Verpleeghuis Ter Reede Vondellaan

Wonen in een verpleeghuis geeft u een veilige woonomgeving waar zorg dag en nacht voor u klaar staat. Verpleeghuis Ter Reede Vondellaan biedt zorg aan mensen met dementie.

 

In het verpleeghuis woont u kleinschalig. Dat betekent dat u samen met anderen woont en de beschikking heeft over een appartement. U deelt de badkamer met de bewoner van het aangrenzende appartement. Daarnaast heeft iedere woning een ruime gezamenlijke woonkamer met open keuken. Er zijn zes appartementen per woning

 

Verpleeghuis Ter Reede Vondellaan heeft het Planetree Label voor mensgerichte zorg toegekend gekregen. Dit internationale label is een erkenning voor het bieden van mensgerichte zorg; mensgerichte zorg voor de cliënt en zijn naasten, maar ook voor medewerkers. Klik hier voor meer informatie.

 

Uw woonomgeving

Op dezelfde locatie als verpleeghuis Vondellaan bevindt zich het woonzorgcentrum Ter Reede. U en uw naasten kunnen gebruik maken van alle voorzieningen van dit centrum.
Het verpleeghuis ligt in een rustige groene wijk, vlakbij de Vlissingse boulevard en de binnenstad. Regelmatig worden bezoekjes gebracht aan de wekelijkse markt op vrijdag.

 

Uw appartement

Uw appartement bestaat uit een zit/slaapkamer en een badkamer met douche en toilet die u deelt. De basisinrichting bestaat uit een verstelbaar bed, een vaste kledingkast, een nachtkasje, vloerbedekking en gordijnen. Neem vooral uw vertrouwde spullen mee om uw appartement in te richten. Achter het verpleeghuis bevindt zich een grote binnentuin.

 

Zomaar een dag op de Vondellaan

 

De dag verloopt eigenlijk zoals de meeste mensen dit gewend zijn: krant lezen, koffie drinken, koken, samen eten enz.. Als u wilt, mag u meehelpen, maar niets moet. U kunt ook deelnemen aan diverse activiteiten. Familie, vrienden en bekenden zijn op ieder moment van de dag welkom. Uiteraard kunnen zij de vertrouwde dingen met u blijven doen:
uw haren in de krul zetten, u ophalen voor het koor of wat u maar wilt. En willen ze een keer voor u en de andere bewoners komen koken; ook dat is mogelijk.


Hoe is de zorg geregeld?


De medische zorg is in handen van de specialist ouderengeneeskunde. Hij wordt bijgestaan door een verpleegkundig specialist, doktersassistent, fysiotherapeut, ergotherapeut, diëtist, logopedist, maatschappelijk werker en geestelijk verzorger. In overleg met u en/of uw contactpersoon en het zorgteam worden afspraken gemaakt over de zorg die u nodig heeft. Deze afspraken worden vastgelegd in een zorgplan, zodat u en alle medewerkers op de hoogte zijn van deze afspraken. U of uw contactverzorgende kan uw zorgplan te allen tijde inzien.

  

Een kijkje in het verpleeghuis

Meer weten over wonen in verpleeghuis Ter Reede Vondellaan? Bekijk dan de locatie-video of neem contact met ons op via 0118 - 448 678.