Voortgang bouwwerkzaamheden Kop van het Dok

De torenkranen op het bouwperceel Kop van van het Dok draaien op volle toeren. Door het plaatsen van de wanden en het storten van de verdiepingsvloeren is de voortgang van de bouw van Dok I, II en III duidelijk zichtbaar.

 

Momenteel wordt hard gewerkt aan de plint (begane grond, 1e en 2e verdieping) van Kop van het Dok. Als de ruwbouw van de plint gereed is, gaan Dok I, II en III afzonderlijk de hoogte in. Bij Dok I zijn de eerste balkons geplaatst. Naar verwachting worden half juni een aantal balkons van Dok II geplaatst. Ook kunnen we u melden dat de metselaars gestart zijn bij Dok I.  

Videodagboek Kop van het Dok

Wist u dat we op het dak van onze locatie Scheldehof een camera hebben geplaatst. Deze camera maakt iedere 5 minuten een foto van de bouwplaats. Door de foto's heel snel achter elkaar af te spelen, kunnen we een zogeheten 'timelaps' maken. Op deze manier kunt u in seconden Kop van het Dok zien ontstaan. 

Zeemeeuwen

De camera kan maximaal 80 dagen draaien op 16 AA batterijen en blijft gedurende de hele bouwperiode staan. De Vlissingse zeemeeuwen hebben de camera ook al ontdekt. Ze belagen hem regelmatig of gaan lekker rustig voor het beeld zitten. 

Nieuwe video

Van de timelaps en sfeerbeelden van de bouwplaats is wederom een video gemaakt. Benieuwd naar de nieuwe video? Bekijk hem hier! We streven ernaar om in ieder geval om de maand een nieuwe video te delen. Alle eerder gemaakte video's vindt u terug in de playlist Videodagboek bouwwerkzaamheden Kop van het Dok op het Youtube account van WVO Zorg.