Nominatie Planetree Project Award

WVO Zorg is genomineerd voor een Planetree Project Award met het project ‘Thuisbegeleiding bij niet-aangeboren-hersenletsel”. Op 19 maart tijdens het Planetree congres horen we of we deze award gewonnen hebben. Daar kunt u ons bij helpen door uw stem uit te brengen via de website van Planetree Nederland. De publieksstemmen bepalen samen met de stemmen van een onafhankelijke jury, bestaande uit vertegenwoordigers van cliëntenraden, zorgmedewerkers en deskundigen uit de zorgsector, wie de uiteindelijke winnaars worden.

 

Project Thuisbegeleiding bij niet-aangeboren-hersenletsel (NAH)

Een beroerte, ongeluk of hersenoperatie kan hersenletsel tot gevolg hebben. Dit noemen we Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). Onze verpleegkundigen Monique Manusama (en later Wendy Gideonse) constateerden dat er geen passende ondersteuning was voor cliënten met NAH terwijl er wel behoefte was. Dankzij hun inzet en de ruimte die vanuit WVO Zorg werd gegeven is er een NAH-project gestart. Binnen het project NAH bieden we cliënten met NAH de juiste begeleiding wanneer de revalidatie is gestopt. Zo kan thuisbegeleiding helpen bij het leren accepteren van de situatie en leren omgaan met de veranderingen.

 

Informatie over Thuisbegeleiding bij niet-aangeboren-hersenletsel vindt u hier. Meer over het project NAH vindt u op het stemformulier.