Uitreiking WVO Zorg Award 2017

De WVO Zorg Award 2017 is gegaan naar Zorgpoes Dopey, de knuffel die door een schoondochter voor een bewoner is gemaakt. Haar verhaal: 'Het idee voor de zorgpoes is ontstaan omdat mijn schoonmoeder eigenlijk door haar dementie niet veel mogelijkheden meer heeft tot communicatie. Haar herkenning van het begrip Dopey, onze kat, was echter nog wel lang een bron voor een glimlach en blijdschap. Omdat zij ook best wel rusteloos kon zijn leek het me een aardig idee om een kat te maken die ze op schoot kan nemen en die haar uitnodigt om rustig te genieten'.

 

Evelien Leng heeft het idee van Dopey ingestuurd voor de Award verkiezing van 2017 omdat zij het goed vindt passen bij onze zorgfilosofie Planetree. Twintig WVO Zorg collega’s hebben Planetree initiatieven ingestuurd voor de WVO Zorg Award 2017: allemaal mooie initiatieven die laten zien hoe wij invulling geven aan mensgerichte zorg.  En Evelien heeft dit jaar de Award gewonnen. Proficiat.

 

Yvon Dumay, maker van Dopey: bedankt voor dit mooie initiatief. En fijn dat er al een tweede zorgpoes voor de andere bewoners is gemaakt.