NLdoet: Wij doen mee!

Vrijwilligers zijn het kloppend hart van veel initiatieven binnen WVO Zorg en een onmisbare schakel voor onze organisatie. Met NLdoet zetten we op 10 maart vrijwilligerswerk in de spotlights om te laten zien hoe belangrijk deze mensen voor ons en onze samenleving zijn. Dit doen we door leuke activiteiten te organiseren die alleen met de hulp van vrijwilligers geklaard kunnen worden.

 

Klassiek dichter bij
Voor onze cliënten in verpleeghuis Willibrord, familie van cliënten en natuurlijk ook buurtbewoners en andere belangstellende organiseren we een mini klassiek concert. Gasten kunnen genieten van een tweetal musici, die natuurlijk vrijwillig muziek komen maken. Naast de musici zijn er zes vrijwilligers die een handje mee helpen met de begeleiding van de gasten en het in gereedheid brengen van de zaal.

 

Lekker naar buiten
Maar liefst 25 vrijwilligers zijn bereid gevonden om bewoners van verpleeghuis Picassoplein mee te nemen voor een heerlijke wandeling over de boulevard. Als gezellige afsluiter na de wandeling gaat de hele groep ook lunchen op de boulevard.

 

Sociaal samenzijn
Vanuit Ter Reede gaan vrijwilligers op pad om ouderen uit de buurt op te halen, om samen met hen een gezellige pannenkoekenmiddag de hebben. En dat niet alleen, er worden allerlei leuke oudhollandse spelletjes georganiseerd voor de bezoekers waar zij natuurlijk aan mee kunnen doen.

 

NLdoet
Het Oranje Fonds organiseert de NLdoet dagen op 9 en 10 maart 2018 samen met duizenden organisaties in het land; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken. Wilt u meer weten over activiteiten bij u in de buurt? Op de website van NLdoet vindt u een overzicht en meer informatie.