WVO Zorg bouwt 182 woningen op Kop van het Dok

Op de Kop van het Dok, tussen woonzorgcentrum Scheldehof en parkeergarage Scheldeplein in Vlissingen, komen 182 woningen. Burgemeester Van den Tillaar en de voorzitter van de raad van bestuur Jan de Graaf van WVO Zorg tekenden woensdagmiddag hierover een koop- en samenwerkingsovereenkomst. Over een jaar hoopt WVO Zorg te beginnen met de bouw.

 

Uniek uitzicht

De Kop van het Dok ligt in het verlengde van de voormalige scheepshelling en de parkeergarage Scheldeplein. WVO Zorg gaat 3 woontorens van elf tot zeventien verdiepingen hoog realiseren met daarin 83 sociale huurappartementen, 63 koopappartementen en 36 huurappartementen. De woningen krijgen een uniek uitzicht over het Dok, de Westerschelde en de binnenstad. De toekomstige bewoners kunnen een parkeerplaats huren in parkeergarage 'Scheldeplein', die met een vaste loopbrug bereikbaar zal zijn.

 

Faciliteiten van woonzorgcentrum Scheldehof
Er wordt ook een loopbrug gebouwd tussen het nieuwe complex en de Zware Plaatwerkerij, waar woonzorgcentrum Scheldehof is gevestigd. Toekomstige bewoners van het complex kunnen gebruikmaken van de vele faciliteiten die hier beschikbaar zijn. Tevens kan door WVO Zorg specifieke en dagelijkse zorg aan huis geleverd worden.

 

Planning
Verwachting is, als alles meezit, dat de koop- en huurappartementen worden opgeleverd in 2020. Dit najaar al starten de werkzaamheden om de locatie bouwrijp te maken. 

 

Woonbeurs Timmerfabriek
Op 29 september organiseert de gemeente Vlissingen een woonbeurs in de Timmerfabriek (Koningsweg 37), waarbij WVO Zorg aanwezig zal zijn. Tijdens de beurs zullen de laatste plannen omtrent de Kop van het Dok gepresenteerd worden.

 

Meer informatie over Kop van het Dok vind u hier.