'Maatjes'van harte welkom

Om de sociale contacten en het welzijn van onze verpleeghuisbewoners te vergroten is WVO Zorg het project ‘Maatjes’ gestart in samenwerking met Stichting Manteling. Tijdens het maatjesproject ondernemen vrijwilligers samen met bewoners activiteiten die passen bij de belevingswereld en interesses van de bewoners. Nieuwe maatjes zijn van harte welkom.

 

Als maatje bezoekt u regelmatig iemand die behoefte heeft aan gezelschap. U geniet samen van een kop koffie, maakt samen een wandeling of onderneemt een andere activiteit die past bij de leefwereld van uw maatje. U wordt één-op-één gekoppeld aan een bewoner. Bij het maken van de koppelingen wordt gekeken naar gedeelde verwachtingen en interesses. Omdat niet elke vrijwilliger kennis heeft van het ziektebeeld dementie, worden vrijwilligers van het maatjesproject toegerust met (extra) kennis en vaardigheden.

 

Wie meer wil weten over het maatjesproject of zich aan wil melden als maatje, kan contact opnemen met Petra de Visser, p.devisser AT wvozorg DOT nl, tel. 06- 11859102 (ma-do van 9.00 tot 15.00 uur).

 

Op de website van Omroep Zeeland vindt u een filmpje over één van de maatjes bij WVO Zorg.