Officiële start verkoop Kop van het Dok in het Scheldekwartier

Op de bouwplaats ‘Kop van het Dok’ in het Scheldekwartier, in het verlengde van de voormalige scheepshelling in Vlissingen, geeft de Raad van Bestuur van WVO Zorg op vrijdag 14 februari het startsein voor de verkoop van ‘Dok II’. Een feestelijk begin van project Kop van het Dok. 

 

Levendige stadswijk
De Scheldewerf vormde ooit de verbinding tussen land en zee. Nu werkt Vlissingen hard aan de omvorming van dit terrein tot de levendige stadswijk Scheldekwartier. In deze stadswijk, in het verlengde van de voormalige scheepshelling en de parkeergarage Scheldeplein gaat WVO Zorg woonproject Kop van het Dok realiseren.

 

Drie woontorens
In totaal worden 182 appartementen gerealiseerd in drie woontorens van elf tot zeventien verdiepingen hoog. De torens hebben ieder een eigen karakter en krijgen de namen Dok I, Dok II en Dok III. De appartementen bestaan uit verschillende woningtypen met een uniek uitzicht over het Dok, de Westerschelde en de binnenstad.

 

Verschillende doelgroepen

Naast koopappartementen worden ook (sociale) huurappartementen gerealiseerd. Door koop-, en (sociale)huurappartementen aan te bieden beoogt WVO Zorg mensen uit verschillende doelgroepen aan te spreken. Informatie over deze appartementen en over Dok I en Dok III volgt zodra daar meer over bekend is.

 

Voorzieningen van woonzorgcentrum Scheldehof 
Kop van het Dok biedt een fijne woonomgeving met veel voorzieningen op het gebied van zorg en welzijn op loopafstand. Eind 2017 heeft WVO Zorg Scheldehof in gebruik genomen in de voormalige Zware Plaatwerkerij. Een fijne ontmoetingsplaats met veel voorzieningen, zoals een brasserie, een creatieve werkplaats, een winkel en een theater- en bioscoopzaal. De nieuwe woontorens worden straks met een vaste loopbrug verbonden met Scheldehof.

Toekomstige bewoners van Kop van het Dok kunnen daarnaast, naar behoefte, gebruik maken van de zorg- en dienstverlening van WVO Zorg. Van hulp in het huishouden en maaltijdvoorziening tot specifieke en dagelijkse zorg aan huis. De woningen zijn gelijkvloers, rolstoeltoegankelijk en met een lift bereikbaar. In de naastgelegen parkeergarage Scheldeplein, die ook met een vaste loopbrug bereikbaar zal zijn, kan een parkeerplaats gehuurd worden. Wellicht heeft een toekomstige bewoner van de Kop van het Dok nog geen zorg nodig, maar mocht dat op enig moment wel nodig zijn, dan is zorg én welzijn dus dichtbij.

 

Planning
Dit najaar hoopt WVO Zorg te starten met de bouw. Afhankelijk van de verkoop is de verwachting dat de koop- en huurappartementen in 2022 worden opgeleverd.

 

Meer informatie

In opdracht van WVO Zorg verzorgt Schinkel de Weerd makelaardij de verkoop en verhuur van de appartementen. Op de website kopvanhetdok.nl vindt u meer informatie over dit woonproject en over de start van de verkoop van de appartementen in Dok II.