Palazzolihuis Walcheren

Wanneer kanker in je leven komt, dan is een Palazzolihuis dichtbij. Wat is dat, een Palazzolihuis? Vreemde naam toch? De huizen zijn vernoemd naar mevrouw Palazzoli. Zij was een Italiaanse wetenschapper, die rond 1930 onderzoek verrichtte naar verwerking van verlies, een theorie die er op neer komt dat mensen overal ter wereld, van welk ras en cultuur ook, op dezelfde manier verlies ervaren, mee omgaan en verwerken.  
 
Er zijn vier Palazzolihuizen in Zeeland. Het Palazzolihuis Walcheren bevindt zich tegenwoordig in woonzorgcentrum Scheldehof. Het Palazzolihuis wordt gerund door gemotiveerde mensen die actief betrokken zijn.

Voor wie zijn we er?

Er blijkt grote behoefte te zijn aan locaties waar mensen die in hun leven met deze ziekte geconfronteerd worden anderen kunnen ontmoeten. Voor een praatje, informatie, voorlichting of gewoon een kopje koffie. Niet alleen wanneer je zelf deze ziekte hebt (gehad) ben je welkom, maar ook als partner, kind, ouder of goede vriend(in).

Wat bieden we?

De mensen van het Palazzolihuis hebben geen antwoord op alle vragen, maar je vindt er wel:

  • een luisterend oor van mensen die de realiteit van dichtbij hebben leren kennen
  • concrete antwoorden op vragen door ervaringsdeskundigen
  • een steuntje in de rug van gemotiveerde vrijwilligers
  • doelgerichte activiteiten, creatieve activiteiten, rouwbegeleiding (individueel of in een groep) en lezingen

Meer informatie

Het Palazzolihuis Walcheren bevindt zich in Scheldehof aan de Peperdijk 263 in Vlissingen. Telefonisch bereikbaar op nummer 06 436 009 30.

Iedere donderdag van 14.00 - 16.00 uur kunt u zonder afspraak binnenlopen voor een gesprek, een vraag of een kop koffie.

 

Op de website van Stichting Palazzoli vindt u meer informatie over de Palazzolihuizen in Zeeland.