend gekregen. Dit internationale label is een erkenning voor het bieden van mensgerichte zorg; mensgerichte zorg voor de cliënt en zijn naasten, maar ook voor medewerkers. Klik hier voor meer informatie.


Activiteiten
Ter Reede staat bekend om de vele activiteiten die worden georganiseerd in het Atrium. U kunt hierbij denken aan muziekoptredens en theatervoorstellingen. Voor een overzicht van de activiteiten bekijkt u de activiteitenkalender. U kunt als bewoner van het verpleeghuis gebruikmaken van alle voorzieningen van Ter Reede.

Het Verpleeghuis Ter Reede Vondellaan beschikt daarnaast over een eigen activiteitenteam. De activiteiten worden afgestemd op uw wensen en op wat u kunt doen. Er is veel mogelijk. Van een wandeling maken, een spelletje spelen tot luisteren naar muziek of een film kijken.


Hoe is de zorg geregeld?
Als bewoner is uw medische zorg in handen van de specialist oudergeneeskunde. Hij wordt bijgestaan door een fysiotherapeut, ergotherapeut, psycholoog, diëtist, logopedist, muziektherapeut, maatschappelijk werker en geestelijk verzorger. In overleg met u en/of uw contactpersoon en het zorgteam worden afspraken gemaakt over de zorg die u nodig heeft. Deze afspraken worden vastgelegd in een zorgplan, zodat u en alle medewerkers op de hoogte zijn van deze afspraken. U of uw contactverzorgende kan uw zorgplan te allen tijde inzien.

  

Cliëntondersteuning Wet langdurige zorg (Wlz)
Als u recht heeft op langdurige zorg (met een Wlz-indicatie) kunt u hulp krijgen van een cliëntondersteuner. Hij of zij ondersteunt u of uw naaste met al uw vragen rondom het regelen en de uitvoering van langdurige zorg. Wilt u meer weten? Bekijk de informatie over cliëntondersteuning Wet langdurige zorg.