Kom kennismaken met zorgrobot Maatje

Vrijdag 4 september

Tijd: 14.00 - 16.00 uur
In samenwerking met Zeeuws Museum

 

Benieuwd wat een Zorgrobot precies doet en kan? Kom langs in het Zeeuws Museum om kennis te maken met ‘Maatje’ en ervaar zelf hoe innovatief deze kleine, vriendelijke robot is! In het dagelijks leven wordt Maatje door WVO Zorg onder andere ingezet bij ouderen met beginnende dementie. De robot ziet eruit als een mini-mensje, kan echt bewegen en emoties in zijn ogen vertonen.

 

Maatje helpt met het bieden van structuur, activatie en gezelligheid. Het geven van een melding om medicijnen in te nemen of tanden te poetsen, maar ook een dansje doen, een spelletje spellen of een kort gesprekje voeren is mogelijk.

 

Een van onze collega's geeft uitleg en laat zien wat deze robot kan, die wij hebben kunnen aanschaffen dankzij een donatie vanuit Stichting de Godshuizen. Uiteraard kunt u ook zelf interactief met Maatje aan de slag!

 

Zorgrobot Maatje is op vrijdag 4 september van 14.00 tot 16.00 uur te vinden op de 2e verdieping bij de expositie Nooit meer Werken in het Zeeuws Museum. 

 

Meer informatie over de expositie en het activiteitenprogramma ‘Robots in het Zeeuws Museum’, dat in het verlengde van de expositie wordt georganiseerd, vindt u op de website van het Zeeuws Museum