Verpleeghuis Ter Reede Koudekerkseweg

Mooi gelegen onderaan de boulevard en dichtbij het centrum vindt u Ter Reede. Centrum voor Verzorgd Wonen Ter Reede is de grootste locatie van WVO Zorg en daarbinnen bevindt zich Verpleeghuis Ter Reede Koudekerkseweg. Hier kunt u kleinschalig wonen met de voorzieningen van een groot woonzorgcentrum.

Wonen en tijdelijk verblijven in Verpleeghuis Ter Reede Koudekerkseweg
Het verpleeghuis is klein van opzet en bestaat uit 6 woningen (met elk 6 tot 8 bewoners) voor mensen met een psychogeriatrische verpleeghuisindicatie. Daarnaast zijn er twee woningen voor mensen met een somatische verpleeghuisindicatie. Deze woningen zijn groter qua opzet en bieden ruimte aan respectievelijk 10 en 11 bewoners. Ook zijn er 2 revalidatieafdelingen met ruimte voor 23 mensen die revalideren. Ten slotte is er een hospice met plaats voor 4 mensen met een palliatieve zorgindicatie. Alle woningen en ruimtes zijn rolstoeltoegankelijk.

 

De woningen en afdelingen zijn verdeeld over 4  verdiepingen. U heeft:

  • een eigen zit-/slaapkamer;
  • badkamer met douche en toilet.

Daarnaast heeft elke woning een ruime gemeenschappelijke woonkamer met open keuken. De sfeer is huiselijk. Elke woning heeft vaste medewerkers die alle bewoners goed kennen. Zij zullen u ook meehelpen met het bereiden van de maaltijden, het vouwen van de was, etc. Ook ontspanning, zoals muziek luisteren, wandelen of films kijken is onderdeel van de dagelijkse gang van zaken. Meer informatie over wonen in verpleeghuis Koudekerkseweg vindt u in onze welkomstbrochure.

Activiteiten
Ter Reede staat bekend om de vele activiteiten die het organiseert in het Atrium. U kunt hierbij denken aan muziekoptredens en theatervoorstellingen. Voor een overzicht van de activiteiten binnen Ter Reede bekijkt u de activiteitenkalender. U kunt als bewoner van het verpleeghuis gebruikmaken van alle voorzieningen van Ter Reede.

Het Verpleeghuis Ter Reede Koudekerkseweg beschikt daarnaast over een eigen activiteitenteam. Dit team verzorgt activiteiten als spelletjes- en themamiddagen, feestavonden maar ook een rustig bakje koffie op het terras. Ook kan de activiteitenbegeleider naar uw woning komen om samen activiteiten binnen uw interesses te ondernemen. Denkt u aan foto's of films bekijken en gezellige uitstapjes.

Hoe is de zorg geregeld?
Als bewoner is uw medische zorg in handen van de specialist ouderengeneeskunde. Hij wordt bijgestaan door een verpleegkundig specialist, doktersassistent, fysiotherapeut, ergotherapeut, diëtist, logopedist, maatschappelijk werker, muziektherapeut, ontspanningstherapeut  en geestelijk verzorger. Indien nodig wordt er ook intensief samengewerkt met specialisten uit het ziekenhuis of andere instanties.

 

In overleg met u en/of uw contactpersoon en het zorgteam worden afspraken gemaakt over de zorg die u nodig heeft. Deze afspraken worden vastgelegd in een zorgplan, zodat u en alle medewerkers op de hoogte zijn van deze afspraken. U of uw contactpersoon kan uw zorgplan te allen tijde inzien.

 

Cliëntondersteuning Wet langdurige zorg (Wlz)
Als u recht heeft op langdurige zorg (met een Wlz-indicatie) kunt u hulp krijgen van een cliëntondersteuner. Hij of zij ondersteunt u of uw naaste met al uw vragen rondom het regelen en de uitvoering van langdurige zorg. Wilt u meer weten? Bekijk de informatie over cliëntondersteuning Wet langdurige zorg.