Wondzorgteam Zeeland

De Zeeuwse zorgorganisaties Allévo en WVO Zorg zijn dit jaar een samenwerking aangegaan met QualityZorg, specialist in complexe wondzorg. Dankzij deze samenwerking kunnen zij mensen die te maken krijgen met een complexe wond zoveel mogelijk thuis behandelen, in samenwerking met de huisarts.

 

De wondverpleegkundigen van WVO Zorg, met als werkgebied Walcheren, en Allévo, actief op Noord- en Zuid-Beveland, Tholen en Schouwen-Duiveland, vormen nu één Zeeuws wondzorgteam met de verpleegkundig specialisten van QualityZorg.

 

In de praktijk betekent dit dat cliënten zowel bij eenvoudige als complexe wonden kunnen rekenen op hoogwaardige zorg, gewoon thuis. Diagnostisch onderzoek, het opstellen van een wondbehandelplan, afnemen van een wondkweek, zwachtelen van benen of de verzorging van een grote operatiewond: de cliënt hoeft de deur er niet voor uit.

 

De huisarts vervult in deze samenwerking een centrale rol. De huisarts kan patiënten doorverwijzen naar het wondzorgteam en wordt nauw betrokken bij de voortgang. Wanneer een patiënt met een complexe wond ontslagen wordt uit het ziekenhuis kan de zorg naadloos worden overgenomen door WVO Zorg of Allévo.

 

Naast een nauwe samenwerking tussen de drie zorgorganisaties, zijn er ook korte lijnen met de medisch specialisten van Admiraal de Ruyter Ziekenhuis. Hierdoor kunnen cliënten eenvoudig worden doorgestuurd als er aanvullend onderzoek nodig is. 

 

Verpleegkundig specialist Saskia Rolloos vertelt: “Een cliënt van Allévo moest wekelijks voor controle naar het ziekenhuis. We hebben dat kunnen terugbrengen naar één keer in de drie weken omdat hij thuis wordt bezocht door de verpleegkundig specialist. Deze cliënt is blij dat hij niet meer iedere week naar het ziekenhuis hoeft.”

 

Vragen? Mail dan naar wondzorg AT wvozorg DOT nl